Projektbeskrivning

Bostadstyp Enfamiljshus, Flerbostadshus Bostadsrätt
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 125 om 1 - 6 rok
Inflyttning Preliminärt fjärde kvartalet 2023
Status Pågående

Trygghetspaketet – gör ditt bostadsköp tryggt och säkert

Besqab har funnits i 30 år och vi har samlat lång och gedigen erfarenhet av bostadsmarknaden. Konjunktursvängningar ingår i våra kalkyler och vi har försäkringar som garanterar att våra löften kan hållas. Att köpa ett nytt hem är för många den största affären man gör i livet - och den härligaste. Därför har vi ett trygghetspaket som gör ditt bostadsköp tryggt och säkert.
Trygghetspaketet
Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inredningsval 4
Inflyttning 5

En ny liten stadsdel

Ella Allé blir en förlängning av Ella Park och Ella Gård. Vi bygger lägenheter och stadsradhus som får villor och trädgårdar som granne på ena sidan och Tibble Station, Täby Centrum, skolor och fritidshallar på den andra. En ny liten stadsdel mellan knutpunkterna Täby Centrum och Roslags Näsby.

Läget mellan stadskärnan och småhusområdet ger stadsdelen sin karaktär. Det är trehundra meter till Tibble Station, därifrån tar det en kvart med tåget till Östra station. Och bara sexhundra meter till Täby Centrum, ett av Sveriges största köpcentrum med ett stort utbud av handel, kultur, service och restauranger. Det kommer att finnas bilpool och rikligt med cykelparkeringar i området, och den närliggande förskolan gör att behovet av bil för dem som bor här minskar ytterligare.

Totalt kommer den nya stadsdelen rymma 300–400 nya bostäder. Det blir flerbostadshus i varierande höjd och storlek, samt sju stycken stadsradhus. I den norra delen av området byggs en ny förskola och i den södra änden ett torg; en ny mötesplats med lokaler för service och caféer i bottenvåningarna.

I Täby kommun finns det gott om idrottshallar; ishall, snart en helt ny simhall, rackethallar, gymnastik- och bollhallar till exempel. Dessutom finns flera badplatser utomhus. Och på vintern finns gott om skidspår, till och med ett med konstsnö, och skridskoisar, bland annat.

Friluftslivet finns också nära. Ensta friluftsområde med bland annat motionsspår och utomhusgym ligger tre minuter bort med cykel, eller tio minuter till fots.

Så sagolikt trassligt

Livet i Ella Allé är väldigt okomplicerat. Inte för att allt måste vara så enkelt jämt, utan för att man själv ska få välja hur trassligt man vill ha det. För när det tar en minut att gå till förskolan, tre minuter till tåget och knappt tio till Täby Centrum blir det väldigt mycket utrymme kvar till annat. Lego, street dance, båtar och hundutställningar till exempel.

Våra inredningslinjer

I Ella Allé finns två olika inredningslinjer - Solid och Säsong. Det är två linjer med hög designnivå, i noggrant valda material och smakfulla kulörer som ingår i köpet av din bostad. Det enda du behöver göra är att fundera på vilken du trivs bäst i. Och på om du kanske vill addera något extra som pricken över i.
Solid och Säsong – klassiskt och modernt

Arkitektens ord

Johan Kilander, Bergkrantz arkitekter

Planen för Ella Allé har arbetats fram i tätt samarbete mellan Besqab och Täby kommun. Målet har varit att skapa goda bostäder i en ny stadsdel som binder ihop villaområdena alldeles intill med Täby centrum och Roslags Näsby.

Med det som utgångspunkt har vi lånat kvaliteter både från villakvarteren och Täby Centrum till Ella Allé. Skalan på husen möter villakvarteren på den västra sidan, för att bli ett par våningar högre mot Täby centrum längs den östra sidan. Ett robust yttre med tegelfasader i kombination med ett mjukare inre i trä med milda kulörer ger en stadsmässig variation. Förskolan i det norra kvarteret, torget i den södra änden av området och kommersiella lokaler i bottenvåningarna kommer att bidra till att Ella Allé blir en levande stadsdel.

De båda innergårdarna delar upp kvarteren och blir till gröna, hemtrevliga mötesplatser för alla generationer. Mellan husen och Stockholmsvägen finns ett gång- och cykelstråk. Tågspåret på andra sidan kvarteren ligger ett par trappor ned från gårdsnivån. Det ger ett skyddat läge trots trafiken runtomkring.

Variationen i stadsdelen letar sig även in i bostäderna. Vi har noggrant värnat specifika kvalitéer både i de mindre och i de generösare lägenhetstyperna. Allt för att skapa smarta bostäder som är enkla att trivas i. Vi hoppas att du kommer att hitta planlösningar som överraskar!

Varmt välkommen till Ella Allé,
Johan Kilander, arkitekt, Bergkrantz arkitekter

Letar du efter en lokal för egen verksamhet?

I Ella Allé har vi 3 lediga lokaler för uthyrning.
Lokaler att hyra

Trygghetspaketet - gör ditt bostadsköp tryggt och säkert

Läs mer om Trygghetspaketet

Vi är så glada och stolta!

Varje år gör det oberoende analysföretaget Prognoscentret en stor undersökning. I den mäts vilken bostadsutvecklare som är bäst när kunderna får välja. I år har vi fått ta emot utmärkelsen ”Nöjdast kunder 2022”!
Läs mer

Hållbart nu och i framtiden

Våra bostadsmiljöer planeras för att främja en hälsosam och hållbar livsstil, för dagens och för morgondagens människor.
Läs mer

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse får du en plats i kön för att välja en bostad. Du godkänner också att ta emot information om projektet via e-post.

Du behöver godkänna behandling av personuppgifter. Information om Besqabs integritetspolicy

Tack för din intresseanmälan!

Vad roligt att du är nyfiken på att veta mer. Du kommer snart att få en bekräftelse via e-post – håll utkik i inkorgen!

Marie-Louise Giertz, Fastighetsbyrån
Michel Warnie de Humelghem, Fastighetsbyrån

Visning av Ella Allé, Täby

Söndag 1/10 11:00-12:00

Kom och titta på modell och få mer information om projektet hos Fastighetsbyrån Täby, Esplanaden 17B invid Täby Centrum

Restider

I närheten