Köpprocessen - äganderätt

Säljstart

Våra bostäder börjar ofta säljas i projekteringsskedet, det vill säga vi har inte börjat bygga än. Som anmäld i vårt intresseregister får du en inbjudan till säljstart.

Bokningsavtal

När du bestämt dig för vilken bostad du vill köpa tecknar du ett bokningsavtal och bokningsavgiften betalas.

Köpeavtal och entreprenadkontrakt

Nu betalar du en handpenning, skriver köpeavtal för tomten och entreprenadkontrakt för huset. I detta skede tar vi normalt en personupplysning.

Inredningsval

Du får möjlighet att mot en tilläggskostnad, byta ut eller välja till inredning och utrustning för att ge din bostad din personliga prägel. Dessa måste göras före en viss tidpunkt för att garantin ska gälla. Du betalar en handpenning om 25% av beloppet för tillvalen när du lämnar in din inredningsbeställning.

Besök på byggarbetsplatsen

Du ges möjlighet att vara med vid ett eller flera byggarbetsplatsbesök under byggets gång. Vi försöker visa runt dig överallt där det är möjligt.

Slutbesiktning

Ca 4 veckor innan inflyttning sker en slutbesiktning som vi rekommenderar att du deltar vid.

Slutlikvid

Senast 3 bankdagar innan inflyttning ska slutlikviden betalas. Vid äganderätter gör vi upp affären på banken påtillträdesdagen. Här betalar du även de resterande 75% av
dina inredningsval.

Inflyttning

Nycklar överlämnas tillsammans med annan nyttig information om bostaden. Du får en tidpunkt då du kan flytta in.

Kundundersökning

Här vill vi gärna att du tar dig tid att fylla i kundenkäten från Prognoscentret så att vi får veta vad du tycker.

Garantibesiktning

När ca 2 år har gått gör vi garantibesiktning av byggnationen. Här skickar vi genom Prognoscentret ut en ny enkät som vi gärna ser att du fyller i så att vi får veta vad du nu tycker om ditt boende.