Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 356 om 1 - 5 rok
Status Pågående

Att köpa nyproduktion

Att köpa en ny bostad är en härlig känsla. Det är ett stort beslut och förmodligen en av de större affärerna du kommer att göra i ditt liv. Samtidigt är det en rolig och spännande resa som vi följer med dig på, hela vägen. Att få vara delaktig i skapandet av ditt nya hem är ett av de största förtroenden vi kan få.
Att köpa nyproduktion
Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inredningsval 4
Inflyttning 5

Vad händer i projektet just nu?

Här kan du följa projektet steg för steg

Solna Estrad

I Solna Estrad finns 51 bostadsrätter om 1-4 rum och kök.
Läs mer om Solna Estrad

Solna Parad

I Solna Parad finns 108 bostadsrätter om 1-5 rum och kök.
Läs mer om Solna Parad

Solna Estrad Plus

I Solna Estrad Plus finns 11 bostadsrätter om 1-4 rok.
Läs mer om Solna Estrad Plus

Solna Parad Plus

I Solna Parad Plus finns 8 lägenheter om 3-5 rok med det lilla extra på översta våningen.
Läs mer om Solna Parad Plus

Arkitekternas ord

Eskil Olsson och Anton Rathsman, BAU Byrån för Arkitektur & Urbanism AB

Solnavägen utvecklas till en boulevard kantad av byggnader på båda sidorna av gatan. Ambitionen från Solna stad är att förtäta de centrala delarna av Solna, öppna Solna Centrum till en levande innerstadsmiljö och bygga bort barriärer i de stora trafiklederna som korsar stadsdelen.

Kvarteret Solna Centrum är en fortsättning på den satsning som påbörjats med de nya kvarteren i Gamla Råsunda och som fortsätter hela vägen ner mot Torsplan i Hagastaden. Bostadshusen blir en högrest fond mot centrum och tar ner skalan i de stora strukturerna. Genom att bygga på det överstora parkeringsdäcket till Solna Centrum skapas fyra nya kvarter mot Solnavägen. De bostäder som kantar gatan hålls samman av en stadsmässig gestaltning med entréer mot gatan och indragen översta våning. Vi har gestaltat varje trapphus som en egen ”fastighet” med en tydlig karaktär i utformningen av sockelvåning, fasader och takvåning. Genom en individuell färgsättning av trapphusen skapas dessutom en omväxlande upplevelse när man rör sig längs Solnavägen. Samtidigt eftersträvar vi ett släktskap mellan de olika trapphusen så att kontraster och skillnader inte blir alltför stora.

Att förtäta Solna Centrum med bostäder innebär inte bara en positiv utveckling för stadsmiljön, här får de boende en stadsmässig kvalitet som är svåröverträffad. Kollektivtrafiknära och med direkt kontakt med handel och nöje i stadskärnan skapas lägenheter med ett innerstadsläge som är unikt för Solna. Läget för de nya bostäderna är dessutom optimalt ur väderstreckssynpunkt där de flesta lägenheterna får balkonger och uteplatser i sydväst. De mindre lägenheterna är utformade med fokus på effektivitet och rymmer mycket på en liten yta. De större lägenheterna är placerade över hörn för att få ljus från två håll med balkongläge mot sydväst. Kungsvåningen 30 meter över gatunivån har de största lägenheterna med stora terrasser som erbjuder en strålande utsikt över omgivningen. På våningen under har en del av lägenheterna en högre takhöjd i vardagsrummet vilket skapar studiokaraktär. Sockelvåningen mot Solnavägen får höga glasade entrépartier och skyltfönster till de små butikslokalerna.

De upphöjda gårdarna är tänkta att fungera som skyddade rum som alla de boende har tillgång till. På gårdarna finns smarta cykelrum som rymmer många cyklar på en liten yta. Med hissen på gården är det lätt att ta med sig cykeln när man vill cykla en tur.

Välkommen till Solna Centrum!

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse får du en plats i kön för att välja en bostad. Du godkänner också att ta emot information om projektet via e-post.

Information om Besqabs integritetspolicy

Tack för din intresseanmälan!

Vad roligt att du är nyfiken på att veta mer. Du kommer snart att få en bekräftelse via e-post – håll utkik i inkorgen!

Janne Viinikka, Svensk Nyproduktion
Gulsah Bulduk, Svensk Nyproduktion

Visning

Välkommen på visning! Boka gärna en tid med vår mäklare på plats.

Restider

I närheten