Projektbeskrivning

Pris 1 695 000 - 7 795 000 kr
Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 172 om 1 - 4 rok
Inflyttning April 2022
Status Slutsålt

Trygghetspaketet – gör ditt bostadsköp tryggt och säkert

Besqab har funnits i 30 år och vi har samlat lång och gedigen erfarenhet av bostadsmarknaden. Konjunktursvängningar ingår i våra kalkyler och vi har försäkringar som garanterar att våra löften kan hållas. Att köpa ett nytt hem är för många den största affären man gör i livet - och den härligaste. Därför har vi ett trygghetspaket som gör ditt bostadsköp tryggt och säkert.
Trygghetspaketet
Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inredningsval 4
Inflyttning 5

Enkelt att leva utan bil

Visst finns det ett parkeringsgarage med laddningsmöjligheter och allt, men frågan är om det behövs? Här rullar du rakt ut på Årstabron, med Södermalm i andra änden. Årstabergs pendeltågsstation och tvärbana är bara ett par hundra meter bort och bilpoolens bilar står redo på innergården. Du bor mitt i pendlarprick, helt enkelt.

Takterrass eller balkong? Både och!

Vi tror att även den som gillar att bo mitt i stan uppskattar en sommarmiddag vid grillen, en god bok under ett träd eller en frukost på balkongen. Därför har vi varit generösa med gröna andningshål när vi planerat Vélo. Här finns två stora och härligt inredda takterrasser som rymmer många sällskap samtidigt, en innergård som är större och ljusare än de flesta och så rikligt med balkonger. Alla har en egen, och många av treorna och fyrorna har till och med två.

Snyggt och extremt kvadratsmart

Lägenheterna i Vélo ger både fler och smartare kvadratmetrar för pengarna. De är lätta att möblera och det finns flera möjligheter att anpassa planlösningen efter olika behov. De noggrant utvalda köken och badrummen från Vedum ingår redan i standardutförandet, men om du vill sätta ytterligare personlig prägel på dit nya hem finns en hel tillvalskatalog att försjunka i. Några av lägenheterna har en uthyrningsbar del som nås direkt från trapphuset.

Kvarterskrog i huset

I det vinklade huset längs Årsta skolväg kommer det att finnas ett modernt restaurangkök. Vi planerar för en naturlig samlingsplats där du kan möta upp familjen, köpa med en middagspåse eller lite delikatesser upp till terrassen, samlas för brunch eller springa ned och hämta upp en helgfrukost. Här serveras bland annat napolitanska pizzor, fräscha sallader, färsk pasta och fina charkuterier. Kvarterets guldkantsbutik.

Parker i närheten

Stockholms stad gör en stor satsning på nya parker och torg i Årstadal. Staden växer snabbt och därmed behovet av öppna mötesplatser, gröna ytor och lekparker. Här kommer att finnas gott om plats att träna, leka, promenera eller bara hänga en stund.

Årstabergsparken är en av tio finalister i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad 2019. Fram till den 23 maj kan alla rösta på sin favorit.

Här kan du läsa mer om tävlingen

 

Kaninparken (Fredsborgsparken)

Kaninparken har rustats upp och blivet en bättre och roligare lekplats. Föräldrar, barn, förskolepersonal och boende i området fick vara med och tyckt till kring parkens utformning.

Rävskogen

Rävskogen är den första delen av Årstabergsparken. Parken ligger högt med vacker utsikt och är utformad som ett promenadstråk med lekmöjligheter, samlingsplatser och grillplatser. Här finns till exempel en trappa uthuggen ur berget, en rutschkana alldeles intill gångvägen och en picknickplats med skärmtak som skydd mot sol och regn.

Blockriket

Blockriket är den sista etappen i Årstabergsparkens utbyggnad. Här finns en ny lekplats för de allra yngsta barnen och den tidigare lekplatsen har fått nya lekredskap och sittplatser. Nya trappor och hissar kommer att göra det enklare att nå den högt belägna parken och högst upp, vid bollplanen, byggs en grillplats med fin utsikt.

Sjövikskröken

Sjövikskröken är en samlingsplats för unga och vuxna. Många passerar parken på väg till och från skolan eller Årstabergsstationen. Här finns gungor, basketplan och en stor parkouranläggning som även kan användas som utegym, liksom hundrastgård och en bollplan med konstgräs.

Kråkberget

Kråkbergsparken ligger granne med Sjöviksskolan. Här finns gott om plats att leka och en samlingsplats med sittbänkar och skärmtak. På en av lekplatserna finns tre torn med rutschkanor i olika höjder och bredder.

Zachrisbergsparken

Intill Sjöviksskolan planeras för en ny kvarterspark med sittplatser, lekplatser och hängytor för ungdomar. Här kommer även att finnas en gräsmatta för flexibel användning.

Källa: Årstadal parkprogram (Stockholms stad)

Arkitektens ord

Vélo har ett otroligt läge. Det är nära innerstaden, har ett fantastiskt kollektivtrafik- och cykelpendlarläge och promenadavstånd till flera sammanhängande grönområden.

Runt kvarteret växer nya parker fram, tillsammans med ytterligare bostäder, skolor och service. Vår vision har varit att skapa attraktiva och flexibla lägenheter som tillvaratar läget. Vélo, med den gemensamma gården att samlas runt, blir ett nav mitt i detta brokiga och spännande nya område.

Kvarteret består av två huskroppar. Gården utgör centrum och från den nås alla lägenheter och övriga ytor som till exempel cykelrum och garage. Närheten till innerstan och pendelcykelstråk gör cykeln till ett självklart färdmedel i kvarteret. Vi underlättar för cyklande genom att se till att det finns tillräckligt med förvaring och att det är så enkelt som möjligt att komma åt sin cykel och ge sig iväg. Även lådcyklar, cykelkärror, barnvagnar och trehjulingar, sparkcyklar och rullatorer ska ha sin självklara plats.

Vi har lagt stort fokus på flexibilitet och användbarhet. Lägenheterna är utformade för att kunna användas på flera sätt och flera av dem har möjlighet till olika planlösningar inom samma bostad. Många av de större lägenheterna har rundgång genom kök och vardagsrum, vilket gör att man kan skärma av eller öppna upp olika delar av lägenheten allt eftersom behoven förändras. I nio lägenheter i kvarteret har vi också lagt till en uthyrningsdel, där ett sovrum med tillhörande hall och wc kan delas av och nås direkt från trapphuset.

De angränsande parkerna är en stor kvalitet för Vélo. Utöver trevliga vistelseområden lämnar de också obebyggda zoner framför husen vilket ger bra ljusinsläpp och långa utblickar från bostäderna. De lägenheter som är vända mot spårområdet har även fördelen av en stor obebyggd zon och långa obrutna siktlinjer bort mot Årstaviken.

Alla lägenheter har balkong eller uteplats och för att riktigt tillvarata läget finns högst upp på taken gemensamma terrasser. Här finns det plats att träffas och umgås med grannar och gäster bland blommor, sittgrupper och grillar, i såväl morgon- som kvällssol och med fantastiska vyer ut över omgivningen.

Wayne Evers och Mia Åberg, arkitektkontoret Equator

World Bicycle Relief

Utbildning är en väg framåt och cyklar gör stor skillnad

För varje såld lägenhet i Vélo får ett barn i Afrika en cykel genom vårt samarbete med organisationen World Bicycle Relief.

Ofta är det den långa vägen till skolan som gör att barnen på den subsahariska landsbygden inte får den utbildning de så väl behöver. Och som deras familjer och hemland så väl behöver. Varje extra utbildningsår för ett barn ökar inkomsten som vuxen med tio procent. Varje extra utbildningsår för den unga vuxna generationen minskar landets fattigdom med nio procent. Tänk vad en cykel kan göra.

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Leo Wessman, HusmanHagberg

Restider

I närheten