Hitta hem i Årsta Ljuva

Längs med Tavelsjövägen har fyra ny­a huskroppar sammanflätade av trivsamma mellangårdar tagit plats och en ny­ spännande Årsta-vardag har startat för familjerna som redan flyttat in. Just nu finns det endast två lägenheter kvar till försäljning här – jackpot om du söker en rymlig 4:a om 100 m² och vill flytta in omgående. 

Läs mer om ditt ny­a hemma här

Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 70 om 1 - 6 rok
Arkitekt Witte Sundell
Inflyttning Etappvis november 2023 - mars 2024
Status Inflyttningsklart
Svanenmärkt Ja

Bostäder

Fasadbild med lägenhet  21-1301 markerat i gult

Ett vardagsrum med en soffa och ett soffbord.
Skissad planlösning för lgh 21-3101
Fasadbild med lägenhet 31-1201 markerat i gult

Skissad planlösning för lgh 31-1201

Vi är så glada och stolta!

Varje år gör det oberoende analysföretaget Prognoscentret en stor undersökning. I den mäts vilken bostadsutvecklare som är bäst när kunderna får välja. I år har vi fått ta emot utmärkelsen ”Nöjdast kunder 2023” för tredje året i rad!

Läs mer

Hållbart nu och i framtiden

Våra bostadsmiljöer planeras för att främja en hälsosam och hållbar livsstil, för dagens och för morgondagens människor.

Läs mer

På en lugn återvändsgata i Årsta

De fyra husen kommer att placeras på skogssluttningen längs Tavelsjövägen där den kringliggande naturen bevaras. Bostäderna är flexibelt utformade för att passa alla livets skeden - och den som flyttar in. De flesta av bostäderna kan anpassas efter dina behov. Drömmer du om den där öppna sociala planlösningen eller vill du kanske ha en mer avskild plats för vila och återhämtning? Alla bostäder har en egen balkong eller uteplats mot gård eller skog. Och högst upp i varje hus finns en etagelägenhet med trappa upp till 17 kvm avskilt sovrum. 

Co-working, gym och cykelverkstad

I föreningen finns det två lokaler, om ca 70 kvm, för uthyrning till någon form av lokalverksamhet - såsom blomsteraffär, yogastudio eller liknande. Det finns även ett gym som kan ny­ttjas av alla boende och ett co-working-space om ca 30 kvm som kommer att utrustas med skrivbord, Wi-Fi och pentry. I husen byggs det även en cykelverkstad för tvätt och pumpning av däck. Och skulle du behöva, finns det extra förråd att hyra.

I föreningen finns ett gemensamt gym som kan ny­ttjas av alla boende

Söder om Söder är det ny­a Söder

Trenden att lämna stan växer sig allt starkare. Och det är inte konstigt att Årsta har vuxit till att bli ett av de populäraste områdena utanför stadskärnan. Här har du nära till vacker natur, badvänligt vattnet och smidiga kommunikationer. Småstadskänslan infinner sig, bara några minuter från Södermalm. Här planerar vi även lite större lägenheter. För vi vet att detta är en plats där man vill bo länge.

Områdesbilder

Lätt att pendla – och lättare blir det

Både pendeltåg och tvärbana ligger en kort promenad bort. De vackra cykelstråken längst vattnet tar dig till stan på några minuter. Beroende på humör har du olika broar med milsvida utsikt att välja mellan. En ny­ tunnelbanelinje planeras mellan Fridhemsplan och Älvsjö och kommer att ha hållplatser i både Liljeholmen och Årsta, även om detta ligger några år fram i tiden. Något som kommer att öka intresset för området ytterligare, och sudda ut kanterna till vad som räknas in till Stockholms innerstad.

Kultur och natur

Folkets Hus i Årsta Centrum utgör hjärtat i området. Här kan du se teaterföreställningar, ta en kaffe i det mysiga cafét eller mysa till det med en söndagsmatiné i biografen. Årstaskogens naturreservat ligger ett kottkast bort och där samsas gång- och cykelstigar med kolonilotter och utegym. Årstafältets stora öppna ytor är en annan favorit där du även hittar längdskidspår vintertid. Årstaviken kantas av badbryggor och på andra sidan vattnet finns boulebanor, sandstrand, kanotuthyrning och hela Hornstulls dag- och nattliv.

I Årsta finns mycket att upptäcka – du hittar snart din favorit bland restauranger, snabbmatställen, secondhand-butiker, caféer och gångstråk

Shopping, livsmedel och restauranger

Liljeholmens Galleria ligger 3 stationer bort med tvärbanan. Där hittar du matbutiker, restauranger, klädbutiker, apotek och vårdcentral. Längst med Liljeholmskajen finns ännu fler restauranger och butiker för livsnjutiga dagar vid vattnet. I området hittar du dessutom flera mataffärer, och i ditt alldeles egna Årsta Centrum vandrar du mitt i historiens vingslag. Passerar kulturmärkta hus på väg till en av second hand-butikerna. Andas in 50-tal när du slår dig ner på Två Små Svin och beställer danskt smörrebröd med tjeckiskt öl till. Eller när du svänger in på Palmyra Kebab, kända för att vara Stockholms bästa kebabställe – där även veganska alternativ finns!

Förskolor, skolor och fritid

För småbarnsfamiljen finns här många olika förskolor att välja mellan. Närheten till skog och natur gör att man ofta ser små led av handhållande barn längst stigarna. Grundskolorna duggar också tätt, bland annat Årstaskolan och Engelska Skolan ligger i området. Det finns även flera gymnasieskolor, även om tillgängligheten till resten av stadens skolor alltid är ett alternativ. Här kan barn och ungdomar lira boll på Årsta IP, spexa loss på Årsta Kulturskola eller lära sig rida på Enskede ridskola – allt inom gångavstånd från Tavelsjövägen.

Våra inrednings­linjer

I Årsta Ljuva finns två olika inrednings­linjer - Solid och Säsong. Det är två linjer med hög designnivå, i noggrant valda material och smakfulla kulörer som ingår i köpet av din bostad. Det enda du behöver göra är att fundera på vilken du trivs bäst i. Och på om du kanske vill addera något extra som pricken över i.

Solid och Säsong – klassiskt och modernt

Letar du efter en lokal för egen verksamhet?

I Årsta Ljuva har vi två lokaler för uthyrning

Läs mer

Trygghets­paketet – gör ditt bostadsköp tryggt och säkert

Läs mer

Illustrationsbilder

Kök och vardagsrum i öppen planlösning längs med balkong och stora fönsterpartier

Från vardagsrummet når man etagvåning och balkong

I föreningen finns en coworing lokal med skrivbordsplats, pentry och wifi för medlemmar att ny­ttja

Utsikten från balkongen kan bjuda på gröna omgivningar och takåsar

I föreningen finns ett gemensamt gym som kan ny­ttjas av alla boende

Upphöjd innergård med gröna mötesplatser mellan huskropparna

Vy över Årsta med Årsta Ljuvas fyra huskroppar illustrerade

Årsta Ljuva är beläget mellan befintlig flerfamiljsbebyggelse och  grönt skogsparti

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse får du en plats i kön för att välja en bostad. Du godkänner också att ta emot information om våra projekt.

Tack för din intresseanmälan!

Du är nu anmäld till projektet och kommer att bli inbjuden till den kommande säljstarten.

Om du vill kan du även komplettera med nedanstående frågor. 
 

Boyta + antal rum
Bostadstyp
Leo Wessman, HusmanHagberg

Leo Wessman, HusmanHagberg

072-369 44 20 | leo.wessman@husmanhagberg.se

Visning

Vad roligt att du vill komma på visning.
Kontakta ansvarig mäklare för att boka en tid, välkommen!

Restider

I närheten