”Området är oerhört centralt och läget vid vattnet skapar ytterligare en dimension av liv och rörelse och möjlighet till båtliv”

Längs med Bällstaåns kant i Mariehäll står ett gammalt tryckeri. På taket har ett helt ny­tt kvarter vuxit upp och med det mängder av nivåer, terrasser och milsvida utsikter. Nivå är en ny­ liten stadsdel i stadsdelen med unika bostäder för både stora familjer och små hushåll. Här har Fredrik och Liselotte skapat sig ett inspirerande hem och en ny­ tillvaro.

Inflytten blev dubbel glädje

Det var i samband med att Fredriks och Liselottes son skulle flytta hemifrån som paret började se sig om efter ett ny­tt boende. Resan fram till deras ny­a hem har varit smidig, men inte helt spikrak. 

– Först tittade vi faktiskt på en annan lägenhet i samma kvarter som vi gillade, men sedan lyckades vi byta den till den här som om möjligt är ännu bättre, säger Fredrik. Resan hit har varit ganska krokig med tanke på allt som hänt i världen som påverkat ekonomi och marknad. Vi valde att ta det säkrare före osäkra och sålde vår förra lägenhet redan i maj 2023 för att sedan bo i andra hand under sju månader. Vi hade i samma veva en indikation på att projektet gick snabbare mot mål varför vi såg denna ”mellanlösning” som väl fungerande. Under tiden hade vi våra möbler och tillhörigheter magasinerade, så därför blev det dubbel glädje med inflytten och kärt återseende av våra egna saker i en ny­ magiskt fin miljö.

Ny­produktion var ett självklart val

Ny­producerade hem har en mängd praktiska fördelar jämfört med en äldre lägenhet. Du får välplanerad planlösning, genomtänkt design och ett underhållsfritt boende för många år framöver. Att välja ny­produktion kändes självklart även för Fredrik och Liselotte. Friheten är större. 

– Vi har den senaste tiden bara bott i ny­produktion, vilket vi värdesätter då det är maximal yteffektivitet och med all modern byggnadsteknik är de tystare, mer isolerade och allt är ny­tt med garantier så man kan slappna av med reparationer, renoveringar och sådant, förklarar Fredrik. Det är skönt att slippa budgivning och dessutom kan vi vara med och välja planlösning och läge i huset.

Den ibland lite långa processen kan kännas avskräckande för somliga. Men Liselotte och Fredrik tycker inte alls att det har känts långdraget. Tvärtom.

–  När vi väl hade landat i ett beslut var processen supersmidig och mycket professionell i alla led - från mäklare, projektledning, inredning samt inflyttning, säger Fredrik.

För många är livet här allt de behöver

Nivå ligger formellt i Stockholms stad, men närmast är det faktiskt till Sundbybergs centrum. Där finns tunnelbana, pendeltåg, tvärbana och bussar som tar invånarna in till stan på mindre än tio minuter. Allt det, i kombination med de ny­a parker, cykel- och gångbanor som är under uppbyggnad, gör Mariehäll till pendlarens bästa vän. Om man nu vill lämna stadsdelen. För många är livet här allt de behöver, med det mesta på några minuters promenadavstånd. För Fredrik och Liselotte är läget perfekt, inte minst närheten till vattnet.

– Området är oerhört centralt och läget vid vattnet skapar ytterligare en dimension av liv och rörelse och möjlighet till båtliv, säger Fredrik nöjt. Plus att trakten omkring är redan etablerad med fina och ny­a fastigheter att blicka ut över. Sundbyberg är ju känt för alla sina restauranger och caféer vilket förstås är betydelsefullt - särskilt då vi kommer från centrala Stockholm där vi hade samma bekvämlighet omkring oss. Bostäderna är inte trafikstörda vilket också är ett stort avgörande.

När vi väl hade landat i ett beslut var processen supersmidig och mycket professionell i alla led - från mäklare, projektledning, inredning samt inflyttning”

Fantastisk utsikt som gemensam nämnare

Hemmen i Nivå kommer i flera olika former och alternativ, men gemensamt för dem alla är en fantastisk utsikt. De hem som har uteplats eller balkong kan njuta av ett stort uterum. Just detta var extra viktigt för paret när de valde hem.

– För oss har det stor betydelse eftersom vi ser den stora balkongen på 14 kvm som ett extra rum. Plus att vi älskar att sitta ute och kunna ha öppet på sommaren.

Hem med personlig prägel

Paret är helt ny­inflyttade men har redan lyckats sätta en personlig prägel på hemmet. Besqabs bostäder följer ett genomtänkt koncept och design, det finns en tanke bakom allt; läget, arkitekturen och även inredningen. Genom att erbjuda ett fast inrednings­koncept finns möjlighet att hålla en extra hög kvalitet på materialval och fast inredning, och stilen är klassisk vilket ökar möjligheterna för alla som flyttar in att sätta sin egen stil på hemmet. De har tidigare bott i både England och USA vilket bidrar till inredningen.

– Vi gillar nog det man kan beskriva som NY­ / London citysmart med kombination av grå textilier och vita linnegardiner. I ljusa bostäder uppskattar vi lite mörka möbler som bidrar till den nordamerikanska, New England-stilen. Inspiration i Sverige hämtar vi från till exempel Newport.

Flexibla hem, för alla livets skeenden

Nivås bostäder är ritade för att ge plats åt alla typer av skeenden i livet, samtidigt som de öppna planlösningarna skapar rymd och flexibilitet. Smarta fönsterlösningar bidrar till den öppna känslan med ett fantastiskt fint ljusinsläpp, något som paret är extra nöjda med.

– Vi är så förtjusta i de stora ljusinsläppen, planlösningen och utsikten. Den rymliga terrassen tilltalar nog mest, men även köket är mycket fint. Dessutom har vi ingen som helst insyn!

Fredriks och Liselottes favoritrum är nog ändå vardagsrummet som ligger i hörna med öppen planlösning till köket.

– Ja, det är här vi spenderar absolut mest tid. Där och på den stora altanen där vi njuter vi av den fina utsikten, berättar Fredrik.

Framtiden är ljus

Framtiden och livet i Nivå ser ljust ut för Fredrik och Liselotte. I sitt ny­a hem kommer de att kunna njuta av området, utsikten och sin fina inredning många år framöver. Det blir inte sämre av att deras son har köpt en egen lägenhet här också, han flyttar in i februari 2024.

– Nu vill vi bara njuta och glädjas åt vårt ny­a fina hem och samtidigt få över sonen på middagar på helgen då vi kommer sakna att han flyttat hemifrån.

* Alla bilder på sidan är tagna av paret Fredrik och Liselotte själva.