Täby

Viggby Ängar, etapp 2

Visning

Tisdag 16/7
Kl 17:30-18:15

Läs mer

Ny­a bostadskvarter med närhet till hav och natur

Viggby Ängar blir ett ny­tt bostadsområde på sjösidan i Viggbyholm. Den andra etappen med utsikt över ängarna ned mot vattnet och en fasad som inspirerats av dansk arkitektur.

Läs mer

Lägenheterna har riktigt smarta planlösningar, med stort utrymme för flexibilitet. Vår arkitekt har vridit och vänt på skisserna och i förväg planerat för hur en fyra kan bli en femma och en stor luftig tvåa kan ändras till en effektiv trea. De flesta lägenheter har balkong och det finns två stora lägenheter med rundgångsbalkonger. Nästan för bra för att vara sant.

Det fina läget med närhet till naturområden, kommunikationer och service ger goda förutsättningar för ett trivsamt boende. På ett kort promenad- eller cykelavstånd finns rekreation i alla dess former: bollplaner, rackethallar, ridbanor och båtklubb för att nämna några av möjligheterna. Här får du både Täby Park och Täby Centrum på promenadavstånd.

Välkommen till Viggby Ängar.

Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 46 st om 2-5 rok
Inflyttning Juni - september, 2024
Status Inflyttningsklart

Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inrednings­val 4
Inflyttning 5

Bostäder

Ljusa och flexibla lägenheter med fantastisk utsikt

Det finns inga standardlägenheter i Viggby Ängar, utan det är en mångfald av bostäder med stor variation. Den minsta lägenheten är 46 kvm och den största 132 kvm, från 2 till 5 rum och kök. Lägenheterna är förberedda för att kunna förändras i takt med att livet ändras.

Läs mer

Genom att sätta upp eller ta ned en vägg bildas större utrymmen eller tillskapas ny­a rum. Ambitionen har varit att skapa ljusa och funktionella lägenheter med fina siktlinjer inom bostaden och utblick mot naturen. Många av lägenheterna har genomgående planlösning med fönster åt flera väderstreck, vilket gör att ljusinsläppet under dagen maximeras.

Större lägenheter delas in i en privat sovrumsdel och en del för umgänge med vardagsrum och kök. Flera av de större lägenheterna har extra generösa utrymmen i hallen så att det finns plats för en barnvagn, cykel eller extra förvaring. Små lägenheter känns större genom bra förvaring, ljusinsläpp och utsikt.

Uteplats, balkong eller takterrass?

Nästan alla lägenheter hegen balkong eller terrass och öppen utsikt över gården eller ned mot vattnet. Eller båda delar.

Högst upp i det södra huset finns två lägenheter med extra allt. Här har du tre eller fyra sovrum och generöst kök och allrum åt söder.

Det bästa av allt är balkongen som löper längs med hela lägenheten, från norrsidan mot gården och vidare runt kortsidan till fullt söderläge.

Lägenheterna och läget

Lägenheterna får ett skyddat läge med utsikt mot ängarna. Närmare stora vägen bygger vi en ny­ matbutik, tennishall och padelhall.

Visionsbilder

Form och funktion – hand i hand

Enkelhet, tidlöshet, kvalitet och funktion är begrepp som förknippas med skandinavisk design. Det är också temat för den fasta inredningen i våra bostäder.

Vi har lagt mycket tid och omsorg på att välja material och färger som håller för ett aktivt liv, och som fortsätter vara vackra över tid, där den naturliga färgskalan dessutom ger en lugn bakgrund till den personliga inredningen.

Materialbeskrivning

Varierad bebyggelse runt en grön gård

Mellan den första och andra etappen bildas en skyddad gård med mycket grön växtlighet och platser för lek eller möte mellan grannar.

Balkongerna vetter i mot den skyddade gården eller ned mot utsikten i söder. Entréerna är ljusa och välkomnande, för att det ska kännas tryggt och skönt att komma hem.

Läs mer

Efter en tur till stallet eller badplatsen ställer du cykeln vid entrén eller rullar i cykelrummet inomhus. Har du varit på en längre utflykt med bil kan du ny­ttja garaget eller markparkeringen utanför området. Det finns även gemensamt barnvagnsförråd samt enskilda externa förråd till varje lägenhet. Perfekt för att förvara pulkan eller skidorna på sommaren.

Ta parkstråket ned till Stora Värtan

Viggby Ängar är beläget på sjösidan i västra delen av Viggbyholm. I direkt anslutning till bostadsområdet finns naturområden med ängar och skogsdungar.

Läs mer

Närheten till naturen tas tillvara genom att alla lägenheter har utsikt mot intilliggande skogsparti, den lummiga gården eller mot ängarna som leder ner mot vattnet. Intill bostadskvarteren byggs en rackethall för tennis och padel.

Många möjligheter till ett aktivt liv

Om man går ner mot vattnet passerar man parkståk vid dammarna, fotbollsplaner och en ridskola för att slutligen komma till Viggbyholms Båtklubb.

Längs med Stora Värtan finns trevliga promenadstråk åt både norr och söder. För den som föredrar att träna inomhus finns både gym och anläggningar för racketsport i närheten.

Nära till allt

Viggby Ängar erbjuder direkt närhet till flera matbutiker och skolor från låg-till högstadium återfinns inom 5-10 minuters promenad. Täby Centrum ligger på cykelavstånd.

Området är lättillgängligt med både bild från E18 och allmänna kommunikationer i form av flertalet busslinjer och Roslagsbanans station Viggbyholm.

Läs mer 

Det finns gott om parkeringsmöjligheter i anslutning till bostäderna, fördelade på garage under jord och parkering ovan mark. En stor del av parkeringsplatserna är förberedda för laddning av elbilar.

Hållbarhet

Uppvärmning utgör normalt sett en andel av en fastighets klimatpåverkan. För Viggby Ängar har vi dock utformats en lösning som är både miljösmart och kostnadseffektiv för bostadsrättsföreningen.

Värme och kyla baseras på geoenergi och solel. Cirka 75–80 % av energin som används för att värma upp fastigheten kommer från berggrunden intill fastigheten. Denna energi räknas som neutral när det gäller utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser, och då den är lokalt utvunnen bidrar inte heller till koldioxidutsläpp genom transport. Resterande energi avser elen som används för att driva värmepumparna, vilken kommer att vara miljömärkt el.

Läs mer

För att maximera andelen förny­bar energi placeras solpaneler på taket. Solelen kommer bland annat att driva geoenergianläggningen och på så vis göra uppvärmningssystemet i stort sett helt självförsörjande under sommarmånaderna. Sommartid kommer man även att ta tillvara på den kyla som finns i berget, vilket ger bättre komfort under de varma månaderna.

En trygg bostadsaffär

En trygg ekonomi, väl omhändertagna bostadsprojekt och ett personligt engagemang är viktiga frågor för oss. För att öka tryggheten i en av livets största investeringar så omfattar alla våra projekt av ett trygghets­paket.​

Läs mer

Interiör- och exteriörbilderna är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse får du en plats i kön för att välja en bostad. Du godkänner också att ta emot information om våra projekt.

Tack för din intresseanmälan!

Du är nu anmäld till projektet och kommer att bli inbjuden till den kommande säljstarten.

Om du vill kan du även komplettera med nedanstående frågor. 
 

Boyta + antal rum
Bostadstyp

Visning

tisdag 16/7 17:30-18:15

Lägg till i kalender

Välkommen till vår visnings­lägenhet på Grindstuguvägen 47, våning 4.

Restider

I närheten