Studion, Bagarmossen

Här kan det egna boendet börja

Stadsdelen Bagarmossen med sina 10 000 invånare ligger 10 kilometer sydöst om Stockholm city. Den välbevarade 50-talsförorten gränsar till Kärrtorp och Skarpnäcks gård samt till Nacka kommun.

Bagarmossen utformades utifrån beslutet att bygga tunnelbana i Stockholm. T-stationen öppnades 1958, och fem år senare blev dagens ortnamn officiellt. Arkitekturen har klassats som en kulturhistoriskt värdefull miljö av både Stockholms stadsbyggnadskontor och Stockholms stadsmuseum. Det innebär att området ska behålla sin ursprungliga utformning. Trots detta är blicken riktad framåt och nya, moderna bostäder ska byggas.

Rör kroppen, värna knoppen

Ett liv i rörelse framåt innefattar förstås även motion, avkoppling och frisk luft. Bagarmossen ligger precis intill Nackareservatet med sina motionsspår, cykelvägar och promenadstråk. Gillar du att simma kommer du trivas som fisken i vattnet. Flera sjöar, utomhusbad samt badhus är belägna på ett område mellan 2-4 kilometer bort. Söderbysjön, Nytorpsbadet, Källtorpssjön, Flatenbadet och Älta friluftsbad är några exempel. Vintertid blir Hellasgården utflyktsmål för skid- och skridskoåkning. Eller utnyttja närområdenas idrottsplatser för bollsporter. Ett tips är också kulturarvet Skogskyrkogården med sin rogivande miljö.

Kom i tid

Med bra kommunikationer behöver du inte bli sen till föreläsningarna eller arbetet. Tunnelbanans gröna linje tar dig in till city på mindre än 20 minuter. Södermalm ligger endast 12 minuter bort. Buss 161 trafikerar området samt söderort och går bland annat till Älvsjö pendeltågsstation. Bilburna rullar snabbt ut på Nynäsvägen.

Närhet till smått och stort

Med ett väl fungerande centrum finns allt nära till hands. Handla mat, hämta ut recept på apoteket, läs tidningar eller låna böcker på biblioteket, klipp håret och ta en god fika. Lockar inte den egna spisen är det lätt att plocka hem thai-takeaway, sushi alternativt äta på pizzerian. För större utsvävningar i form av barhäng, restaurangbesök, nya biofilmen och klädinköp blir Södermalm det självskrivna målet. Moderna Tele2 Arena vid Johanneshov har både idrotts- och konsertevenemang i kalendern, likaså Globen som är en pålitlig leverantör av musik och sporthändelser.

Men som talesättet säger så är borta bra, men hemma bäst. Efteråt åker du smidigt hem igen.

Bagis - en kokande gryta

En sak är säker: invånarna i Bagarmossen älskar sitt “Bagis”. Beviset är senare års gatufester, utomhusbio och den mysiga julmarknaden. Nya projekt och händelser är ständigt på gång. Det kokar verkligen om Bagarmossen. Som boende i Brf Studion blir du en del av detta.