Visning Söndag 1/10 Kl 12:00-13:00 Läs mer

Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 40 om 1 - 5 rok
Inflyttning Preliminärt tredje kvartalet 2025
Status Pågående

Trygghetspaketet – gör ditt bostadsköp tryggt och säkert

Besqab har funnits i 30 år och vi har samlat lång och gedigen erfarenhet av bostadsmarknaden. Konjunktursvängningar ingår i våra kalkyler och vi har försäkringar som garanterar att våra löften kan hållas. Att köpa ett nytt hem är för många den största affären man gör i livet - och den härligaste. Därför har vi ett trygghetspaket som gör ditt bostadsköp tryggt och säkert.
Trygghetspaketet
Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inredningsval 4
Inflyttning 5

Vad händer i projektet just nu?

Aktuellt om Grönskan

Arkitektens ord

MARIA VIDEGÅRD PÅ BERGKRANTZ ARKITEKTUR

Flerbostadshuset Grönskan består av fem till sex lägenheter
per våningsplan i nio våningar med ett underliggande garage. Kvarteret ligger mellan två gröna höjder - Mastparken och Mörtviksparken - som sträcker sig mellan Ekensberg och Gröndal. Närhet till parker och grönområden ger goda möjligheter till rekreation och lek.

Konceptet är att både volym, byggnadshöjd och fasadmaterial ska harmoniera med de närmaste 50-talsgrannarna och återkopplar till smalhusstadens strama, rena uttryck samtidigt som formspråket är samtida. Arkitekturen karaktäriseras av hög kvalité, gedigna material och omsorgsfulla detaljer.

Förgårdsmarken mot Gröndalsvägen i söder är plan och utformas för att skapa en öppen, välkomnande och grön entréplats med träd mot gatan. I norr ansluter kvarteret till en skogbeväxt kulle.

Bostadsgården är utformad i två nivåer. Den lägre delen möter gatan med plats för bostadsentré, entré till cykelrum, miljörum och en cykelparkering utomhus. Den låga muren längs gatan avgränsar entrén och ger platsen en privat karaktär. Likt omgivande bebyggelse vänder sig volymens gavel mot gatan och garaget breder ut sig vinkelrätt mot bostadskroppens långsida.

Terrassen på östra och västra sidan av huset ansluter naturligt till befintlig mark i norr och utformas för att geplats för lek och vila. Bostadsgården utformas med generösa inslag av planteringar. Med hjälp av dessa kan även avledning och fördröjning av fastighetens dagvatten samordnas till gagn för träd och buskars tillväxt.

Kom in i Grönskan

I ett uppvuxet kvarter i en av Stockholms mysigaste förorter kommer ett nytt hus att smyga sig in i den gamla 40-och 50-bebyggelsen. Det blir fyrtio nya bostäder, allt från smarta ettor till familjevänliga femmor. Alla med egen balkong eller uteplats och fint läge med bara ett par hundra meter till Mälaren och Mörtviken, femtio till närmaste buss och sjuhundra till tvärbanan.

Kvarteret ligger mellan två gröna höjder, Mastparken och Mörtviksparken, och närheten till både grönområden och vatten ger fina möjligheter till rekreation och lek.

Våra inredningslinjer

I Gröndal finns två olika inredningslinjer - Solid och Säsong. Det är två linjer med hög designnivå, i noggrant valda material och smakfulla kulörer som ingår i köpet av din bostad. Det enda du behöver göra är att fundera på vilken du trivs bäst i. Och på om du kanske vill addera något extra som pricken över i.

Solid och Säsong – klassiskt och modernt

Vi är så glada och stolta!

Varje år gör det oberoende analysföretaget Prognoscentret en stor undersökning. I den mäts vilken bostadsutvecklare som är bäst när kunderna får välja. I år har vi fått ta emot utmärkelsen ”Nöjdast kunder 2022”!
Läs mer

Hållbart nu och i framtiden

Våra bostadsmiljöer planeras för att främja en hälsosam och hållbar livsstil, för dagens och för morgondagens människor.
Läs mer

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse får du en plats i kön för att välja en bostad. Du godkänner också att ta emot information om projektet via e-post.

 

Du behöver godkänna behandling av personuppgifter. Information om Besqabs integritetspolicy

Tack för din intresseanmälan!

Vad roligt att du är nyfiken på att veta mer. Du kommer snart att få en bekräftelse via e-post – håll utkik i inkorgen!

Joakim Bogeling, Erik Olsson

Visning av Grönskan, Gröndal

Söndag 1/10 12:00-13:00

Välkommen till Grönskans showroom. Vi håller till i närliggande visningslägenhet, Tellusborgsvägen 42 (projekt Boston)..

Restider

I närheten