Vad händer i projektet just nu?

Här kan du följa de senaste uppdateringarna för projekt Solna Estrad
2022-06-30

Nu går det undan!

Första våningarna är nu på plats i Solna Estrad

Efter många långa månader av mark- och grundarbeten har det under juni månad kommit upp både pelare till garaget och de allra första lägenhetsväggarna i Solna Estrad. Att få stommen på plats är ett efterlängtat steg och Solna Estrads stomme beräknas vara helt monterad i oktober.

 • 2021-12-15

  Besqab och Solna stad tar första spadtag för nya bostads­kvarter invid Solna Centrum

  Som en del av Solna stads omvandling av Solnavägen och området kring Solna Centrum till levande stadsgata, uppför Besqab 356 nya bostads­rätts­lägenheter inklusive ett LSS-boende. Idag tog Besqab och Solna stad ett gemensamt första spadtag för kvarteret.

  Besqab kommer att uppföra de nya bostads­kvarteren ovanpå befintligt parkeringsdäck vid Solna Centrum, längs Solnavägen in mot Hagastaden. De nya bostads­kvarteren kommer att innehålla totalt 356 bostäder och utgör startskottet för Solnavägens omvandling till stadsgata. Bostads­kvarteren kommer även att innehålla ett LSS-boende samt butiker och närservice i bottenvåningarna. Hela projekt­et kommer att certifieras med miljömärkningen Svanen.

  Läget för de nya bostäderna blir mycket centralt i Solna med all tänkbar service och med promenadavstånd till Hagastaden. De nya bostads­kvarteren kommer även att ligga i direkt anslutning till tunnelbana, pendeltåg, buss och tvärbana. 

  Markarbetet pågår och inflyttningar beräknas börja i mitten av 2023.

 • 2021-11-12

  Äntligen byggstart för Solna Estrad

  Vi har nu fått det glädjande beskedet från Solna Stad att bygglovet för brf Solna Estrad vunnit laga kraft samt att vi fått beslut om starbesked.

  Fram till idag har vi arbetat med grundläggande arbete såsom fällning av träd och asfaltering, vilket gör att vi snart kan flytta in avstängningen upp till P-däck och påbörja arbetet med vatten och avloppsledningarna till huset.