Solid och Säsong –
klassiskt och modernt

Två färdiga inrednings­linjer med hög designnivå, i noggrant valda material och smakfulla kulörer som alltid ingår i köpet av din bostad. Allt du behöver göra är att fundera på vilken du trivs bäst i. Och på om du vill addera något extra som pricken över i.

Solid

Inspirationen till Solid är hämtad från den svenska naturen och allt det vackra som finns omkring oss. Det kalla nordiska ljuset och de ständiga färgskiftningar som årstiderna skämmer bort oss med. Naturen är en kraftkälla. Vi vill att våra hem ska vara samma källa till lugn och återhämtning.

Det här är Solid

Oavsett trender är den vita luckan den mest efterfrågade. Solid har diskret lättrade knoppar på bänkskåpen och osynlig pushöppning på väggskåpen, för att skapa ett så lugnt intryck som möjligt. Som bänkskiva ligger en sny­gg, betongliknande laminatskiva som tål bak och matlagning under många år.

Som stänkskydd sitter en matt, smal och rektangulär kakelplatta i två stående rader. Inspirationen är hämtad från Londons tunnelbana. Ett klassiskt uttryck som känns ny­tt när det kommer in i köket.

Köket är från Vedum. Vitvarorna är från Electrolux är rostfria och matchar kvalitetsblandaren ”Mmix” från Mora. På golvet ligger en klassisk trestavs ekparkett och väggarna är målade i den varma, så kallade stockholmsvita, färgen.

Solid Badrum

Badrumsväggarna har en stor, matt, vit platta i rak, stående sättning. Större plattor ger färre fogar, vilket gör att badrummet blir mer lättstädat och håller sig fräscht längre. Den matta plattan ger en lugn och harmonisk atmosfär i badrummet, nästan lite SPA-känsla.

På golvet ligger en ljust grå formpressad klinker. Den har en lite ojämn yta som är väldigt behaglig att gå på.
Precis som i köket är blandare till handfat och dusch av modell ”Siljan” från FMM.

1
1

Lucka

Maja F20 vit, Vedum

2
2

Belysning

LED Extend G2 3000K

3
3

Kylskåp och frysskåp alt. kyl/frys

Rostfri, enligt bofakta, Electrolux

4
4

Högskåp

enligt ritning

5
5

Mikro

Rostfri Inbyggnadsmikro i väggskåp, Electrolux

6
6

Köksblandare

Mora Mmix K5, Mora

7
7

Handtag

Rostfri lättrad knopp, 31129, Vedum

8
8

Stänkskydd

Kakel, Milano vit 6x24,6 i stående rak sättning, Centro

9
9

Ugn

Rostfri Inbyggnadsugn under bänkskiva, Electrolux

10
10

Bänkskiva

Laminat, Urban style, Vedum

11
11

Diskmaskin

Integrerad diskmaskin, Electrolux

1
1

Stänkskydd

Kakel, Milano vit 6x24,6 i stående rak sättning, Centro

2
2

Bänkskiva

Laminat, Urban style, Vedum

3
3

Handtag

Rostfri lättrad knopp, 31129, Vedum

4
4

Induktionshäll

Electrolux

Solid

1. Handtag – Rostfri lättrad knopp, 31129, Vedum
2. Stänkskydd – Kakel, Milano vit 6x24,6 i stående rak sättning, Centro
3. Bänkskiva – Laminat, Urban style, Vedum
4. Induktionshäll – Electrolux

Upplev inrednings­valen i filmen om Solid och Säsong

Uppgradera med ett Plus-paket

Ibland vill man lägga till något extra bara för den lyxiga känslan. Är du en av dem som helst tillbringar varenda ledig sekund i köket? Då är kompositbänken både slitstark och
härlig att vila ögonen på. Eller behöver du både takdusch och handdukstork för att få den rätta spa-känslan i badrummet? I så fall har vi ett prisvärt förslag. Pluspaketen består av
utvalda uppgraderingar som tillsammans ger en exklusiv känsla och sätter guldkant på hela ditt hem. Inspirationen och materialen har vi lånat från våra fina Besqab Plus-bostäder.

Plus-paket Solid

Pluspaketet är för dig som gillar inredning och värdesätter detaljer. Inspirationen och materialen har vi hämtat från våra Besqab Plus-bostäder. Inredarna har plockat guldkornen – fina bänkskivor, vitlaserade golv och snickerier som går ton i ton med väggarna, till exempel. Saker som kanske inte gör så stor skillnad var för sig, men som tillsammans ger din bostad ett exklusivt uttryck, värdigt en inrednings­konnässör.

Läs mer

I pluspaket Solid ingår:

Kök
- Bänkskiva i komposit
- Stänkskydd i komposit, hela vägen från bänk till överskåp
- Infällda spotlights i belysningsbotten med dimmer
- Vitpigmenterat, trestavs ekparkett

Sovrum
- Väggar målade i NCS 3000-N grå
- Förvaring - garderober målade i NCS 3000-N, enligt planlösning

Funktionsval
Utöver pluspaketet kan du även göra funktionsval. Du kanske hellre vill ha en dubbel diskho eller mer avancerade funktioner på din ugn?

Din inrednings­koordinator kommer att guida dig genom alla valmöjligheter. 

1
1

Stänkskydd

Komposit London Grey, hela vägen mellan bänkskiva och väggskåp, Vedum

2
2

Bänkskiva

Komposit London Grey, Vedum

Säsong

Säsong är vår moderna inrednings­linje. Inspirationen kommer från den urbana världen; från kultur, arkitektur, mode, inredning, mat och industri som vi människor skapat. Vi lever i en värld av ständig förändring, i Säsong hämtar vi färgskala och uttryck från de trender som speglar den.

Det här är Säsong

Beige ny­anser är den stora inrednings­trenden just nu och det är en trend vi gärna följer. Ton i ton-känslan ger ett sobert och stilrent intryck som kommer att stå sig långt efter att de hetaste trenderna blåst över. Luckorna är släta och med den svagt mönstrade bänkskivan och stänkskyddet i samma färgskala sänker sig ett lugn som blir en perfekt fond till dina möbler och de detaljer du väljer att lyfta fram i ditt ny­a hem.

Knopparna på lådor och underskåp är rostfria, precis som blandaren. Väggskåpen har pushöppning för att behålla de moderna, strama linjerna. Väggarna är mjukt beiga och vitvarorna är vita. På golvet ligger en tidlös trestavs ekparkett.

Köket är från Vedum. Vitvarorna är från Electrolux och blandaren ”Mmix” från Mora. På golvet ligger en klassisk trestavs ekparkett och väggarna är målade i en ljus beige färg.

Säsong Badrum

Badrumsväggarna har en stor, matt, gråvit platta i rak, stående sättning. Större plattor ger färre fogar, vilket gör att badrummet blir mer lättstädat och håller sig fräscht längre. Den matta plattan ger en lugn och harmonisk atmosfär i badrummet, nästan lite SPA-känsla.

På golvet ligger en ljust grå formpressad klinker. Den har en lite ojämn yta som är väldigt behaglig att gå på.
Precis som i köket är blandar till handfat och dusch av modell ”Mora Mmix” från Mora.

1
1

Beslysning

Infällda LED-spotlights

2
2

Bänkskiva

Komposit Coral Clay, Vedum

3
3

Stänkskydd

Komposit Coral Clay, hela vägen mellan bänkskiva och väggskåp, Vedum

Plus-paket Säsong

Pluspaketet är för dig som gillar inredning och värdesätter detaljer. Inspirationen och materialen har vi hämtat från våra Besqab Plus-bostäder. Inredarna har plockat guldkornen – fina bänkskivor, vitpigmenterade golv och snickerier som går ton i ton med väggarna, till exempel. Saker som kanske inte gör så stor skillnad var för sig, men som tillsammans ger din bostad ett exklusivt uttryck, värdigt en inrednings­konnässör.

Läs mer

I pluspaket Säsong ingår:

Kök
- Bänkskiva i komposit
- Stänkskydd i komposit hela vägen mellan bänk och väggskåp
- Rostfria vitvaror
- Infällda spotlights i belysningsbotten med dimmer
- Vitpigmenterad trestavs ekparkettt

Sovrum
- Väggar målade i NCS S4005-Y20R Sandbeige
- Garderober målade i NCS S4005-Y20R Sandbeig, med toppskåp eller skjutdörrar enligt planlösning

Funktionsval
Utöver pluspaketet kan du även göra funktionsval. Du kanske hellre vill ha en dubbel diskho eller mer avancerade funktioner på din ugn?

Din inrednings­koordinator kommer att guida dig genom alla val i inrednings­processen.

Ditt inrednings­val - så går det till

Inrednings­processen brukar de flesta tycka är en rolig tid. Det är nu allt blir ”på riktigt”. Men är du inte road eller inte har tid behöver du inte att göra något alls. Då får du en tidlös bostad inredd med klassiska Solid.

Redan när vi presenterar ett ny­tt projekt kan du se hur bostäderna kommer att se ut på insidan. Du hittar bilder och beskrivningar här på webben, och i vår visnings­lokal finns den tryckta projektbroschyren och ofta även materialprover att känna på. Det du ser är det som ingår i priset på din bostad.

Läs mer om inrednings­processen

Något halvår till år efter säljstart är det dags att börja fundera på vilken inrednings­linje som passar dig bäst. Ju tidigare i projektet du bokar din bostad, desto längre tid har du på dig att tänka över inrednings­valen.

Inrednings­processen börjar med att du bjuds in till en informationsträff. Du får en inrednings­katalog som mer i detalj beskriver inrednings­linjerna och där du ser vilka ytterligare funktionsval du kan göra. Därefter bjuds du in till ett kostnadsfritt möte tillsammans med vår inrednings­koordinator som hjälper dig att hitta rätt i inrednings­processen. Ni träffas i vår Bobutik på Besqabs kontor i Danderyd, där ni kan se och känna på de olika materialen. Ni går igenom bostaden rum för rum, och du får både hjälp med tips och råd, och chans att ställa frågor kring allt som har med inredning, färgval och tillval att göra. Efter mötet har du möjlighet att gå hem och fundera en tid innan det är dags att ta de slutgiltiga besluten.

Inrednings­avtalet måste signeras före ett visst datum som vi kallar stopptid, det datumet kommer du att få vid inrednings­mötet. Stoppdatumet är den dag som vi behöver göra alla inrednings­beställningar för att kunna hålla projektets tidsplan.

Kvaliteter och garantier
Våra material och arbetssätt är valda och utarbetade för att uppfylla Besqabs kvalitetskrav och garantier – därför går det inte att göra tillval utanför sortimentet i inrednings­katalogen.

Så förbereder du dina inrednings­val
Innan ditt möte med inrednings­koordinatorn är det bra att:

  • Bekanta dig med vår inrednings­katalog och sortimentet i den
  • Fundera på vilken stil eller känsla du vill skapa i ditt ny­a hem
  • Tänka igenom vilket budget du har för eventuella extra tillval/funktionsval

Bläddra i vår inrednings­katalog

Inrednings­katalog Solid och Säsong

Våra inrednings­linjer

När du köper en bostad av oss får du ett hem där inredningen är lika genomtänkt som själva huset. Med våra inrednings­linjer guidas du förbi detaljer och svåra val till en helhet där vårt designteam planerat både form och funktion noggrant. Överraskningsfritt. Du vet vad du köper – och vad det kommer att kosta.

Tillbaka till våra inrednings­linjer