Sätt lite Aspudd på tillvaron

Att Aspudden ligger fem stationer – eller elva minuter – med T-banan från stan är toppen! Det förenklar livet på många sätt. Men det är inte därför man bor här, det gör man för att man älskar stället. Människorna, den speciella känslan och allt det som finns på några cykelminuters avstånd. Från bad, boule och grisar till restauranger och tatuerare. Nu bygger vi 47 ny­a bostäder i 2–5 rok. För alla de som vill förbli aspuddsbor, och för de som vill bli det.

Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 47 om 2 - 5 rok
Inflyttning Preliminärt under 2025
Status Planerat

Trygghets­paketet – gör ditt bostadsköp tryggt och säkert

Besqab har funnits i 30 år och vi har samlat lång och gedigen erfarenhet av bostadsmarknaden. Konjunktursvängningar ingår i våra kalkyler och vi har försäkringar som garanterar att våra löften kan hållas. Att köpa ett ny­tt hem är för många den största affären man gör i livet - och den härligaste. Därför har vi ett trygghets­paket som gör ditt bostadsköp tryggt och säkert.

Trygghets­paketet

Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inrednings­val 4
Inflyttning 5

Vad händer i projektet just nu

Läs mer om Aspen här

Allt runt hörnet

Här hittar du allt du behöver på hemmaplan. Tunnelbana, välsorterade livsmedelsbutiker, apotek, frisörer, bibliotek och ett stort utbud av trevliga restauranger och caféer, barer och parker. Några måsten är den populära golfbaren vid Aspuddsparken och den lokala kvartersbiografen Aspen – Bio Scen Bistro, som även arrangerar livespelningar och stand up-kvällar.

Bästa grannarna i stan

I Aspudden bor du granne med idylliska Vinterviken som bjuder på badplatser, strandpromenad och blommande trädgårdar. Där finns restaurang Winterviken och det ekologiska Trädgårdskaféet – som håller öppet året om. Andra uppskattade grannar är Midsommar­kransen och Telefonplan som bjuder på flera mysiga restauranger, butiker, caféer och även ett klättercenter. Allt bara några minuter bort med cykel.

Balkong eller uteplats

Aspen består av två parallella bostadshus som ramar in en ljus och kuperad innergård där det finns plats för både lek och avkoppling. Alla bostäder har balkong eller uteplats och det finns ett gemensamt garage som länkar samman husen under jord. Här är lägenheterna stora, med väl tilltagna fönster, vilket bidrar till att skapa ljusa och luftiga bostäder.

Arkitektens ord

DinellJohansson

Aspen ligger i sluttningen av ett kuperat landskap med kringliggande grönska och närheten till parkmiljöer. Platsen är på många sätt typisk för Aspuddens karaktär - präglad av topografins bergsryggar och dalgångar, en väl samspelt bebyggelse med tydliga årsringar och återkommande inslag av skog och natur.  Valmöjligheterna i området är många med bland annat fem minuters gångavstånd till Aspuddens centrum med sina många butiker, restauranger och tunnelbanestation. Tio minuters promenad tar dig till närmsta badplats med flera parkstråk längs vägen.

Läs mer

Det ny­a kvarteret inordnar sig i Schlytersvägens bebyggelse som både har inslag av kvalitativ kulturhistoria och modernitet. Kvarteret Aspen består av två lamellhus med stark egen identitet tack vare den välordnade fasaden, entréerna med omfattningar, markerad sockelvåning, och gavlar vars fönstersättning och takutsprång skapar ett eget men igenkännbart uttryck. Fasadens färgsättning baseras på den folkhemsarkitektur som går att känna igen i omgivningen, med toner i rött, rosa och grön. Den släta fasaden får en mer taktil struktur i entréplan och accentueras på så sätt.

Aspens två lamellhus ligger placerade utifrån terrängen och gatornas förutsättningar, så att en kilformad friyta skapas mellan dem. I fastighetens söderläge har en del av det kuperade landskapets mark lämnats fritt för lek och odling Husens entréer och balkonger ligger belägna mot gatan och innergården, vilket bjuder in till spontana möten grannar emellan och skapar en trygghets­upplevelse med uppsikt över trädgården. Ett gemensamt garage länkar samman husen under jord.

Lägenheterna är stora och mestadels genomgående med generösa terrasser eller balkonger som orienterar sig på olika sätt för att bäst ta in dags- och kvällsljuset. Husens stora fönster skapar ett intimt intryck i bottenvåningarna av att naturen kommer nära inpå, medan man på de övre våningsplanen i stället kan njuta av friheten i att befinna sig över trädkronor och takåsar hos den intilliggande villabebyggelsen i området.

Simon Verstraete, Monika Viñas Marcinkiewicz och Ana Riesco på DinellJohansson

Småstadsfeeling några minuter från stan

Klassiska Aspudden är nog mest känt för sina väl bevarade sekelskifteshus från tidigt 1900-tal. De gula och orangea byggnaderna i ljusa akvarelltoner skapar, tillsammans med ett levande centrum, en känsla av småstad och förr i tiden på samma gång. Närheten till grönska, vatten och parker bidrar till att göra Aspudden till en av Stockholms mest populära bostadsområden.

Ny­tt designkoncept snart här

Stilen för Besqab Design 2024–25 är tidlös, med inspiration från rådande trender. Färgpaletten är klassisk och går i mjuka, neutrala toner med samtida accenter. Konceptet är omsorgsfullt framtaget av vårt designteam, med utgångspunkt för allt som ett äkta Besqabhem ska erbjuda. 

Läs mer

Vi är så glada och stolta!

Varje år gör det oberoende analysföretaget Prognoscentret en stor undersökning. I den mäts vilken bostadsutvecklare som är bäst när kunderna får välja. I år har vi fått ta emot utmärkelsen ”Nöjdast kunder 2022”!

Läs mer

Hållbart nu och i framtiden

Våra bostadsmiljöer planeras för att främja en hälsosam och hållbar livsstil, för dagens och för morgondagens människor.

Läs mer

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse får du en plats i kön för att välja en bostad. Du godkänner också att ta emot information om projektet via e-post.

Tack för din intresseanmälan!

Du är nu anmäld till projektet och kommer att bli inbjuden till den kommande säljstarten.

Om du vill kan du även komplettera med nedanstående frågor. 
 

Boyta + antal rum
Bostadstyp
Jessica Skogman, Svensk Fastighetsförmedling

Jessica Skogman, Svensk Fastighetsförmedling

070-824 51 81 | jessica.skogman@svenskfast.se

Niklas Hedbeck, Svensk Fastighetsförmedling

Niklas Hedbeck, Svensk Fastighetsförmedling

070-810 41 21 | niklas.hedbeck@svenskfast.se

Restider

I närheten