Ultuna Trädgårdsstad

Flytta ut i trädgården! Nu bygger vi hem i trädgården. En hel trädgårdsstad faktiskt, med både lägenheter och småhus för dig som också tycker grönt är skönt. Anmäl ditt intresse genom att gå in på respektive bostadsprojekt här nedan.

Läs mer om området

Den lantliga känslan gör sig påmind i varje andetag, trots att det endast är ett par kilometer in till Uppsala centrum med all service du behöver. Jordbruksmarken med beteshagar, åkrar och försöksodlingar ligger sida vid sida med grönområdena som flitigt används av skolor och daghem. Både Fyrisån och Uppsalaåsen sträcker sig från norr till söder. I Kronparken med sina djur och natur samt på vandringsleden Gula stigen kan du andas ut från vardagens stress.

Besqabs bostäder i Ultuna Trädgårdsstad

Ultuna Trädgårdsstad

Arboristen

Arboristen är boendet för dig som vill ha lite mer utrymme för pengarna och samtidigt kunna cykla till stan. Här är lägenheterna anpassade för att passa både dina behov och din plånbok. Vi har satsat på riktigt rymliga balkonger för skönt sommarhäng. Några lägenheter har till och med två stycken! Dessutom bygger vi kontorsrum i föreningen så det finns goda möjlighet att jobba hemifrån för den som vill. Fenomenalt flexibelt och nära till både natur och stad.

Bostadstyp Lägenheter

Boendeform Bostadsrätt

Bostäder 90 om 1 - 5 rok

Inflyttning Från andra kvartalet 2022

Ultuna Trädgårdsstad

Björkallén

Vi har uppfört fyra flerfamiljshus intill den Genetiska trädgården, med sin unika björkallé, fruktträd, och de vackra gamla ekarna. I denna idyll bor man granne med naturområden där barnen kan springa fritt, samtidigt som närheten till stan gör att det endast är en kort cykeltur från livet i city.

Bostadstyp Lägenheter

Boendeform Bostadsrätt

Bostäder 85 om 1 - 5 rok

Inflyttning 2019

Ultuna Trädgårdsstad

Ekparken

I norra delen av Ultuna Trädgårdsstad har vi byggt ett småhusområde strax intill de gamla ekarna, därav namnet Ekparken. Ett område planerat som en solfjäder för att man ska kunna njuta av ljuset och värmen när solen ligger på oavsett var man väljer att bo. Området ligger granne med skog och natur men ändå inte vara långt ifrån centrum och dess utbud.

Bostadstyp Villa

Boendeform Bostadsrätt, Äganderätt

Bostäder 33 om 4 - 6 rok

Inflyttning 2020

Ultuna Trädgårdsstad

Parkvillorna

I nordvästra delen av Ultuna Trädgårdsstad bygger vi fem villor med det lilla extra. Granne med park, skog och natursköna promenadstråk ligger Parkvillorna. Skön grönska i ett område nära stans stora utbud men tillräckligt långt bort för att uppleva lugnet.

Bostadstyp Villa

Boendeform Äganderätt

Bostäder 5 om 5 - 6 rok

Inflyttning 2020

Ultuna Trädgårdsstad

Vinrankan

Vinrankan består av 22 moderna väldesignade stadsradhus om ca 132 eller 159 kvadratmeter. Husen har en spännande arkitektur med varma färger och fasader blandat med tegel och trä. Vissa av husen har en extra våning med ytterligare ca 30 kvadratmeter plus en härlig takterrass. Ett lugnt, grönt och lättskött modernt boende.

Bostadstyp Villa

Boendeform Bostadsrätt

Bostäder 22 om 5 - 6 rok

Inflyttning 2018

Ultuna Trädgårdsstad

Ängsstråket

Vi har uppfört området Ängsstråket intill den Genetiska trädgården, med sin unika björkallé, fruktträd, och de vackra gamla ekarna. I denna idyll bor du granne med naturområden där barnen kan springa fritt, samtidigt som närheten till stan gör att du endast är en kort cykeltur från livet i city.

Bostadstyp Villa

Boendeform Äganderätt

Bostäder 28 om 5 - 6 rok

Inflyttning 2019

Förmodligen Uppsalas bästa område

Det ny­a bostadsområdet är beläget vid Ultuna mellan Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och stadsdelarna Sunnersta och Gottsunda. I de gröna trädgårdsliknande omgivningarna uppför vi flerbostadshus och småhus såsom radhus, villor och kedjehus.

Bebyggelsen är ordnad i kvarter vilket skapar skyddade gårdar och bra förutsättningar för barn att röra sig tryggt mellan husen. På ytorna anläggs planteringar samt platser för utevistelse och lek.

Besök Ultuna Trädgårdsstad från soffan

Gå på en virtuell promenad i Ultuna och titta på alla våra projekt hemifrån.

Området i 3D

Röster från Ultuna

Ida Erngren, SM-vinnare i cykelcross

"För mig är det viktigt att bo nära grönområden och här i Ultuna är det så skyddat. Det kommer inte att bebyggas allt för mycket. Jag ska flytta in i Björkallén när det blir klart 2019 och ser verkligen fram emot det. När jag cyklar behöver jag blandat underlag, men jag cyklar mycket på gräs och i Fålhagen där jag bor finns inga grönområden. Ultuna är lagom långt ifrån stan och ändå inte alls på landet. Det blir perfekt avstånd till jobbet också."

Aktiviteter för alla

Ultuna Trädgårdsstad med dess omgivningar erbjuder något för alla oavsett om du är träningssugen, soldyrkare eller naturälskare.

Läs om fler aktiviteter i närområdet

Gula stigen

Gula stigen är en cirka tio kilometer lång vandringsled som sträcker sig från Studenternas idrottsplats i norr – via Kronparken, Rosendalsfältet, Ultuna hagar och Gottsundagipen – till Skarholmen i söder. Ekparkens läge mitt på Gula stigen gör att du lätt kan utforska ledens alla skrymslen och vrår till fots eller med cykel. Oavsett vilket väderstreck du väljer att gå kan du runda av med en mysig lunch eller middag. Mätt och belåten tar du dig sedan smidigt med bussen hem till Ekparken.

Sunnerstaåsen

Här finns allt du kan tänkas behöva för en heldag utomhus, oavsett årstid. Grillplats, pulkabackar (enligt många Uppsalas bästa), café, löpspår som blir till längdskidspår när snön kommer, slalombacke med lift, mountainbikebana, kanotuthyrning, samt Mulleriket för de små.

Morga hage

Kan man ligga och sola med en ko som närmaste granne? Ja, faktiskt! I naturreservatet Morga hage ligger en badplats mitt i en kohage, så bli inte förvånade om ni hör ett eller annat råmande medan du badar. Morga hage ligger bara några kilometer från Ultuna Trädgårdsstad.

Friskis & Svettis Ultuna

Strax bakom Universitetsdjursjukhuset i Ultuna finns Friskis & Svettis, som har ett brett utbud av träningsaktiviteter. Som Familjefys, där vuxna och barn kan träna tillsammans, eller Seniorklubben för de lite äldre motionärerna, till exempel.

Lyssnaängsbadet

Badplats för hela familjen vid sjön Ekoln med en fin sandstrand, brygga, kiosk, toalett och grillplats. Allt du behöver för en varm slumrig dag på stranden. Hit kan du enkelt cykla från Ultuna Trädgårdsstad eller ta bussen som stannar alldeles i närheten av
badet.

Bostäder för alla

Vi planerar för bostäder som ska passa alla behov. För dig som vill bo bekvämt i lägenhet finns flerbostadshus längs Dag Hammarskjölds väg med olika storlekar från yteffektiva 1 rum och kök för dig som studerar och flyttar till ditt första boende, 2-3 rum och kök för er som precis planerar att flytta ihop eller för dig som sålt villan och vill bo mer enkelt och bekvämt, till 4-5 rum och kök för den stora familjen. För dig som vill ha markkänning och kanske en egen tomt att gå ut på uppför vi både radhus, parhus och villor.

Röster från Ultuna

Kristiina Lönnroth, Lapponica Pet Care

"Jag har haft mitt företag i Green Innovation park i ett år nu och det är verkligen en unik plats i Europa. Här finns så många möjligheter. Det är en bra koppling till universitetet och SLU och varje vecka händer det något, som veterinärkongressen här till exempel. Vi ordnar också frukostar och bjuder in olika företag och forskare. Gröna entreprenörer blir starka tillsammans. Vårt företag utvecklar och producerar ekologiska hudvårdsprodukter för djur i Sverige och Finland."

Utökade skolmöjligheter

I en universitetsstad och ett grannskap präglat av forskningsverksamhet är förstås skolgången ett kärt kapitel. I området finns välrenommerade Internationella Engelska skolan för barn åk 4-9. Lite längre bort, i Ulleråker, finns det även en gymnasieskola. Med den ny­a bostadsbebyggelsen finns dessutom planer på förskola eller skola för att täcka det ökade platsbehovet

Röster från Ultuna

Erica Gumpert Herlofson, Universitetsdjursjukhuset

"Jag gillar att Ultuna är så naturnära med en liten lantlig känsla. Det ligger på lagom avstånd utanför stan och det finns bra promenadstråk både för människor och djur. Du är ju i skogen på bara två minuter. Shopping finns i både centrala Uppsala och i Gottsunda Centrum där det också är långa öppettider. Jag har hållit till i Ultuna de senaste fem åren, då jag gick min veterinärutbildning på SLU och började jobba här på UDS i våras. Vi tar emot alla djur, men hundar, katter och hästar är vanligast."