Om Besqab

Besqab bildades 1989 och vår affärsidé är att utveckla nya hem med kunskap och förståelse för hur människor vill leva sina liv och vår vision är att alla människor ska bo i sitt drömhem.

Vi är en passionerad bostadsutvecklare som vill jobba nära människorna som ska bo i våra bostäder. Vi har valt att koncentrera oss på de lokala marknaderna i Storstockholm och Uppsala stad. Vi vet att det är viktigt att ha en djup lokal förankring. Vårt nya moderna huvudkontor ligger i Danderyd och vi har även ett regionkontor i Uppsala. Du är alltid välkommen upp i vår bobutik i Mörby Centrum och prata bostäder med oss.

Bostäder är vår passion

Vår passion är att utveckla bostäder som människor ska bo och leva i. Det ska vara kvadratsmart, genomtänkt, funktionellt, hemtrevligt och hållbart.  Arbetsprocessen startar när vi väljer marken vi ska bygga på. Vi är kräsna när vi köper mark och fastigheter. Allt måste stämma. Vi väljer noga ut marken och designar nya bostäder som vi tycker passar bäst för just den platsen. Alltifrån ett attraktivt läge på en höjd mitt i innerstan där vi skapar ett högt hus med yteffektiva lägenheter, till en härlig äng vid en sjö i en kranskommun där några villor får se livets ljus.

Alla projekt är unika och vi är duktiga på att vara flexibla och forma bostäderna efter förutsättningarna på platsen men också med tanke på vilka som ska bo och leva där. Vi har inga standardbostäder där vi bygger likadant överallt. När vi väljer ett läge är det många aspekter vi tittar på. Finns det kollektivtrafik, ett grönområde att rasta hunden i eller att jogga i? Skolor, arbetsplatser, fritidsaktiviteter, mataffärer, fin utsikt? Byggförutsättningarna är förstås också viktiga och att läget i kombination med ett gediget hantverk, ska addera ett långsiktigt värde för ditt nya hem.