Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab. 

Läs mer

Tyresö

En populär kommun på frammarsch

Enligt svenskt kvalitetsindex är Tyresö Sveriges mest populära kommun. Inte undra på när du har skärgård, natur och city inom räckhåll. Och kommunen växer så det knakar. Centrala Tyresö ska förvandlas från 60-talsförort till en modern och attraktiv stadsmiljö med ny­a butiker och ökad service. 3 300 ny­a bostäder ska stå klara fram till 2022 och befolkningen kommer att öka. Från Tyresö Centrum tar du dig på 15 minuter in till Stockholm med direktbuss. Väljer du buss till Gullmarsplan kan du lätt ta dig vidare med tvärbana eller tunnelbana.

Besqabs bostäder i Tyresö

Tyresö

Trollbäcken

De ny­a bostäderna om ca 80 välplanerade lägenheter kommer att byggas vid Vendelsövägen i ett sjönära läge precis i anslutning till stranden. En del av bostäderna kommer att få sjöutsikt mot Drevviken och balkonger mot vattnet i västerläge.

Bostadstyp Lägenheter

Boendeform Bostadsrätt

Bostäder 80 om 1 - 5 rok

Inflyttning Under planering

Skolor och barnomsorg

Det finns många förskolor att välja på, både kommunala och i privat regi. Tyresö har totalt 16 grundskolor och ett gymnasium, Tyresö Gymnasium med cirka 500 elever.

Röster från Tyresö

Diyana Tanous, Delin på torget

”Jag och min man tog över verksamheten här för knappt två år sedan. Jag gillar människorna som bor här i området, de är positiva och glada. Och folk känner varandra, det märks på luncherna då folk pratar med varandra mellan borden. Jag skulle säga att ungefär hälften av gästerna är stamkunder. Vi brukar be kunderna om tips på vad de vill att vi säljer, så att vi ständigt utvecklar oss.”

Härliga utflykter och bad

Det finns gott om härliga platser att upptäcka. En tredjedel av Tyresös yta är skyddad som nationalpark eller naturreservat. I Tyresta kan du vandra i trolsk urskog och i Alby finns det vidsträckta hagmarker. Tyresö slott med den omgivande parken är ett självklart utflyktsmål på sommaren, men också på vintern då du kan åka skridskor i parken. Där finns också krog och café och en stor handelsträdgård intill. Från slottsparken går en bro över till Notholmen med sköna badklippor. På Notholmen hittar du också gästhamn för fritidsbåtar och vandrarhem. Det finns gott om badsjöar, som den större Drevviken, Albysjön och den lilla Barnsjön i Trollbäcken, gångavstånd från våra radhus. I Alby naturreservat har du också friluftsgård och värdefull natur med spår av forntid. Och Tyresta nationalpark har urskog Motionsslingor finns det gott om i hela kommunen.

Röster från Tyresö

Lotta Dahl, Camillas blommor

”Det är lite småstadskänsla här i Tyresö och Trollbäcken, man värnar om varandra. Vi har nästan bara stamkunder som kommer till oss. Folk är trevliga och de vill ha det som det var tidigare här. Vi har egentligen inte ändrat så mycket i affären sedan jag och min man tog över från Camilla i höstas. Det är fem anställda och alltid mycket att göra.”

Rikt kulturliv

Det finns ett rikt kulturliv i Tyresö med tre bibliotek, i Trollbäcken, Tyresö Centrum och i Tyresö strand. Tyresö konsthall ligger i biblioteket i Tyresö Centrum och organiserar regelbundna utställningar och konstnärskvällar. För barn ordnas det också sång, teater och film på bygdegården i Gamla Tyresö, Kulturcentrum Kvarnhjulet och på biblioteken. Kulturvecka på hösten och medeltidsdagar i maj är andra välbesökta och populära kulturevenemang.