Inredning med kunden i fokus

I nyproduktion är det extra viktigt att förmedla en känsla redan i början av kundresan. Att kunna visualisera en framtida hemmiljö har därför stor betydelse.

Detta är något som Anna Brink, inredningsansvarig på Besqab, är expert på. Hon har, precis som titeln antyder, ansvar för inredningen i Besqabs alla projekt. Det handlar om allt ifrån val av kulörer och kakel i badrummet, till knopparna på köksluckorna. – Jag har haft ett stort intresse för färg, form och material i hela mitt liv. Därför känns det jättekul att få vara med och påverka och hitta lösningar som gör våra kunder glada och nöjda, berättar Anna. Anna träffar kunderna redan vid säljstart då hon går igenom det projektspecifika inredningskonceptet. För att konkretisera konceptet brukar Anna ta med sig ett urval av olika tillbehör såsom blandare och kakelplattor.

Kluriga inredningsval

Kundernas intresse för inredningsvalen växer ju närmare inflyttning man är. Detta märks, inte minst, vid inredningsmötet där kunderna träffar inredare och får tips och råd inför sina val. – Kundernas passion för sitt nya hem märks verkligen på inredningsmötet. Inför mötet uppmanar jag dem att ta med sig inspirationsbilder på inredning som de gillar. Även om jag inte alltid kan matcha alla deras önskemål fullt ut, försöker jag hitta något som passar deras smak, säger Anna.
Ibland kan valet av inredning skapa oro hos en del kunder då en känsla av ”nu eller aldrig” uppstår. – Vid dessa tillfällen är det viktigt att lugna kunderna och försäkra dem att allt kommer att bli bra, berättar Anna. Hon upplever att det oftast är de yngre kunderna som är allra mest angelägna om inredningsvalen. – De ställer höga krav på att bo fint och vill verkligen ha inredningsval som avspeglar deras personlighet.

Rumstrender

Vid nyproduktioner sätts inredningskonceptet tidigt, vilket innebär att den inredningsstil som tas fram behöver vara hållbar samtidigt som den känns rätt i tiden.
– Jag är noggrann med valet av det rum jag låter vara lite mer trendigt. Det är till exempel ingen bra idé att följa den senaste trenden i ett badrum eftersom ett kakel kan hålla i upp till 50 år. Jag brukar därför hålla mig till neutrala och klassiska materialval och färger i just badrummet. I köket kan jag vara mer djärv eftersom inredningen slits på ett annat sätt och behöver bytas ut oftare. Man kan välja att lackera om sina köksluckor om färgen känns omodern, berättar Anna.

Svårt att favorisera

Slutligen, vilket är Annas favoritprojekt?
– Jag har väldigt svårt att välja ut ett favoritprojekt eftersom jag faktiskt känner stor glädje i varje projekt jag jobbar i. Varje projekt är unikt vilket gör det här jobbet så roligt. När jag kommer till ett nytt Besqabhem så tänker jag väldigt ofta ”Åh va härligt, här skulle jag kunna tänka mig att bo!”