Projektbeskrivning

Bostadstyp Enfamiljshus, Flerbostadshus
Bostäder 119 om 1 - 5 rok
Arkitekt Bergkrantz Arkitektur AB
Inflyttning Första kvartalet 2023
Status Pågående

Trygghetspaketet

Besqab har funnits i 30 år och vi har samlat lång och gedigen erfarenhet av bostadsmarknaden. Vi har goda marginaler i våra kalkylräntor, konjunktursvängningar ingår i våra kalkyler och vi har försäkringar som garanterar att våra löften kan hållas. Att köpa ett nytt hem är för många den största affären man gör i livet - och den härligaste. Därför har vi ett trygghetspaket som gör ditt bostadsköp tryggt och säkert.
Trygghetspaketet
Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inredningsval 4
Inflyttning 5

Nu har vi ett boka-tidigt-erbjudande

Boka din bostad nu så får du 100 000 kr rabatt per rum! Kontakta våra mäklare för mer information och en privat eller digital visning av projektet.

En ny liten stadsdel

Ella Allé blir en förlängning av Ella Park och Ella Gård. Vi bygger lägenheter och stadsradhus som får villor och trädgårdar som granne på ena sidan och Tibble Station, Täby Centrum, skolor och fritidshallar på den andra. En ny liten stadsdel mellan knutpunkterna Täby Centrum och Roslags Näsby.

Läget mellan stadskärnan och småhusområdet ger stadsdelen sin karaktär. Det är trehundra meter till Tibble Station, därifrån tar det en kvart med tåget till Östra station. Och bara sexhundra meter till Täby Centrum, ett av Sveriges största köpcentrum med ett stort utbud av handel, kultur, service och restauranger. Det kommer att finnas bilpool och rikligt med cykelparkeringar i området, och den närliggande förskolan gör att behovet av bil för dem som bor här minskar ytterligare.

Totalt kommer den nya stadsdelen rymma 300–400 nya bostäder. Det blir flerbostadshus i varierande höjd och storlek, samt sju stycken stadsradhus. I den norra delen av området byggs en ny förskola och i den södra änden ett torg; en ny mötesplats med lokaler för service och caféer i bottenvåningarna.

I Täby kommun finns det gott om idrottshallar; ishall, snart en helt ny simhall, rackethallar, gymnastik- och bollhallar till exempel. Dessutom finns flera badplatser utomhus. Och på vintern finns gott om skidspår, till och med ett med konstsnö, och skridskoisar, bland annat.

Friluftslivet finns också nära. Ensta friluftsområde med bland annat motionsspår och utomhusgym ligger tre minuter bort med cykel, eller tio minuter till fots. 

Ella Allé är ett ”infill-projekt”. Det betyder att stadsdelen är klar när husen i Ella Allé är klara, och de som flyttar hit inte kommer att behöva bo på en byggarbetsplats i många år framöver.  

Följ med till Ella Allé

Träffa vår mäklare Fredrik Lagerkrantz som berättar mer om projektet, våra lägenheter och området runtomkring.

BQ Design - våra inredningskoncept

Två olika inredningslinjer

BQ Design Solid är ljust, klassiskt och tidlöst, medan BQ Design Säsong närmare följer de färger och trender som ligger i tiden. Inredningskonceptet Säsong uppdateras och förnyas regelbundet, medan Solid håller samma klassiska stil och färgtema över tid. Färgsättningen ”ton-i-ton” är en viktig ingrediens som går igen i båda linjerna.

BQ Design I Solid

Inspirationen till inredningslinjen Solid är hämtat från den svenska naturen och allt det vackra som finns runtomkring oss. Det kalla nordiska ljuset och de ständiga färgskiftningar som årstiderna skämmer bort oss med. Vi har velat fånga den känslan och färgskalan. Naturen är kraftkälla. Vi vill att våra hem ska ge dig samma lugn och återhämtning.

Anna Brink, inredningsansvarig på Besqab, berättar om inredningslinjen BQ Design I Solid.


Vitt är alltid vitt...

Oavsett trender är den vita luckan alltid den mest efterfrågade. I Solid har jag valt diskret lättrade knoppar på bänkskåpen och osynlig pushöppning på väggskåpen för att skapa ett så lugnt intryck som möjligt. Som bänk ligger en snygg, betongliknande laminatskiva som tål bak- och matlagning i många år.

Stänkskyddet har en klassisk vit, liten och blank kakelplatta som ger en lite skimrande känsla. De små plattorna i halvstensförband ger ett murat, hantverksmässigt intryck och gör samtidigt avståndet mellan skåp och bänkskivor upplevs större.

Vitvarorna från Electrolux är rostfria och matchar kvalitetsblandaren ”Siljan” från FMM. På golvet ligger en klassisk trestavs ekparkett i och väggarna är målade i den varma, så kallade Stockholmsvita, färgen.

 

BQ Design Solid – Badrum

Till badrumsväggarna har jag valt en matt, vit och stor platta i rak, stående sättning. Stora plattor ger färre fogar, vilket gör att badrummet blir mer lättstädat och håller sig fräscht längre. Den matta plattan ger en lugn och harmonisk atmosfär i badrummet, nästan lite SPA-känsla. Vill man ha ett mer gnistrande och ljusreflekterande badrum rekommenderar jag den blanka kakelplattan i samma serie.

På golvet ligger en ljust grå formpressad klinker. Den har en lite ojämn yta som är väldigt behaglig att gå på.

Precis som i köket är blandare till dusch och handfat av modell ”Siljan” från FFM.

BQ Design I Säsong

Säsong är vårt moderna koncept. Inspirationen kommer från den urbana världen; från kultur, arkitektur, mode, inredning, mat och industri som vi människor skapar. Vi lever i en värld av ständig förändring. I Besqab Design I Solid hämtar vi färgskala och uttryck från de trender som speglar den.

Anna Brink, inredningsansvarig på Besqab, berättar mer om inredningslinjen BQ Design I Säsong.


Lite modigare färgval och material

Efterfrågan på den grå färgskalan är stor och håller i sig. För Säsong har jag valt en mellangrå melanimlucka med trästruktur. Mönstret är liggande på alla lådor och stående på luckorna. Bänkskivan i mörkgrå laminat går ton-i-ton med stänkskyddet i samma material, vilket ger ett modernt intryck.

Handtagen på bänkskåpen är rostfria, precis som vitvaror och blandare. Väggskåpen har pushöppning för att behålla de moderna, strama linjerna.

Väggarna är målade i en ljusare grå färg och golvet har samma trestavs ekparkett som inredningslinjen Solid.

 

BQ Design Säsong – Badrum

Till badrummet har jag valt en matt vitgrå kakelplatta i stående format. Det är färgen på kakelplattan som skiljer sig åt mellan badrummen i de två inredningslinjerna. På golvet är det samma formpressade klinkerplatta som i det solida konceptet. Möbler och porslin är vitt.

 

Arkitektens ord

Johan Kilander, Bergkrantz arkitekter

Planen för Ella Allé har arbetats fram i tätt samarbete mellan Besqab och Täby kommun. Målet har varit att skapa goda bostäder i en ny stadsdel som binder ihop villaområdena alldeles intill med Täby centrum och Roslags Näsby.

Med det som utgångspunkt har vi lånat kvaliteter både från villakvarteren och Täby Centrum till Ella Allé. Skalan på husen möter villakvarteren på den västra sidan, för att bli ett par våningar högre mot Täby centrum längs den östra sidan. Ett robust yttre med tegelfasader i kombination med ett mjukare inre i trä med milda kulörer ger en stadsmässig variation. Förskolan i det norra kvarteret, torget i den södra änden av området och kommersiella lokaler i bottenvåningarna kommer att bidra till att Ella Allé blir en levande stadsdel.

De båda innergårdarna delar upp kvarteren och blir till gröna, hemtrevliga mötesplatser för alla generationer. Mellan husen och Stockholmsvägen finns ett gång- och cykelstråk. Tågspåret på andra sidan kvarteren ligger ett par trappor ned från gårdsnivån. Det ger ett skyddat läge trots trafiken runtomkring.

Variationen i stadsdelen letar sig även in i bostäderna. Vi har noggrant värnat specifika kvalitéer både i de mindre och i de generösare lägenhetstyperna. Allt för att skapa smarta bostäder som är enkla att trivas i. Vi hoppas att du kommer att hitta planlösningar som överraskar!

Varmt välkommen till Ella Allé,
Johan Kilander, arkitekt, Bergkrantz arkitekter

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse för Ella Allé får du automatiskt en plats i kön för att välja bostad. Att stå i kö hos oss är kostnadsfritt. Du godkänner också att ta emot information och marknadsföring om projektet via e-post. Du kan när som helst avanmäla dig genom att klicka på länken för avanmälan i ett nyhetsbrev.

Information om Besqabs integritetspolicy

Tack för din intresseanmälan!

Vad roligt att du är nyfiken på att veta mer.
Du kommer snart att få en bekräftelse till den angivna e-postadressen - håll utkik i inkorgen!

Fredrik Lagerkrantz, Fastighetsbyrån, Täby centrum

Visning

För att minska risken för smittspridning vill vi just nu att du föranmäler ditt visningsbesök via e-post till ansvarig mäklare.

Restider

I närheten