Penthouse Syd & Nord

I Legera Hagastaden finns två hela våningar - Penthouse Syd och Penthouse Nord. För mer information om bostäderna, kontakta Mimmi Rockborn mäklare på Alexander White.

Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Äganderätt
Bostäder 2 om 4 - 6 rok
Inflyttning 2022
Status Slutsålt

Köpprocessen - ägarlägenhet

Köpprocessen - ägarlägenhet

Penthouse Syd

Välkommen till Penthouse Syd med ett exceptionellt läge i Hagastaden. Ett boende utöver det vanliga med fri utsikt över Stockholms takåsar. Njut av både lunch och middag i solljuset på takterrasserna som vetter mot söder - och väster. Penthouse Syd har 5 rok med stor yta för gemenskap i öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Sovrumsavdelning har en angränsande klädkammare och eget badrum. Du kan också koppla av i våningens spaavdelning med bastu och direkt access till terrassen. Våningen har högkvalitativa materialval och en inbjudande färgsättning.

Penthouse Nord

Välkommen till Penthouse Nord. Ett boende utöver det vanliga med fri utsikt över Stockholms norra skyline. Njut av en härlig middag i kvällssolen och intrycken från utsikten över park och vatten. Penthouse Nord har 4 rok med stor yta för gemenskap i öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Det finns möjlighet att dela av lägenheten med en separat uthyrningsdel med eget pentry och badrum. Våningen har högkvalitativa materialval och en inbjudande färgsättning. Här kan du också koppla av i våningens spaavdelning med bastu och direkt access till terrassen.

1
1

Integrerad kyl och frys

2
2

Köksö

Med inbyggd vinkyl

3
3

Inbyggnadsugn och micro

Johanna Pålstedt & Olof Axlund

Lindberg Stenberg Arkitekter

Mitt i hagastaden på kända Stockholmsadresser, Dalagatan och Norra Stationsgatan, ligger Kv Legera Hagastaden. Hagastaden är en av innerstadens mest moderna stadsdelar med bra kommunikationer, urbant stadsliv men samtidigt nära till grönska i Hagaparken och vattnet i Brunnsviken.

Livets längs gatorna

Livet längs gatorna är viktigt i utformningen av ett kvarter, man ska känna sig trygg och ha nära till butiker och stadsliv. Här har vi planerat in lokaler i kvarterets alla hörn och mot lokalgatorna finns ljusa cykelverkstäder med spol- och meckarplats. Kvarterets gård når man från Hagaesplanadens parkstråk via en trappa kantad av grönska och det finns lätt åtkomliga cykelrum för cyklar, lådcyklar och miljörum för återvinning.

Byggnaderna är utformade för att smälta in i stenstadens arkitektur, modernt men ändå klassiskt. Fasaderna är putsade och har markerad sockelvåning av terrazzo med stora glasade partier till lokalerna. Fönstersättningen är stram och balkongerna har integrerats i byggnadsvolymerna för att inte tränga sig på i gaturummet. Överst har byggnaderna en krona på terrasserna som ger byggnaderna en tydlig avslutning uppåt. Kulörerna är ljusa med kontraster i metall, guld och brons.

Trapphusentréernas stora portar leder in i entréhallen där man når hiss och trappa. Gården, garage och förråd är lättåtkomliga från trapphusen. På gården finns plats att träffas i den upplysta pergolan eller sitta i lugn och ro och pusta ut från stadslivet utanför. Här får man en genomblick genom kvarteret via gården som även kommer bostäderna tillgodo. 

Penthouse Syd

Arkitektens ord

"Våningens samlingspunkt är den generösa filen med de gemensamhetsrum som vänder sig mot söder och den vidsträckta utsikten över Stockholms taklandskap. Utmed hela filens längd ligger den södra terrassen som nås via stora skjutglaspartier från kök, vardagsrum och matsal. I väster ligger våningens andra terrass som vänder sig mot vardagsrummet, ett sovrum och spaavdelningen."

Stora glaspartier mot terrasserna

De stora glaspartierna, mot terrasserna, som går ned till golv, ger ett härligt ljus. De binder samman de inre och yttre rummen så att man kan röra sig fritt mellan inne och ute, såväl till vardags som till fest.

De övriga sovrummen ligger lite avskilt och bildar en egen mer privat avdelning. Det ger samtidigt en möjlighet till en rundvandring i våningen som bidrar till känslan av rymd, ljus och yta som vi tror är det bestående intrycket av Penthouse Syd.

Penthouse Nord

Arkitektens ord

"Våningens öppna planlösning med kök och vardagsrum vänder sig med utblickar mot Hagaparken. I nordväst ligger den stora terrassen som binder samman vardagsrum, spaavdelning och master bedroom där man fritt kan röra sig mellan inne och ute. Terrassen ramas in av tornets krona som skapar en tydlig rumslighet att njuta av, både till vardags och till fest, den blir en fint integrerad del av våningens gemensamma rumssvit."

Avskild avdelning för vila

Två av sovrummen bildar en mer avskild avdelning som ger en mer privat känsla. Här kan man dra sig tillbaka om man vill vila samtidigt som liv och rörelse kan fortsätta i kök och vardagsrum.

Om man vill finns möjlighet att dela av ett sovrum till en uthyrningsdel med egen ingång.

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Mimmi Rockborn, Alexander White

Mimmi Rockborn, Alexander White

+46 (0)733 254 011 | mimmi.rockborn@alexanderwhite.se

Restider

I närheten