Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab. 

Läs mer

Kom närmare – i ny­a Solna Centrum

Längs med Solnavägen bygger vi nu fyra ny­a bostadshus där 356 lägenheter och ännu fler liv kommer att rymmas. En väg som binder samman Gamla Råsunda i norr med Vasastan i söder. Två resmål, lika i både arkitektur och stadsbild, och som ligger fem minuter bort med cykel. Här ligger både tunnelbana och centrum nära, så nära som det faktiskt bara går. Och tillsammans med husen växer även butiker, caféer och restauranger fram där Solnavägen ändrar karaktär till en alléprydd stadsgata.

Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder ca 400 om 1 - 5 rok
Inflyttning Etappvis med start från juli 2023
Status Till salu

Trygghets­paketet – gör ditt bostadsköp tryggt och säkert

Besqab har funnits i 30 år och vi har samlat lång och gedigen erfarenhet av bostadsmarknaden. Konjunktursvängningar ingår i våra kalkyler och vi har försäkringar som garanterar att våra löften kan hållas. Att köpa ett ny­tt hem är för många den största affären man gör i livet - och den härligaste. Därför har vi ett trygghets­paket som gör ditt bostadsköp tryggt och säkert.

Trygghets­paketet

Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inrednings­val 4
Inflyttning 5

Vad händer i projektet just nu?

Här kan du följa projektet steg för steg

Vi är så glada och stolta!

Varje år gör det oberoende analysföretaget Prognoscentret en stor undersökning. I den mäts vilken bostadsutvecklare som är bäst när kunderna får välja. I år har vi fått ta emot utmärkelsen ”Nöjdast kunder 2023” för tredje året i rad!

Hållbart nu och i framtiden

Våra bostadsmiljöer planeras för att främja en hälsosam och hållbar livsstil, för dagens och för morgondagens människor.

Läs mer

Solna Estrad

I Solna Estrad finns 51 bostadsrätter om 1-4 rum och kök.

Läs mer om Solna Estrad

Solna Parad

I Solna Parad finns 108 bostadsrätter om 1-5 rum och kök.

Läs mer om Solna Parad

Solna Estrad Plus

I Solna Estrad Plus finns 11 bostadsrätter om 1-4 rok.

Läs mer om Solna Estrad Plus

Solna Parad Plus

I Solna Parad Plus finns 8 lägenheter om 3-5 rok med det lilla extra på översta våningen.

Läs mer om Solna Parad Plus

Arkitekternas ord

Eskil Olsson och Anton Rathsman, BAU Byrån för Arkitektur & Urbanism AB

Solnavägen utvecklas till en boulevard kantad av byggnader på båda sidorna av gatan. Ambitionen från Solna stad är att förtäta de centrala delarna av Solna, öppna Solna Centrum till en levande innerstadsmiljö och bygga bort barriärer i de stora trafiklederna som korsar stadsdelen.

De ny­a kvarteren i Solna Centrum

Kvarteret Solna Centrum är en fortsättning på den satsning som påbörjats med de ny­a kvarteren i Gamla Råsunda och som fortsätter hela vägen ner mot Torsplan i Hagastaden. Bostadshusen blir en högrest fond mot centrum och tar ner skalan i de stora strukturerna. Genom att bygga på det överstora parkeringsdäcket till Solna Centrum skapas fyra ny­a kvarter mot Solnavägen. De bostäder som kantar gatan hålls samman av en stadsmässig gestaltning med entréer mot gatan och indragen översta våning. Vi har gestaltat varje trapphus som en egen ”fastighet” med en tydlig karaktär i utformningen av sockelvåning, fasader och takvåning. Genom en individuell färgsättning av trapphusen skapas dessutom en omväxlande upplevelse när man rör sig längs Solnavägen. Samtidigt eftersträvar vi ett släktskap mellan de olika trapphusen så att kontraster och skillnader inte blir alltför stora.

Att förtäta Solna Centrum med bostäder innebär inte bara en positiv utveckling för stadsmiljön, här får de boende en stadsmässig kvalitet som är svåröverträffad. Kollektivtrafiknära och med direkt kontakt med handel och nöje i stadskärnan skapas lägenheter med ett innerstadsläge som är unikt för Solna. Läget för de ny­a bostäderna är dessutom optimalt ur väderstreckssynpunkt där de flesta lägenheterna får balkonger och uteplatser i sydväst. De mindre lägenheterna är utformade med fokus på effektivitet och rymmer mycket på en liten yta. De större lägenheterna är placerade över hörn för att få ljus från två håll med balkongläge mot sydväst. Kungsvåningen 30 meter över gatunivån har de största lägenheterna med stora terrasser som erbjuder en strålande utsikt över omgivningen. På våningen under har en del av lägenheterna en högre takhöjd i vardagsrummet vilket skapar studiokaraktär. Sockelvåningen mot Solnavägen får höga glasade entrépartier och skyltfönster till de små butikslokalerna.

De upphöjda gårdarna är tänkta att fungera som skyddade rum som alla de boende har tillgång till. På gårdarna finns smarta cykelrum som rymmer många cyklar på en liten yta. Med hissen på gården är det lätt att ta med sig cykeln när man vill cykla en tur.

Välkommen till Solna Centrum!

Letar du efter en lokal för egen verksamhet?

I Solna Centrum har vi flera lediga lokaler tillgängliga för uthyrning.

Läs mer

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse får du en plats i kön för att välja en bostad. Du godkänner också att ta emot information om projektet via e-post.

Tack för din intresseanmälan!

Du är nu anmäld till projektet och kommer att bli inbjuden till den kommande säljstarten.

Om du vill kan du även komplettera med nedanstående frågor. 
 

Boyta + antal rum
Bostadstyp
Janne Viinikka, Svensk Nyproduktion

Janne Viinikka, Svensk Ny­produktion

0768-58 56 96 | janne.viinikka@svenskny­produktion.se

Visning

Vad roligt att du vill komma på visning.
Kontakta ansvarig mäklare för att boka en tid, välkommen!

Restider

I närheten