Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 47 om 2 - 5 rok
Inflyttning Preliminärt under 2025
Status Planerat

Trygghetspaketet – gör ditt bostadsköp tryggt och säkert

Besqab har funnits i 30 år och vi har samlat lång och gedigen erfarenhet av bostadsmarknaden. Konjunktursvängningar ingår i våra kalkyler och vi har försäkringar som garanterar att våra löften kan hållas. Att köpa ett nytt hem är för många den största affären man gör i livet - och den härligaste. Därför har vi ett trygghetspaket som gör ditt bostadsköp tryggt och säkert.
Trygghetspaketet
Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inredningsval 4
Inflyttning 5

Vad händer i projektet just nu?

Läs mer om Aspen här

Allt runt hörnet

Här hittar du allt du behöver på hemmaplan. Tunnelbana, välsorterade livsmedelsbutiker, apotek, frisörer, bibliotek och ett stort utbud av trevliga restauranger och caféer, barer och parker. Några måsten är den populära golfbaren vid Aspuddsparken och den lokala kvartersbiografen Aspen – Bio Scen Bistro, som även arrangerar livespelningar och stand up-kvällar.

Bästa grannarna i stan

I Aspudden bor du granne med idylliska Vinterviken som bjuder på badplatser, strandpromenad och blommande trädgårdar. Där finns restaurang Winterviken och det ekologiska Trädgårdskaféet – som håller öppet året om. Andra uppskattade grannar är Midsommarkransen och Telefonplan som bjuder på flera mysiga restauranger, butiker, caféer och även ett klättercenter. Allt bara några minuter bort med cykel.

Balkong eller uteplats

Aspen består av två parallella bostadshus som ramar in en ljus och kuperad innergård där det finns plats för både lek och avkoppling. Alla bostäder har balkong eller uteplats och det finns ett gemensamt garage som länkar samman husen under jord. Här är lägenheterna stora, med väl tilltagna fönster, vilket bidrar till att skapa ljusa och luftiga bostäder.

Arkitektens ord

DinellJohansson

Aspen ligger i sluttningen av ett kuperat landskap med kringliggande grönska och närheten till parkmiljöer. Platsen är på många sätt typisk för Aspuddens karaktär - präglad av topografins bergsryggar och dalgångar, en väl samspelt bebyggelse med tydliga årsringar och återkommande inslag av skog och natur.  Valmöjligheterna i området är många med bland annat fem minuters gångavstånd till Aspuddens centrum med sina många butiker, restauranger och tunnelbanestation. Tio minuters promenad tar dig till närmsta badplats med flera parkstråk längs vägen.

Det nya kvarteret inordnar sig i Schlytersvägens bebyggelse som både har inslag av kvalitativ kulturhistoria och modernitet. Kvarteret Aspen består av två lamellhus med stark egen identitet tack vare den välordnade fasaden, entréerna med omfattningar, markerad sockelvåning, och gavlar vars fönstersättning och takutsprång skapar ett eget men igenkännbart uttryck. Fasadens färgsättning baseras på den folkhemsarkitektur som går att känna igen i omgivningen, med toner i rött, rosa och grön. Den släta fasaden får en mer taktil struktur i entréplan och accentueras på så sätt.

Aspens två lamellhus ligger placerade utifrån terrängen och gatornas förutsättningar, så att en kilformad friyta skapas mellan dem. I fastighetens söderläge har en del av det kuperade landskapets mark lämnats fritt för lek och odling Husens entréer och balkonger ligger belägna mot gatan och innergården, vilket bjuder in till spontana möten grannar emellan och skapar en trygghetsupplevelse med uppsikt över trädgården. Ett gemensamt garage länkar samman husen under jord.

Lägenheterna är stora och mestadels genomgående med generösa terrasser eller balkonger som orienterar sig på olika sätt för att bäst ta in dags- och kvällsljuset. Husens stora fönster skapar ett intimt intryck i bottenvåningarna av att naturen kommer nära inpå, medan man på de övre våningsplanen i stället kan njuta av friheten i att befinna sig över trädkronor och takåsar hos den intilliggande villabebyggelsen i området.

Simon Verstraete, Monika Viñas Marcinkiewicz och Ana Riesco på DinellJohansson

Småstadsfeeling några minuter från stan

Klassiska Aspudden är nog mest känt för sina väl bevarade sekelskifteshus från tidigt 1900-tal. De gula och orangea byggnaderna i ljusa akvarelltoner skapar, tillsammans med ett levande centrum, en känsla av småstad och förr i tiden på samma gång. Närheten till grönska, vatten och parker bidrar till att göra Aspudden till en av Stockholms mest populära bostadsområden.

Våra inredningslinjer

Välj mellan våra inredningslinjer, Solid och Säsong. Det är två linjer med hög designnivå, i noggrant valda material och smakfulla kulörer som ingår i köpet av din bostad. Det enda du behöver göra är att fundera på vilken du trivs bäst i. Och på om du kanske vill addera något extra som pricken över i.

Vi är så glada och stolta!

Varje år gör det oberoende analysföretaget Prognoscentret en stor undersökning. I den mäts vilken bostadsutvecklare som är bäst när kunderna får välja. I år har vi fått ta emot utmärkelsen ”Nöjdast kunder 2022”!
Läs mer

Hållbart nu och i framtiden

Våra bostadsmiljöer planeras för att främja en hälsosam och hållbar livsstil, för dagens och för morgondagens människor.
Läs mer

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse får du en plats i kön för att välja en bostad. Du godkänner också att ta emot information om projektet via e-post.

 

Du behöver godkänna behandling av personuppgifter. Information om Besqabs integritetspolicy

Tack för din intresseanmälan!

Vad roligt att du är nyfiken på att veta mer. Du kommer snart att få en bekräftelse via e-post – håll utkik i inkorgen!

Jessica Skogman, Svensk Fastighetsförmedling
Niklas Hedbeck, Svensk Fastighetsförmedling

Restider

I närheten