Liljeholmen

En gång Liljeholmen....

De som en gång flyttat till Liljeholmen brukar vilja bli kvar i området länge. Det betyder mycket för den varma och trygga atmosfären här. Kommunikationerna är goda, men här finns all anledning att leva ett vardagslokalt liv.

Besqabs bostäder i Liljeholmen

Stockholm
Vill du bo pendlarsmart och med trampavstånd till hela stan så kommer du att trivas i Vélo. Här bygger vi 1-4 rok, dubbla takterrasser och cykelverkstad i källaren.
Bostadstyp: Lägenheter
Rum: 1 - 4 rok
Pris: 1 695 000 kr - 7 795 000 kr
Inflyttning: april 2022
Stockholm
Ny stadsdel precis vid vattnet med utsikt över Södermalm.
Bostadstyp: Lägenheter
Inflyttning: ej fastställt
Stockholm
Småskaliga hus med storslagen utsikt. Husen är små och gemytliga, som ombyggda patriciervillor. Endast tre-fyra våningar mot gatan och bara åtta lägenheter per hus. Och mycket grönska mellan husen.
Bostadstyp: Lägenheter
Rum: 2 - 6 rok
Storlek: ca 47 kvm - 131 kvm

Det har nog aldrig varit så enkelt att pendla

Frågan är om det går att bo mer mitt i pendlarprick än här? Tåg, pendeltåg, tvärbana, buss och T-bana - det är som om alla kommunikationer bär till Vélo. Dessutom finns tvåfilig cykelväg utanför knuten, bara att rulla rakt ut på Årstabron så är du på Söder inom några minuter. Men ibland är det ändå smartare att ta bilen. Då är det bra att bilpoolens bilar finns i garaget!

Shopping, service och något gott att äta

Liljeholmstorget Galleria ligger två stationer bort med tvärbanan. Där finns all tänkbar shopping och service, ett tjugotal restauranger och caféer, matbutiker och hela Vårdhuset med allt från barnavårdscentral till närakut och tandläkare. Runt Sjövikstorget och Liljeholmskajen finns ytterligare restauranger och butiker, bland annat Sjövikshallen som är en stor hemköpsbutik, Mama Ye´s Sushi som många tar en omväg för och Rättviksglass, där köerna ringlar sig långt ut på gatan sommartid.

Uteliv för livsnjutare

Sommartid är området runt Liljeholmskajen och Sjövikstorget nästan exotiskt. Bryggorna är fyllda av solande och badande stockholmare, sorlet stiger från restaurangernas uteserveringar och på torget samsas lekande barn och semesterflanörer med dem som tagit jobblunchen med sig ut i solen. Vattnet, bryggorna och det öppna torget lockar ut folket ur sina hus!

Det är många som lägger sin löprunda utmed kajen och Årstaviken. Eller i Årstaskogen, på andra sidan spåret. Där finns utegym, och man kan man springa en fin runda bort till Skanstull, över bron och till nästa bro, på kuperade stigar genom skogen och tillbaka till badklipporna för ett dopp efteråt. Är du den sportiga typen kan det vara bra att veta att det finns flera olika gym i området, och ett helt nytt padelcenter bara några hundra meter från Vélo.

Förskolor och skolor

Det finns många olika förskolor i området att välja på. Och två skolor alldeles när Vélo, en på var sida gatan, med årskurs F-9. Så här kan alla barn bo länge, vilket familjerna i det här området brukar vilja göra.