Att bo i Midsommarkransen

Populär närförort

Midsommarkransen har på senare år kommit att bli en av Stockholms mest populära närförorter. Här bor du med hela småstadens charm runt hörnet samtidigt som det tar endast 12 minuter med tunnelbanas röda linje in till T-centralen. Om du vill. Det mesta du behöver finns ju här.

Småstad i storstad

Här finns mataffärer, småbutiker och ett stort utbud av caféer och restauranger med vällagad mat från hela världen. Du behöver inte åka innanför tullarna för en god matupplevelse. 

I de äldre delarna av Kransen ligger även kvartersbiografen Tellus från 1920 som har filmvisningar flera gånger i veckan, jazzkvällar och andra omtyckta kulturevenemang. I Aspudden och vid Telefonplan finns bibliotek.

Parkliv i Kransen

Midsommarkransens självklara oas är den omtyckta Svandamsparken. Har du små barn är det i parkens norra del du kommer att tillbringa varma sommardagar. Här ligger nämligen de mindre barnens plaskdamm som rengörs dagligen hela sommaren. Intill finns även en lekplats anpassad för de allra minsta.

Svandammsparken kommer att bindas samman med kvartersparkerna Enbacken och Julikullen. För dig betyder det att du får en sammanhängande stadsdelspark där du kan ha picknick, sola eller om du bara vill bre ut filten och njuta av de sköna gräsytorna.

Storskalig shopping och bad i närliggande Liljeholmen

Om du ändå vill lämna din stadsdel en stund tar det några få minuter med tunnelbanan till Liljeholmen. Liljeholmstorget Galleria invigdes 2009 och erbjuder dig ett brett utbud av butiker, restauranger, mataffärer, apotek och systembolag. När du shoppat klart är det inte långt till anrika Liljeholmsbadet.  Badet har bevarat den unika miljön från när det byggdes 1929.

Skola och barnomsorg

I Midsommarkransen och Aspudden finns idag tre permanenta grundskolor och en tillfällig, samt två förskolor. I Midsommarkransen finns även ett kommunalt gymnasium. Den nya grundskolan som är planerad i Midsommarkransen kommer att ha plats för cirka 900 elever.  

Besqabs bostäder i Midsommarkransen

Stockholm
Lägenheter i Midsommarkransen för dig som vill ha mer än bara det nödvändigaste runt knuten. Ett snyggt hus i tegel som för tankarna till universitetsstaden på den amerikanska östkusten.
Bostadstyp: Lägenheter
Rum: 1 - 4 rok
Storlek: ca 29 kvm - 131 kvm
Inflyttning: preliminärt kvartal 4 2023

Tellus Cykel- och motorverkstad

Björn Carlefalk

”Jag är född i området och det finns en trygghet här. Det är roligt med många nya butiker häromkring. Men vi är ett antal trotjänare, t ex bion och blomsteraffären, som har funnits här länge. Tellus Cykel och Motor har funnits här sen 30-talet och i familjen sen 1946. En del av butiken var tidigare mjölkaffär och man kunde också köpa bl a sportartiklar, det var lite av en allt i allo-butik. Nu har även den traditionella motordelen försvunnit och vi ägnar oss mest åt cyklar.”

Biocafé Tellus

Andreas Wåhlström

”Folk i Kransen är kulturella och medvetna, skulle jag säga. Själv har jag bott här i åtta år och varit ordförande i Tellus kulturförening de senast två åren. Vi är en kvartersbiograf som funnits sedan 1920. Vi har allt från språkcafé, stick-och virkjunta, jazz-jam och filmer så klart. Vi försöker visa varierande filmer, både dokumentärer, drama och t ex Star Wars, eftersom vi vill locka en lite bredare publik. Och under våra specialkvällar ska man kunna äta en bit mat och ta med sig ett glas vin in i biosalongen.”

Vintagefabriken

Louise Lemming och Linda Hansson

”När du åker från stan och kliver av tunnelbanan i Midsommarkransen får du en härlig småstadskänsla, det är lugnt och skönt här. Ändå har du storstaden på så nära avstånd. Det är en medveten stadsdel, för oss är hållbarhet, miljö och solidaritet viktigt. I vår butik vill kunderna veta hur våra varor är producerade. Vi har både vintagegrejer och moderna saker. Vi väljer allt med omsorg och gillar kombon.”