Hemskogshöjden, Stureby

Precis lagom mycket skog

I Stureby, vid Tussmötevägens ände, bygger vi för dig som älskar skogen. Eller gillar i alla fall. Du som gärna vaknar till fågelsång men hellre beställer en kaffe än kokar det på spritkök i vildmarken. Här, i början av Hemskogen, tornar det snart upp sig tre lägenhetshus med totalt 59 lägenheter bland trädtopparna.

Kliv i stövlarna och ta av åt ena hållet från porten för att promenera i naturens fridfullhet. Eller snöra lite lägre skor, gå två minuter åt andra hållet till tunnelbanans gröna linje och strosa längs med Södermalms gator. På lite mindre än en kvart. I Hemskogshöjden finns det plats för både staden och skogen – både tempot och lugnet.

Hemmen i Hemskogshöjden

Längst upp på gatan, där vägen tar slut och skogen börjar. Precis där, i Hemskogens närmaste dunge, kommer Hemskogshöjdens tre hus att stå. De 59 lägenheterna är från 1 till 4 rum och kök, och har ritats av Bergkrantz Arkitekter.

Varje lägenhet får balkong i öst eller väst. Och då de högsta våningarna når i höjd med träden runt omkring – kan du verkligen vakna upp med en kopp kaffe till fågelsång bland talltopparna. Skogen får också ta plats inne på gårdarna där vi bevarar den skogsmark och flora som finns, till exempel ljung.

För att ge husen en naturlig plats och integrerar vi dem i skogens rofyllda omgivning. Så många träd som möjligt kommer också stå kvar och omfamna husen. Färgskalan på husen kommer att gå i rödbrunt, gråblått och beige. Uppglasade ljusa entréer för din trygghetskänsla.

I källaren under husen kommer det byggas förvaringsrum och garage med plats för både bilar och cyklar. Dessutom kommer det att finnas några parkeringsplatser på gatan. Så att du kan packa in och ut ur bilen på ett smidigt sätt!

visning

TISDAG 1/8 KL 18:00-18:30

Projektbeskrivning

BOENDEFORM Lägenheter i bostadsrättsform

ANTAL 59 lägenheter fördelade på
3 hus

STORLEKAR 1-4 rok

ARKITEKT Eva Höglund och
Calle Hjertstrand Brensén
Bergkrantz Arkitekter

BYGGSTART Prel i mitten/slutet av 2017

BERÄKNAD INFLYTTNING Prel under första halvåret 2019

Projektfakta

 • Status
  Säljstartat
 • Bostäder
  59 st 1-4 rok
 • Priser
  2 750 000 - 6 500 000 kr
 • Avgift
  3 041 - 5 582 kr
Kontakt

Nytt Hem, Åsa Drakenberg

08-441 57 10