STOCKHOLM

Hemskogshöjden

Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 59 om 1 - 4 rok
Status Slutsålt

Trygghetspaketet

Besqab har funnits i 30 år och vi har samlat lång och gedigen erfarenhet av bostadsmarknaden. Vi har goda marginaler i våra kalkylräntor, konjunktursvängningar ingår i våra kalkyler och vi har försäkringar som garanterar att våra löften kan hållas. Att köpa ett nytt hem är för många den största affären man gör i livet - och den härligaste. Därför har vi ett trygghetspaket som gör ditt bostadsköp tryggt och säkert.
Trygghetspaketet

Området

Ta cykeln till stan eller 3 min till Tunnelbanan

Stureby har varit ett populärt område att bo i sedan decennier tillbaka. Idag hittar du mängder av olika bostadstyper runt omkring. Ta en promenad genom Stureby och upplev en tidsresa genom lummiga villakvarter, charmiga radhusområden och de flerfamiljshus som byggdes under 1930-talet.

Stureby, Enskede

Med 13 min till city

På gränsen mellan Enskede och Stureby, på Tussmötevägen 134 A-C, har vi byggt för dig som älskar skog och stad. För dig som gärna vaknar till fågelsång men också gillar pulsen i stan. Här, i början av Hemskogen, står nu tre hus klara för inflyttning.

Snöra lite lägre skor, gå två minuter åt ena hållet till tunnelbanans gröna linje och strosa längs med Södermalms gator. På lite mindre än en kvart. Eller - kliv i stövlarna och ta av åt andra hållet från porten för att promenera i naturens fridfullhet.

I Hemskogshöjden finns det plats för både staden och skogen – både tempot och lugnet, det gröna i kombination med storstadsfeeling. 

Har du barn finns fina möjligheter till en aktiv uppväxt med bland annat tennis, ridning, fotboll och bra skolor. Restauranger och kaféer med hög mysfaktor finns i området. Här bor du ett stenkast från Gamla Enskede med den lummiga villamiljön och den populära julmarknaden. Samtidigt har du nära till populära Tele2 Arena med alla dess musik- och sportevenemang plus den uppväxande spännande Arenastaden.

Arkitektens ord

Eva Höglund, Calle Hjertstrand Brensén, Bergkrantz Arkitekter

”I den vackra skogsbacken, i utkanten av Hemskogen nära Svedmyras tunnelbanestation, placeras tre nya bostadshus. Husen är varsamt planerade, med hänsyn till befintlig bebyggelse av olika årsringar samt den naturliga terrängen. Vegetationen består till största del av uppväxt tallskog med inslag av lövträd. Husen är 4–6 våningar höga, högre åt gatan i norr och lägre mot skogsbacken i söder. Husens entréer nås från en mindre ny lokalgata i anslutning till Tussmötevägen."

"Ljusa våningshöga socklar möter marken. Vid mittersta huset ligger avfallshantering samt källsortering. Fasaderna har ett reliefmönster likt kvaderstenar och är sedan putsade i rött och gråblått och beige. Mellan husen har vi gemensamma gröna gårdar med skogskaraktär; häck, buskar perenner och lök. Här finns också lekytor för barnen samt gemensamma platser för boende. Under gårdarna ligger ett gemensamt garage, som sörjer för bostadsparkeringen. I lägenheternas ser man direkt in i generösa kök och vardagsrum, till dessa länkas sen rum i fil längs fasad som skapar ljusa vackra stråk och rymd. Sovrummen är belägna längst bak i lägenheterna i en privat zon. Balkongerna med pinnräcken vetter åt gårdarna i öst och väst.”

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Tommy Sundvall, Mäklarhuset

Restider

I närheten