Bo med glimten i ögat

På en liten höjd precis vid Mälarens strand hittar du Lilla häll. Här rullar vågorna in en kort bit från porten och de träfasadklädda husen står placerade mittemellan ett lummigt grönområde och en vacker strandpromenad. Här går det utmärkt att kajak-pendla in till stan, annars ligger Axelsbergs tunnelbana bara några minuter bort. För i Lilla häll får du det bästa av natur och stad – välkommen till en vardag med mycket av det lilla extra.

Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 48 om 2 - 6 rok
Inflyttning Preliminärt under kvartal 3 2025
Status Till salu
Svanenmärkt Ja

Trygghets­paketet – gör ditt bostadsköp tryggt och säkert

Besqab har funnits i 30 år och vi har samlat lång och gedigen erfarenhet av bostadsmarknaden. Konjunktursvängningar ingår i våra kalkyler och vi har försäkringar som garanterar att våra löften kan hållas. Att köpa ett ny­tt hem är för många den största affären man gör i livet - och den härligaste. Därför har vi ett trygghets­paket som gör ditt bostadsköp tryggt och säkert.

Trygghets­paketet

Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inrednings­val 4
Inflyttning 5

Vad händer i projektet just nu?

Aktuellt om Lilla häll

Bostäder

Nummer Våning Antal rum Storlek Pris Avgift Status
11-1001 0 2 rok 48 kvm     Bokad
11-1002 0 2 rok 55 kvm     Bokad
11-1101 1 6 rok 114 kvm     Bokad
11-1201 2 5 rok 105 kvm     Bokad
11-1301 3 5 rok 105 kvm     Bokad
11-1401 4 5 rok 105 kvm     Bokad
11-1502 5 5 rok 125 kvm     Bokad
21-1001 0 3 rok 77 kvm     Bokad
21-1002 0 3 rok 77 kvm     Bokad
21-1103 1 2 rok 46 kvm     Bokad

Sätt strandkant på vardagen

Närheten till vattnet och den långa strandpromenaden bidrar till att skapa en lugn och livsnjutig stämning. Här sänks tröskeln till att bjuda in en vän på ett kvällsdopp eller äventyr på långfärdsskridskor. I Axelsbergs centrum finns allt du behöver i form av från matbutiker, restauranger, apotek, vårdcentral och tunnelbana. I närheten finns även ett stort utbud av både för- och grundskolor.

Livet i Lilla häll

I den närliggande skogen ligger Eolshälls 4H-gård med gulliga djur, en gårdsbutik och café. Är du båtintresserad ligger Hägerstens båtklubb alldeles intill och läget är optimalt för vattensporter som kajak eller SUP. Vintervikens blommande kolonigårdar med tillhörande café är ett populärt besöksmål året om, och Konditori Lyran är även det ett trevligt utflyktsmål – missa inte att klättra upp i tornet för en strålande utsikt över Mälaren!

Med plats för kajak

Lilla häll består av två bostadshus med träfasader som stolt blickar ut över Mälaren. Mellan de två huskropparna hittar du en trevlig och grönskande innergård, som gjord för middag ute eller en kopp kaffe efter morgondoppet. I husets övriga gemensamma utrymmen finns garage, kajakförråd och en mini-cykelverkstad – perfekt om du längtar efter en ny­ hobby.

Det bästa av Söder om Söder + Söder

Söderort - eller söder om söder som det också kallas - är mer populärt än någonsin. I Lilla häll bor du på kort cykelavstånd till Aspudden, Midsommar­kransen och Telefonplan som tillsammans levererar ett oslagbart utbud av trendiga restauranger, trevliga pubar, bagerier, parker, klassiska kvartersbiografer och klättringsmöjligheter. Och när stadslängtan blir för stark ligger Hornstull bara nio minuter bort med tunnelbanan.

Arkitektens ord

Elsa Sjögren & Stina Johansson - Witte Sundell

Lilla häll ligger på sin egen klipphylla på den branta Mälarstranden i Hägersten. Den vackra utsikten över vattnet och Mälaröarna är en av de största kvalitéerna med platsen.

Projektet utgörs av två lamellhus med sadeltak sammanknutna av en gemensam grön gård. Det lite lägre av de två husen, följer Hägerstens allé, medan det större huset följer sluttningen ner mot Mälaren och har en hel fasad mot naturen i nordväst.

Läs mer

Närmast byggnaderna finns fin orörd lövskog med berghällar, i öst ett radhusområde samt nedanför på stranden; gamla industribyggnader från tidigt 1900-tal och Hägerstens båtklubb. Man når enkelt den vackra promenaden som följer Mälarens strand inifrån Gröndal hela vägen ut till Skärholmen. För att verkligen utny­ttja det vattennära läget finns ett lättillgängligt förråd för kajakförvaring placerat i backen ner mot vattnet.

De två bostadslamellerna med den gemensamma gården öppnar upp sig mot öst, vilket ger många möjligheter till ljus, luft och utblickar. De större lägenheterna är placerade på gavlarna med ett öppet sammanhang mellan kök och vardagsrum över hörn, både för att möjliggöra stora fönster i två väderstreck och för att så många som möjligt ska få utsikt mot vattnet. Genom att ha en delvis indragen balkong på gavlarna skapas både plats för en större sittgrupp samt ett mer väderskyddat uterum. Fler av de större lägenheterna i huset närmast vattnet har en avskiljbar del med möjlighet till pentry för uthyrning, generationsboende eller tonårsdel - en flexibilitet som ger ett långsiktigt boende.

Husens anpassning till naturen skapar kvaliteter längs naturmarken i norr, en lägenhet på plan 2 har ett stort glasat kök och vardagsrum, lägenheten ovan en stor terrass medan lägenheten på det nedre planet får radhuskänsla med egen entré från gatan. Med sadeltak kan man också erbjuda etage­lägenheter med vindsrum på gaveln i byggnaden närmast vattnet.

Fasaderna utgörs av en profilerad lockpanel i trä indelad i horisontella band med gröna plåtdetaljer i räcken och bleck som tillsammans med de gröna fönstren ger karaktär åt husen. Taken är täckta med en omålad plåt och med sina kupor utgör de ett levande och varierat taklandskap. Mot gården skapar en spaljéstruktur möjlighet för växter att klättra upp på den södra fasaden på huset närmast vattnet. Detta ger extra vertikal grönska åt gårdsrummet och dess planteringar.

Projektet kommer att Svanenmärkas, vilket ställer stora krav på materialen som används, källsortering samt dagsljus. Stora satsningar har gjorts på hållbarhet med tanke på mobilitetslösningar. I garaget finns möjlighet till laddplats för elbil och i sockeln mot den nedre gatan finns en separat entré för cyklar med spolplats i anslutning. Flera cykelrum med tvåvåningsställ för säker förvaring finns i den nedre våningen och i anslutning till dessa även en mini-cykelverkstad och möjlighet till laddning av elcyklar.

I Lilla häll erbjuds man ett modernt boende nära Stockholms innerstad och med stora naturvärden - för den som vill ha lite mer himmel för pengarna.

Elsa Sjögren & Stina Johansson
Witte Sundell

Vi är så glada och stolta!

Varje år gör det oberoende analysföretaget Prognoscentret en stor undersökning. I den mäts vilken bostadsutvecklare som är bäst när kunderna får välja. I år har vi fått ta emot utmärkelsen ”Nöjdast kunder 2022”!

Läs mer

Hållbart nu och i framtiden

Våra bostadsmiljöer planeras för att främja en hälsosam och hållbar livsstil, för dagens och för morgondagens människor.

Läs mer

Design och inredning

När du köper en bostad av oss får du ett hem där inredningen är lika genomtänkt som själva huset. Med våra inrednings­linjer guidas du förbi detaljer och svåra val till en helhet där vårt designteam planerat både form och funktion noggrant. Överraskningsfritt. Du vet vad du köper – och vad det kommer att kosta.

Våra inrednings­linjer

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse får du en plats i kön för att välja en bostad. Du godkänner också att ta emot information om projektet via e-post.

Tack för din intresseanmälan!

Du är nu anmäld till projektet och kommer att bli inbjuden till den kommande säljstarten.

Om du vill kan du även komplettera med nedanstående frågor. 
 

Boyta + antal rum
Bostadstyp
Cathrin Folkesson, Nytt Hem

Cathrin Folkesson, Ny­tt Hem

cathrin.folkesson@ny­tthem.se

Visning

Vad roligt att du vill komma på visning.
Kontakta ansvarig mäklare för att boka en tid, välkommen!

Restider

I närheten