Referenser

SEDAN STARTEN 1989 HAR BESQAB VARIT DELAKTIGA I PROJEKT SOM OMFATTAR OMKRING 6000 BOSTÄDER. HÄR NEDAN HAR VI VALT UT NÅGRA AV VÅRA BOSTADSPROJEKT SOM DU KAN LÄSA VIDARE OM.

 • Centralparken/Parkstråket, Näsbypark, Täby

  I Näsbypark med utsikt över Norskogsbadet och parken har Besqab byggt 168 st lägenheter fördelat på två bostadsrättsföreningar - brf Centralparken, 75 st lägenheter och brf Parkstråket, 93 st lägenheter. Arkitekt: White Arkitekter.

 • Seglarbyn, Gustavsberg, Värmdö

  Seglarbyn ligger i Gustavsbergs hamn i Värmdö kommun. 31 yteffektiva radhus med arkitektur som hämtat inspiration från industriepoken. Färdigställt hösten 2017. Arkitekt: Kod Arkitekter. Projektet fick utmärkelsen Sveriges Nöjdaste Kunder i den årliga branschmätningen, med ett NKI (Nöjd Kund Index) på 88.

 • Studion

  I ett kollektivtrafiknära läge på Ätravägen i Bargarmossen har Besqab uppfört ett flerfamiljshus i vinkel med 63 välplanerade ettor. Ett prisbelönt koncept för ungdomsbostäder som Besqab har byggt på flera olika ställen i Stockholm och Uppsala. Färdigställt våren 2018. Arkitekt: Sweco Architects

 • Järva Kulle, Sundbyberg

  I ett attraktivt läge mellan Järvastaden i Solna och grönområdet i Sundbybergs Ursvik, har Besqab uppfört ett område med 45 rad-och parhus med upplåtelseform äganderätter. Byggstart i mitten av 2016. Inflyttning från sommaren 2017. Arkitekt Olof Michélsen, Södergruppen Arkitekter

 • Eds Allé, Upplands Väsby

  Vid Prästgårdsvägen i Upplands Väsby, nära Väsby Centrum, pendeltågstationen och Mälaren, uppförde Besqab 30 villor om 129 respektive 146 kvm. Inflyttning under 2016. Arkitekt Anita Hansson, EttElva Arkitekter.

 • Charlottenburgsparken, Råsunda, Solna

  I hörnet Solnavägen/Bollgatan har Besqab uppfört fyra flerfamiljshus. Moderna, välplanerade lägenheter med spännande planlösningar och fint ljusinsläpp. Brf Charlottenburgsparken består av totalt 129 lägenheter fördelade på fyra hus. Inflyttning under våren 2017. Arkitekt ÅWL Arkitekter.

 • Lumaparken, Hammarby Sjöstad, Stockholm

  Vid Lumaparken i Hammarby Sjöstad har Besqab uppfört två flerfamiljshus om sju våningar innehållande 74 bostadsrättslägenheter. Inflyttning under 2017. Arkitekt Helena Andersson, Murman Arkitekter.

 • Ängsblomman, Beckomberga, Bromma

  Besqab har varit med och utvecklat den nya stadsdelen Beckomberga i Bromma. Brf Ängsblomman är Besqabs sista projekt i området och består av totalt 54 lägenheter fördelade på två hus. Inflyttning under hösten 2016. Arkitekt Joliark.

 • Brygghusen, Strandängarna, Tyresö

  Brygghusen är 60 strandnära radhus färdigställda under 2016-2017. Radhusen uppfördes i storlekarna 5-6 rum och kök om 129-155 kvm. Gavelhusen har dessutom en tredje våning i form av ett tornrum. Arkitekt Olof Michelsén, Södergruppen Arkitekter.

 • Brf Estrid, Täby Centrum

  Brf Estrid ligger precis vid det nya torget i Täby Centrum. 62 lägenheter i storlekarna 1-6 rok. Ett stilrent svartvitt hus med eleganta balkonger. Många smålägenheter men även större femrummare högst upp med terrass. Arkitekt Mats Marnell, ETTELVA Arkitekter. Färdigställt hösten 2016.

 • Trädgårdshusen, Strandängarna, Tyresö

  Trädgårdshusen är lägenheter med radhuskänsla fördelade på fem gårdar med 4-5 mindre tvåvåningshus på varje gård. Lägenheter med storlekarna 2-4 rum och kök om 60-95 kvm och radhus om ca 117 kvm. Husen är byggda runt gröna mysiga innergårdar med spaljé, grillplats, planteringar och lekplats. Arkitekt Olof Michelsén Södergruppen Arkitekter Byggperiod 2012-2016 Inflyttning från 2014-2016

 • Brf Tegnér, Uppsala

  Centralt beläget mitt i anrika Luthagen vid Götgatan/Tegnérgatan i Uppsala, har vi under 2014-2016 uppfört ett flerfamiljshus med 86 bostadsrätter om 1-6 rum och kök. Huset är 4-6 våningar och ramar in två trivsamma innergårdar. Byggstart våren 2014. Inflyttning februari 2016. Arkitekt Åsa Flarup Källmark, A-sidan Arkitekter.

 • Vårdsätra Vik, Uppsala

  I Vårdsätra, ett naturskönt område strax utanför Uppsala med ett sjönära läge har Besqab uppfört åtta radhus med äganderätt. Huskroppen efterliknar den vackra faluröda ladan som tidigare stod på platsen och som vi sedan gjorde om till moderna radhus med sjöutsikt. Byggstart var i slutet av 2014 och inflyttning november 2015. Arkitekt Nina Wittlöv Löfving, White Arkitekter.

 • Brf Pilblomman, Bromma

  Besqab har varit med och utvecklat området kring den gamla anrika sjukhusparken i Beckomberga och bland annat uppfört Brf Pilblomman. 60 lägenheter fördelade på tre punkthus med lägenheter i storlekarna 2-4 rum och kök. Byggstart hösten 2014. Inflyttning hösten 2015. Arkitekt Scheiwiller Svensson Arkitektkontor.

 • Trädgårdsstaden, Vallentuna

  Ett par minuters promenad från Vallentuna centrum har Besqab uppfört ett nytt bostadsområde med 84 villor, radhus och kedjehus. - Trädgårdsstaden. Inflyttning under 2014 – 2016. Arkitekter var Björn Wiklander, VERA (kedjehusen) och Mattias Litström, Utopia (radhusen).

 • Brf Living, Uppsala

  Längs Stabby Allé i Luthagen i Uppsala har Besqab uppfört ett flerfamiljshus med 58 smålägenheter. Lägenheterna är 1 rum och kök och ca 32 kvm. Inflyttning under november 2015. Arkitekt Anna Markström, Sweco Architects.

 • Brf Parkhusen

  Brf Parkhusen är åtta parhus i bostadsrättsform, 16 bostäder vid Strandängarna i Tyresö. Uppförd 2013-2014 och inflyttningsklart från sommaren 2014. Arkitekt Olof Michelsén, Södergruppen Arkitekter.

 • Brf Nedre Utkiken

  Brf Nedre Utkiken var den andra etappen av området Strandängarna i Tyresö. 48 lägenheter om 2-4 rok fördelade på tre husbyggnader. Färdigställt och inflyttat i etapper under 2013-2014. Arkitekt Olof Michelsén, Södergruppen Arkitekter.

 • Brf Övre Utkiken

  Brf Övre Utkiken var den första etappen av området Strandängarna och består av två flerfamiljshus om totalt 12 lägenheter. Färdigställt och inflyttning hösten 2012. Arkitekt Olof Michelsén, Södergruppen Arkitekter.

 • Brf Kanonen

  På Optimusvägen centralt i Upplands Väsby, på den västra sidan av Folkparken, har Besqab byggt Brf Kanonen, 39 smålägenheter om 1 rum och kök. Huset är ett vinkelhus med fyra våningar med en gemensam gård som ligger nära pendeltågsstationen och Upplands Väsby centrum. Arkitekt Anna Markström, Sweco Architects AB. Inflyttningsklart sommaren 2014.

 • Brf Lindblomman

  Precis vid infarten till Beckomberga uppförde Besqab Brf Lindblomman. Två hus med 52 lägenheter om 2-5 rum och kök och stora hörnbalkonger. Arkitekter Per Johansson och Sanna Ridderstolpe, Joliark AB. Bostäderna stod inflyttningsklara under våren 2014.

 • Brf Marknadstorget, Täby C

  Precis vid det nya torget i Täby Centrum, i perfekt läge med gångavstånd till shopping, restauranger och kommunikationer har Besqab uppfört 41 lägenheter om 1-5 rok. Små yteffektiva lägenheter varvades med välplanerade treor och fyror. Högst upp i huset uppfördes takvåningar med flera terrasser. Arkitekter var Per Wigow och Kajsa Lidman från Sweco Architects. Färdigställt under 2014.

 • Brf Kransbindaren, Hägersten

  I Hägersten vid Telefonplan har Besqab uppfört 18 stadsradhus. Radhusen byggdes i fyra varianter från tvåplansradhus om 4 rok och 111 kvm till treplansradhus i souterräng om 5 rok och 143 kvm. Stora terrasser och parkering i gemensamt garage. Arkitekt var Petra Petersson från Realarchitektur. Inflyttningsklart i början av 2014.

 • Margretero, Bromma

  I ett attraktivt läge på gränsen mellan Bromma och Sundbyberg har Besqab och Einar Mattsson tillsammans byggt området Margretero. Området består av 134 toppmoderna bostäder. Både flerfamiljhus och exklusiva stadsradhus precis vid Bällstaån. Den sista inflyttningen skedde under 2013.

 • Brf Tallhöjden, Södertälje

  I Tallhöjden ligger de tre husen vackert inkilade mellan tallarna i backen ner mot Mälaren. Husen är varsamt placerade med hänsyn till naturen samtidigt som de boende har gångavstånd till Södertälje centrum. De 53 lägenheterna har öppna planlösningar och stora fönster som släpper in mycket ljus. Lägenheterna har generösa balkonger i soligt läge med utblickar mot vattnet och skogen. Arkitekt Bergkrantz Arkitekter. Färdigställt och inflyttat under 2012.

 • Brf Maskrosen, Täby

  Bland villorna längs Sågtorpsvägen i Roslags Näsby, har vi byggt 32 lägenheter om 2-4 rum och kök. Lägenheterna i Maskrosen är välplanerade och har fönster i tre väderstreck. Samtliga lägenheter har också en härlig balkong eller egen uteplats, de flesta med tillhörande trädgård. Bostäderna är fördelade på fyra mindre hus och arkitekturen är småskalig och väl anpassad till den omkringliggande villabebyggelsen. Husen är byggda nära grönområden, allmänna kommunikationer samt skolor och förskolor. På gångavstånd ligger Roslags Näsby Centrum och Täby Centrum ligger bara några minuter bort med Roslagsbanan. Färdigställt 2013.

 • Malma äng, Uppsala

  I det vackra området kring Malma Gård i Valsätra har vi byggt ett barnvänligt område med parhus, kedjehus och fristående villor. Med cykelavstånd till Uppsala centrum, genomtänkt modern arkitektur och de vida Ultunafälten inpå knuten är Malma Äng ett boende som erbjuder något alldeles extra. I första etappen byggde vi par- och kedjehus om 5 rok, ca 136 resp 130 kvm och i andra etappen fristående villor om 6 rok, ca 145 kvm. Färdigställt 2013.

 • Brf Båtsman, Bromma

  I den nya stadsdelen Annedal i Mariehäll, på gränsen mellan Sundbyberg och Bromma har vi uppfört 45 lägenheter och fem stadsradhus i Brf Båtsman. Lägenheterna ligger i ett fantastiskt läge precis invid den nyanlagda hamnbassängen i Annedal. Varje bostad har sin egen särprägel med genomtänkta planlösningar och yteffektiva kvadrat. Färdigställt 2012.

 • Södergläntan, Lilla Sköndal

  På en lugn återvändsgatan, mitt i det nya området Lilla Sköndal invid Drevviken och Flatens naturreservat har vi uppfört 23 villor i två olika varianter. Villorna är i två plan om totalt 5-6 rok och 120 respektive 136 kvm. Villorna har små naturtomter och stora terrasser i syd- eller sydvästlig riktning. Färdigställt 2012.

 • Längtan, Bromma

  Längtan med sina gedigna tegelhus ligger på historisk mark i den grönskande parken i Beckomberga, idyllen i Bromma. Här uppförde vi 31 par- och radhus med fokus på boendekomfort och vacker, stilren arkitektur ritade av Södergruppen arkitekter. Projektet färdigställdes etappvis med inflyttningar under 2009 och 2010.

 • Grönskan, Bromma

  I idyllen Beckomberga i Bromma har vi skapat vi trivsamma och moderna bostäder precis invid Beckomberga park. Grönskan består av 26 bostäder om 124 kvm, fördelade på 13 parhus. Färdigställt 2007.

 • Brf Tegelparken, Skarpnäck

  I Skarpnäck, strax söder om Enskede, har vi uppfört Brf Tegelparken. Unika radhus i tegel, ritade av en dansk arkitekt. Hög kvalitet i material och inredningsstandard samt energisnål uppvärmning är några av fördelarna med dessa hus.

 • Alsike, Knivsta

  Totalt 18 äganderätter, 4 parhus och 10 fristående villor i Alsike, Knivsta kommun, 15 km söder om Uppsala. Färdigställda 2006.

 • Brf Riksby Gård, Bromma

  I Riksby, centralt vid Brommaplan, har vi uppfört 67 lägenheter. Husen ligger på höjden bredvid gamla Riksbyskolan, numera Internationella Engelska skolan, och består av fyra sexvåningshus med tegelfasad och plåttak som matchar skolans rena fina 40-talsstil. Målsättningen har varit att skapa soliga och öppna bostäder om 1-5 rok. Högst upp i varje hus finns en exklusiv takvåning med milsvid utsikt, inmurad öppen spis och hiss direkt upp i lägenheten. Färdigställt 2011.

 • Brf Silvergjutaren; Sundbyberg

  På Kyrkogatan i Sundbyberg, invid vårt projekt Brf Silverfabriken, har Besqab färdigställt ett nytt bostadshus med 29 bostadsrätter om 1 och 3-5 rok. Huset har en putsad fasad som fint smälter ihop med den omkringliggande bebyggelsen. Det centrala läget nära tunnelbana, buss och pendeltåg är några av många fördelar med boendet. Färdigställt 2011.

 • Brf Silverfabriken, Sundbyberg

  I På Kyrkogatan i Sundbyberg har vi förädlat den gamla matsilverfabriken till 20 moderna bostäder om 2-4 rok. Den exteriöra arkitekturen har varit viktig att bevara och vi har lagt stor omsorg på att bevara husets karaktär, bland annat genom att behålla storleken och utseendet på fönstren, utnyttja de generösa takhöjderna invändigt och bevara det stora trapphuset. Tre av lägenheterna är i etage, två av dem med egen ateljé i gatuplanet. Färdigställt 2010.

 • Kvarteret Tunnan, Täby

  11 småhus på Furuvägen i Gribbylund, Täby. Färdigställda 2004.

 • Hrf Bergsbrunnaparken, Uppsala

  Centralt i Fålhagen i Uppsala har vi uppfört 18 hyresrätter, allt från välplanerade tvåor till rymliga fyror. Färdigställt 2010.

 • Brf Bergsbrunnaparken, Uppsala

  Centralt, men ändå med grönskan inpå knuten, har Besqab byggt 57 lägenheter i Fålhagen, Uppsala. Bergsbrunnaparken består av två lamellhus som rymmer 18 hyresrätter samt 39 bostadsrätter, allt från ljusa ettor till rymliga femmor. Fokus har lagts på att utforma hus med nutida uttryck som ska ansluta till den redan befintliga bebyggelsen. Fasaderna är putsade, trapphus samt entréer är markerade med bl a natursten och sadeltaken med sina breda, förhöjda vindsvåningar är typiska för området. Färdigställt 2010.

 • Äppellunden, Norrtälje

  20 småhus vid Norrtäljeviken. Färdigställda 2004.

 • Ekudden

  1 parhus med 2 separata bostäder. Ombyggt 2002.

 • Brf Äppelblomman, Bromma

  I Beckombergaparken, idyllen i Bromma, har vi uppfört tre flerfamiljshus med 19 lägenheter i vardera, totalt 57 bostäder. Husen är ritade i en modernistisk stil av Scheiwiller Svensson Arkitektkontor med karaktäristiska balkonger. Alla balkongerna är inglasade och varje lägenhet har ett extra härligt uterum. Projektet har färdigställts etappvis med inflyttningar under 2009 och 2010.

 • Brf Geringslådan, Gubbängen

  I Gubbängen har vi uppfört Södra Cirkusplatsen - 49 lägenheter med tyngdpunkt på 3 och 4 rok. Lägenheterna har öppna planlösningar och en härlig södervänd innergård. Detta kombinerat med närheten till Gubbängsfältet och tunnelbanan är några av fördelarna med huset. Fokus har även lagts vid energieffektiva lösningar, såsom ökad fasadisolering, optimerade fönsterytor och värmeåtervinning från spillvattnet. Färdigställt 2010.

 • Brf Läktaren, Skarpnäck

  I Skarpnäck har vi uppfört 54 enrumslägenheter, ideala för unga människor i början av sin bostadskarriär. Lägenheterna är byggda färdiga i fabrik, en metod som fungerat mycket bra på dessa enrumslägenheter. Den fördelaktiga månadskostnaden, öppna planlösningen och det gröna området är några av fördelarna med dessa hus. Läktaren fick Ekkronans Stora Boendepris 2009 med motiveringen: ”Priset för 2009 tilldelas Besqab – ett modernt fastighetsutvecklingsföretag som allt sedan starten 1988 står för nytänkande i stadsbyggandet. Läktaren färdigställdes 2009.

 • Brf Lövlunden, Gubbängen

  På höjden i Gubbängen har vi byggt om den gamla femtiotalsskolan, Lövlundaskolan, till 12 fantastiska studiolägenheter. Högt i tak, stora fönster, bergvärme och bibehållen känsla från skolan i trappuppgångarna är några av kvalitéerna i dessa lägenheter. Färdigställt 2009.

 • Brf Wasa Brunn, Stockholms innerstad

  I ett unikt innerstadsläge, granne med Vasaparken i Stockholm, har vi byggt 48 lägenheter med gedigna kvaliteter. Lägenheterna varierar i storlek från mindre 1,5 rok om 36 kvm till exklusiva 4 rok om 128 kvm. De exklusiva lägenheterna har också en tillhörande takterrass om 55 kvm samt hiss direkt in i lägenheten. Huset omsluter, tillsammans med ytterligare två bostadsrättsföreningar, en grönskande innergård. Innergården domineras av två stora träd som bevarats från det gamla sjukhusområdets tid. I huset finns också garage samt några butikslokaler i varierande storlek. Färdigställt 2009.

 • Brf Aspkronan, Aspudden

  I Aspudden, en av Stockholms äldsta och mest attraktiva förorter, har vi byggt 69 lägenheter från 1 rok till etagelägenheter på 5 rok. Det nya huset, som ligger längs huvudgatan, bildar ytterligare en arkitektonisk årsring i stadsdelen som främst består av hus från 1910-talet. Fasaden som är i vit slät puts med inslag av trä, passar med sin modernistiska stil väl in i stadsbilden. Den södervända gården är perfekt för barnfamiljer med plats både för lek och för samvaro med grannar. Färdigställt 2008.

 • Brf Stockholmsblick, Liljeholmen

  Högst upp på Nybohovsbacken har vi uppfört 38 lägenheter med fantastisk utsikt över Stockholm. Lägenheterna som varierar från 2 till 4 rok, om 53 till 110 kvm, är fördelade på 10 våningar. Alla lägenheter har rymliga balkonger eller uteplatser. Färdigställt 2008.

 • Brf Bällstablick, Bromma

  I Mariehäll mellan Bromma och Sundbyberg har vi uppfört 86 lägenheter med rymliga balkonger eller uteplatser. Lägenheterna är fördelade på tre hus och rymmer 2-4 rok med garage och markparkering samt innergård med lekplats och sittgrupper. Färdigställt 2008.

 • Brf Bällstabacken 4, Bromma

  Ytterligare 39 lägenheter har uppförts, i en fjärde och sista etapp av Bällstabacken. Ljusa, tuffa ettor och unika fyror med extra kvalitéer ligger i de spännande, arkitektritade husen. Färdigställt 2008.

 • Brf Trädkronan, Hägersten

  Två lamellhus i 4 våningar + suterrängplan. Garage och överbyggd gård. 51 lägenheter från 1 till 4 rok. Färdigställt 2007.

 • Brf Majroskogen, Gubbängen

  45 lägenheter fördelade i tre huskroppar. Färdigställt 2007

 • Brf Macken, Midsommarkransen

  15 brf lgh i Midsommarkransen. Färdigställt 2006.

 • Brf Majgläntan, Solna

  28 brf lgh i Solna. Färdigställda 2006.

 • Brf Västerblick, Vällingby

  108 brf lgh i Vällingby i samarbet med Einar Mattsson Byggnads AB. Färdigställda 2006.

 • Brf Bällstabacken 1,2 och 3, Bromma

  Totalt 152 brf lgh i Mariehäll, Stockholm, i samarbete med Skanska. Färdigställda 2006.

 • Brf Rydbogården

  16 lägenheter i Rydbo, Österåkers kommun. Färdigställdes 2001.