Om Besqab

Besqab bildades 1989 och vår vision är att genom att bäst förstå människors behov och drömmar skapar vi nya hållbara hem för ett bättre liv.

En lokal bostadsutvecklare

Vi är en passionerad bostadsutvecklare som sedan starten 1989 utvecklat mer än 8 000 bostäder. Vi har valt att i första hand koncentrera oss på de lokala marknaderna i Storstockholm och Uppsala stad. Vi vet att det betyder mycket att ha en djup lokal förankring och att vara engagerade i den plats vi bygger på. Vårt huvudkontor ligger i Danderyd och vi har även ett regionkontor i Uppsala. Du är alltid välkommen upp i vår fina Bobutik i Mörby Centrum och prata bostäder, titta och känna på inredningsval och träffa någon av oss. Oavsett vad och var vi bygger utgår vi från samma målbild: vi ska vara bäst på att förstå människors behov och drömmar när det gäller boende – och utifrån den kunskapen skapa nya hållbara hem för ett bättre liv.

Bostäder är vår passion

Vår passion är att utveckla bostäder som människor ska bo och leva i. Det ska vara kvadratsmart, genomtänkt, funktionellt, hemtrevligt och hållbart.  Arbetsprocessen startar när vi väljer marken vi ska bygga på. Vi är kräsna när vi köper mark och fastigheter. Allt måste stämma. Vi väljer noga ut marken och designar nya bostäder som vi tycker passar bäst för just den platsen. Alltifrån ett attraktivt läge på en höjd mitt i innerstan där vi skapar ett högt hus med yteffektiva lägenheter, till en härlig äng vid en sjö i en kranskommun där några villor får se livets ljus.
Alla projekt är unika och vi är duktiga på att vara flexibla och forma bostäderna efter förutsättningarna på platsen men också med tanke på vilka som ska bo och leva där. Vi har inga standardbostäder där vi bygger likadant överallt. När vi väljer ett läge är det många aspekter vi tittar på. Finns det kollektivtrafik, ett grönområde att rasta hunden i eller att jogga i? Skolor, arbetsplatser, fritidsaktiviteter, mataffärer, fin utsikt? Byggförutsättningarna är förstås också viktiga och att läget i kombination med ett gediget hantverk, ska addera ett långsiktigt värde för dig och ditt nya hem.

Vår historia

Den 16 januari 1989 grundades Besqab Projekt och Fastigheter AB av sju personer med Isidor Andersson i spetsen.
Vår historia

Hållbarhet

För oss på Besqab är det viktigt att det hållbara livet också är det enkla livet. Därför börjar vi tänka hållbarhet ur många perspektiv redan när vi förvärvar marken och börjar planera våra bostäder.
Hållbarhet