Projektbeskrivning

Pris 2 195 000 - 6 095 000 kr
Avgift 2 342 - 4 822 kr
Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 350 om 1 - 4 rok
Inflyttning Prel. från tredje kvartalet 2023
Status Pågående

Trygghetspaketet

Besqab har funnits i 30 år och vi har samlat lång och gedigen erfarenhet av bostadsmarknaden. Vi har goda marginaler i våra kalkylräntor, konjunktursvängningar ingår i våra kalkyler och vi har försäkringar som garanterar att våra löften kan hållas. Att köpa ett nytt hem är för många den största affären man gör i livet - och den härligaste. Därför har vi ett trygghetspaket som gör ditt bostadsköp tryggt och säkert.
Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inredningsval 4
Inflyttning 5

Nya Solna Centrum

Nya Solna Centrum kommer att få en mer stadsmässig känsla, med ökad tillgänglighet och trygghet. Solnavägen kommer att utvecklas till en tät stadsgata kantad med bostäder, butiker och restauranger. Det nya kvarteret kommer att smälta ihop fint med den äldre bebyggelsen kring Solna Centrum.

Allt du behöver på nära håll

I närområdet finns alla tänkbara kommunikationer. Du når hela Storstockholm med antingen buss, tunnelbana, tvärbana eller pendeltåg. Och det centrumnära läget gör att du när som helst kan promenera till caféer, restauranger och butiker.

Arkitektens ord

Eskil Olsson och Anton Rathsman, BAU Byrån för Arkitektur & Urbanism AB

Solnavägen utvecklas till en boulevard kantad av byggnader på båda sidorna av gatan. Ambitionen från Solna stad är att förtäta de centrala delarna av Solna, öppna Solna Centrum till en levande innerstadsmiljö och bygga bort barriärer i de stora trafiklederna som korsar stadsdelen.

Kvarteret Banken är en fortsättning på den satsning som påbörjats med de nya kvarteren på Gamla Råsunda och som fortsätter hela vägen ner mot Torsplan i Stockholm. Bostadshusen blir en högrest fond mot centrum och tar ner skalan i de stora strukturerna. Genom att bygga på det överstora parkeringsdäcket till Solna Centrum skapas fyra nya kvarter mot Solnavägen. De bostäder som kantar gatan håll samman av en stadsmässig gestaltning med entréer mot gatan och indragen översta våning. Vi har gestaltat varje trapphus som en egen ”fastighet” med en tydlig karaktär i utformningen av sockelvåning, fasader och takvåning. Genom en individuell färgsättning av trapphusen skapas dessutom en omväxlande upplevelse när man rör sig längs Solnavägen. Samtidigt eftersträvar vi ett släktskap mellan de olika trapphusen så att kontraster och skillnader inte blir alltför stora.

Att förtäta Solna Centrum med bostäder innebär inte bara en positiv utveckling för stadsmiljön, här får de boende en stadsmässig kvalitet som är svåröverträffad. Kollektivtrafiknära och med direkt kontakt med handel och nöje i stadskärnan skapas lägenheter med ett innerstadsläge som är unikt för Solna. Läget för de nya bostäderna är dessutom optimalt ur väderstreckssynpunkt där de flesta lägenheterna får balkonger och uteplatser i sydväst. De mindre lägenheterna är utformade med fokus på effektivitet och rymmer mycket på en liten yta. De större lägenheterna är placerade över hörn för att få ljus från två håll med balkongläge mot sydväst. Kungsvåningen 30 meter över gatunivån har de största lägenheterna med stora terrasser som erbjuder en strålande utsikt över omgivningen. Våningen under Kungsvåningen har en högre takhöjd och får lägenheter med studiokaraktär.
Sockelvåningen mot Solnavägen får höga glasade entrépartier och skyltfönster till de små butikslokalerna.


De upphöjda gårdarna är tänkta att fungera som skyddade rum som alla de boende har tillgång till. På gårdarna finns smarta cykelrum som rymmer många cyklar på en liten yta. Med hissen på gården är det lätt att ta med sig cykeln när man vill cykla en tur.

Välkommen till Solna Centrum!

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse för projektet får du automatiskt en plats i kön för att välja bostad. Att stå i kö hos oss är kostnadsfritt. Du godkänner också att ta emot information och marknadsföring om projektet via e-post. Du kan när som helst avanmäla dig genom att klicka på länken för avanmälan i ett nyhetsbrev.

Information om Besqabs integritetspolicy

Tack för din intresseanmälan!

Vad roligt att du är nyfiken på att veta mer.
Du kommer snart att få en bekräftelse till den angivna e-postadressen - håll utkik i inkorgen!

Janne Viinikka, Svensk Nyproduktion

Visning

För att minska risken för smittspridning vill vi just nu att du föranmäler ditt visningsbesök via e-post till ansvarig mäklare.

Restider

I närheten