Hökarängen

Stadsnära men ändå småskaligt

I Hökarängen på gränsen mot Gubbängen, bor du stadsnära men ändå småskaligt i en av Stockholms äldsta förorter. Ett område som ursprungligen uppfördes på 1940-talet. De äldre bostadshusen med välbevarade byggnadsdetaljer har höga kulturhistoriska värden som präglar kvarteren.

Läs mer om området

En kort promenad tar dig till någon av tunnelbanestationerna, Gubbängen eller Hökarängen och på endast 20 minuter är du på T-centralen. Inom en kvart står du på Söder, med allt vad det har att ge i form av god mat, uteliv och bra shopping.

Besqabs bostäder i Hökarängen

Hökarängen

Tetris

Här bor du med naturen rakt utanför dörren, gym i källaren och 6 minuters promenad till tunnelbanan.

Bostadstyp Lägenheter

Boendeform Bostadsrätt

Bostäder 100 om 1 - 4

Inflyttning Från andra kvartalet 2020

Gott om service

Du behöver inte åka in till stan. All behövlig närservice i form av matbutiker, apotek, vårdcentral, frisör och matställen finns inom promenadavstånd från din bostad. Både Gubbängen och Hökarängen, har egna små trevliga centrumtorg med välbevarad femtiotalskaraktär. Tar du tunnelbanan söderut når du det betydligt större Farsta Centrum. Här hittar du kläder och prylar till hela familjen. Ät lunch eller ta en fika på något av alla matställen.

Du har också Globen med hela sitt utbud inom räckhåll. Här har du tillgång till många av Stockholms stora idrotts- och kulturevenemang.

Förortslivet när det är som bäst

Här kan du verkligen få det allra bästa av livet i en förort som är etablerad på så många sätt. Kulturlivet sjuder hela tiden under ytan. Både som betraktare och utövare blir du nöjd. Håll koll på utställningarna på Konstiga Fönstret och i Konsthall C. Eller var med och ta del av klassisk vistradition på Hökis Visrum. Eller varför inte promenera bort till Världsarvet Skogskyrkogården med sin världsberömda arkitektur?

Ett paradis för alla barn

Ta med barnen till Kulturhuset Tegelscenen och Teater Tiddelipom som erbjuder scenkonst för alla barn 0-12 år. Parkleken Starrmyran är ett annat omtyckt ställe bland barn och unga. Här finns stall med hästar, getter, kaniner, marsvin, höns och getter. Ett paradis för alla barn som vill klappa, gosa eller gå en djurkurs.

Konditorn & Bagarn

Richard Hamberg

”Det första jag tänkte på när jag kom hit var neonskyltarna. De är väldigt fina. Överhuvudtaget är det mysigt med 50-talskaraktären som finns i området. Folk värnar mycket om varandra här, det är en skön vi-känsla. Här är det nästan alltid full rulle, särskilt på eftermiddagar och helger. Det är kul!”

Grönområden

Gröna parkstråk skiljer bostadsområdena åt i hela Gubbängen och Hökarängen. Gå, jogga eller cykla på parkvägarna. Ta med dig picknick-korgen till Fagersjöskogen eller promenera längs Magelungens strand. Det är inte heller långt till en naturskön strandpromenad längs med Drevviken.

Bra skola och dagis för alla

Du kan välja bland flera kommunala och några fristående grundskolor i Gubbängen – Hökarängen. Det gäller även utbudet av förskolor, här finns kommunala dagis och ett par fristående förskolor.