Kapellgärdet

Besqabs bostäder i Kapellgärdet

Uppsala
Centralt lugn i Kapellgärdet där vi planerar både hyresrättslägenheter och radhus.
Bostadstyp: Lägenheter
Inflyttning: preliminärt från 2024

Centralt lugn

Kapellgärdet ligger centralt i staden som en förlängning av stadskärnan, med fin utsikt mot de centrala delarna såsom Domkyrkan och Slottet. Här bor du med tillgång till bra kommunikationer, flera skolor och förskolor, stor lekpark, butiker och restauranger. Området är ett stadskvarter där vi kommer att utveckla grönskande ytor och fina gröna innergårdar för både barn och vuxna att koppla av i.

Inom räckhåll

Här finns en närbutik för den snabba vardagshandlingen. Gym, frisör och fler butiker tillkommer i takt med att kvarteret utvecklas. Kvarnengallerian, även kallad Kvarnen ligger vid Vaksala torg som du når med en kort promenad eller några minuter på cykel. Gallerian erbjuder bland annat restaurang, livsmedelsbutik, systembolag och apotek. Vaksala torg har torghandel, loppis eller så arrangeras evenemang på platsen. Där finner du även Uppsala Konsert & Kongress som har ett digert utbud av konserter och föreställningar för alla smaker.

Mitt i city finns dessutom Saluhallen, strax nedanför Domkyrkan, med butiker, caféer och restauranger.

Korta avstånd

Med några minuter på cykel når du Uppsalas resecentrum. Från resecentrum tar du dig vidare vart du vill. Till Stockholm tar det cirka 40 minuter med regionaltåg och till Arlanda tar du dig på knappt 20 minuter. Har du ditt arbete i centrum tar du med fördel cykeln eller promenerar om vädret tillåter. Stadsbussar passerar området kontinuerligt och trafikerar vid Portalgatan nära din bostad. Är du bilburen når du smidigt E4:an via Råbyvägen.