Att köpa ny bostad

ATT KÖPA EN NY BOSTAD ÄR EN HÄRLIG KÄNSLA. DET ÄR ETT STORT BESLUT MEN SAMTIDIGT EN ROLIG OCH SPÄNNANDE RESA SOM VI FÖLJER MED DIG PÅ, HELA VÄGEN. ATT FÅ VARA DELAKTIG I SKAPANDET AV DITT NYA HEM ÄR ETT AV DE STÖRSTA FÖRTROENDEN VI KAN FÅ. VI HAR KOMPETENSEN, PASSIONEN OCH ENGAGEMANGET OCH VÅRT PROJEKTTEAM FÖLJER DIG GENOM HELA PROCESSEN IN I VARJE DETALJ – FRÅN DIN FÖRSTA INTRESSEANMÄLAN TILLS DU FLYTTAR IN.    

Vi har varit bostadsbyggare i över 25 år och har byggt omkring 5 500 bostäder. Vi vet hur viktigt, spännande och roligt det är att planera för ett nytt hem. Vår ambition och vårt mål är att du som köpare av en Besqabbostad ska känna att du flyttar in i ditt drömhem.

Bostadsköpet

Våra bostäder börjar säljas i projekteringsskedet vilket innebär att bostäderna inte är byggda ännu. Det finns ritningar från arkitekten, dataanimerade bilder, kartor samt en modell på huset – det är detta som utgör bilden av din framtida bostad.

Om du är anmäld i vårt intresseregister får du kontinuerligt information från oss om projektet. Du får också inbjudan till säljstart och har möjlighet att boka en bostad innan de släpps till försäljning till allmänheten. Tiden för din anmälan avgör din köplats i intresseregistret för det specifika bostadsprojektet.

Senast en vecka innan säljstarten lägger vi ut information såsom planlösningar, priser och månadsavgifter på hemsidan så att du har tillgång till all information innan säljstarten.

När du väl har bestämt dig för en Besqabbostad ser vi till att du får regelbunden information via brev, e-post och informationsmöten. Dessutom kan du alltid kontakta oss via mäklaren eller kundkontakt för att få svar på dina frågor. Vi tycker det är viktigt att du vet var i byggprocessen vi är och håller dig informerad under hela tiden.

Köpeprocessen skiljer sig något åt beroende på om du köper en bostadsrätt eller äganderätt. Du kan läsa mer om hur respektive köpprocess går till i pdf:erna nedan.

Att köpa bostadsrätt

Att köpa äganderätt

Ett nytt hem till dig

I ett nybyggt hem bor du tryggt och bekvämt i flera år. Bostäderna är kvadratsmarta och du slipper äldre bostäders mörka och outnyttjade vrår. Du slipper renoveringar och du kan göra dina personliga inredningsval, dessutom är det lättstädat, har bra förvaring och effektiva uppvärmningssystem.

Det är något speciellt att flytta in i en nyproducerad bostad. Den där känslan av att vara först. Känslan att dra skyddsplasten från spisluckan, att vara den första som öppnar kylskåpet och ställer in en liter mjölk. Den första som tar en dusch och stänker ner det splitter nya badrumsgolvet. Den första som öppnar balkongdörren och kliver ut med en kopp kaffe i vårsolen. Välkommen att uppleva den känslan du med.