Vår historia

Den 16 januari 1989 grundades Besqab Projekt och Fastigheter AB av sju personer med vår grundare Isidor Andersson i spetsen.

Det började med sju personer, några pennor och en telefon

De kom från några av landets största bostadsbyggarföretag och hade en dröm om att jobba i mindre skala och närmare kundens behov. När den sista dagen kom att skicka in registreringspapperen för bolaget satt de och funderade över val av namn. Fantasin tröt och alla längtade hem till fredagskvällen med familjen. Så till slut kom de på att en blandning av Isidors favoritsnaps Bäska Droppar och hans kärlek för att bygga hus med hög kvalitet, fick bli namnet "Besqab" – Beställd Kvalitet.

Över 30 år av bostadsbyggande

År 2011 sålde Isidor Andersson sina aktier till familjen Nordström (Skirner AB) som fortfarande är våra huvudägare. År 2014 noterades Besqab på Nasdaq Stockholm. Istället för sju anställda är vi nu drygt 120 personer i Besqabfamiljen. Och år 2019 fyllde vi 30 år vilket vi såklart firade stort!

Om Besqab

Besqab bildades 1989 och vår affärsidé är att utveckla nya hem med kunskap och förståelse för hur människor vill leva sina liv och vår vision är att alla människor ska bo i sitt drömhem.
Om Besqab

Manifest

Mänskligheten rymmer miljarder av motpoler och nyanser, miljarder av unika människor som bara vill vara sig själva, utan att definieras och placeras i fack. Den pragmatiska matematikern kanske vill ha ett kök i marmor av den enkla anledning att det är fint. Litteraturstudenten kanske utan att blinka lägger hela studiebidraget på senaste platt-tv’n. För vi är människor. Vi motsäger oss själva varje dag.
Manifest