Skeppskajen, Kungsängen

Uppsala växer och innerstaden utvidgas. Besqab är med och utvecklar det centrala läget Kungsängen till en attraktiv stadsmiljö vid Fyrisån - Skeppskajen. 

Skeppskajen ligger centralt i hjärtat av Uppsala och samtidigt vackert beläget, alldeles intill Fyrisån, Stadsträdgården och Studenternas IP. Det centrala läget, industrikaraktären och närheten till vattnet gör Skeppskajen till en unik plats i Uppsala. Här skapas nya bostäder och ett stadsliv öppet för alla. Besqabs ambition är att tillvarata platsens centrala läge för att skapa en tät, attraktiv och varierad stadsbebyggelse där vissa befintliga byggnader kan komma att bli en del av den nya stukturen i kvarteren.

Dagens industriområde omvandlas till stad med nya öppna gränder som leder ner till Fyrisån och promenadstråken. Vår ambition är att med nya kvarter tillvarata det centrala läget för att skapa en tät, attraktiv och varierad stadsbebyggelse. Området kommer också att kompletteras med en park, förskolor samt kommersiella ytor, med närservice, restauranger och caféer.

Skeppskajen, med Uppsalas bästa solläge, blir en del av Uppsala där människor inte bara bor utan också möts – på ett torg, på en krog, på en utställning eller bara för att ta del av ett stadsliv som är öppet för alla. Här bor de som inte bara vill ha närheten till, utan också känslan av staden. Flera industribyggnader kommer att rivas men kulturhistoriskt värdefulla byggnader från sekelskiftet, kommer att bevaras. De bliren viktig del av den nya kvartersstrukturen, och en påminnelse om områdets historia.

Skeppskajen ligger med gränder ner mot Fyrisån, precis som i citykvarteren, bara några hundra meter söderut. När allt är klart blir Skeppskajen en del av Uppsala där människor inte bara bor utan också möts.

I planen ingår att vidga stadskärnan, förstärka stråket längs Fyrisån och skapa nya mötesplatser i bästa solläge.

Anmäl ditt intresse för bostadsprojektet här på hemsidan för löpande information.

Till Skeppskajens hemsida

Projektbeskrivning

BOENDEFORM Flerfamiljshus Bostadsrättslägenheter

ANTAL BOSTÄDER Ca 500

STATUS Planarbetet påbörjat. Därefter detaljplaneprocess med beräknat samråd 2018/2019.

BYGGSTART Tidigast 2020

 

 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan här på sidan för att få löpande information om projektet.

Kontakt

Besqabs kundkontakt

0200-91 16 00