Projektbeskrivning

Bostadstyp Enfamiljshus, Flerbostadshus Bostadsrätt
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 119 om 1 - 5 rok
Inflyttning Första kvartalet 2023
Status Pågående

Att köpa nyproduktion

Att köpa en ny bostad är en härlig känsla. Det är ett stort beslut och förmodligen en av de större affärerna du kommer att göra i ditt liv. Samtidigt är det en rolig och spännande resa som vi följer med dig på, hela vägen. Att få vara delaktig i skapandet av ditt nya hem är ett av de största förtroenden vi kan få.
Att köpa nyproduktion
Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inredningsval 4
Inflyttning 5

En ny liten stadsdel

Ella Allé blir en förlängning av Ella Park och Ella Gård. Vi bygger lägenheter och stadsradhus som får villor och trädgårdar som granne på ena sidan och Tibble Station, Täby Centrum, skolor och fritidshallar på den andra. En ny liten stadsdel mellan knutpunkterna Täby Centrum och Roslags Näsby.

Läget mellan stadskärnan och småhusområdet ger stadsdelen sin karaktär. Det är trehundra meter till Tibble Station, därifrån tar det en kvart med tåget till Östra station. Och bara sexhundra meter till Täby Centrum, ett av Sveriges största köpcentrum med ett stort utbud av handel, kultur, service och restauranger. Det kommer att finnas bilpool och rikligt med cykelparkeringar i området, och den närliggande förskolan gör att behovet av bil för dem som bor här minskar ytterligare.

Totalt kommer den nya stadsdelen rymma 300–400 nya bostäder. Det blir flerbostadshus i varierande höjd och storlek, samt sju stycken stadsradhus. I den norra delen av området byggs en ny förskola och i den södra änden ett torg; en ny mötesplats med lokaler för service och caféer i bottenvåningarna.

I Täby kommun finns det gott om idrottshallar; ishall, snart en helt ny simhall, rackethallar, gymnastik- och bollhallar till exempel. Dessutom finns flera badplatser utomhus. Och på vintern finns gott om skidspår, till och med ett med konstsnö, och skridskoisar, bland annat.

Friluftslivet finns också nära. Ensta friluftsområde med bland annat motionsspår och utomhusgym ligger tre minuter bort med cykel, eller tio minuter till fots. 

Ella Allé är ett ”infill-projekt”. Det betyder att stadsdelen är klar när husen i Ella Allé är klara, och de som flyttar hit inte kommer att behöva bo på en byggarbetsplats i många år framöver.  

Följ med till Ella Allé

Träffa vår mäklare Fredrik Lagerkrantz som berättar mer om projektet, våra lägenheter och området runtomkring.

Våra inredningslinjer

I Ella Allé finns två olika inredningslinjer - Solid och Säsong. Det är två linjer med hög designnivå, i noggrant valda material och smakfulla kulörer som ingår i köpet av din bostad. Det enda du behöver göra är att fundera på vilken du trivs bäst i. Och på om du kanske vill addera något extra som pricken över i.
Solid och Säsong – klassiskt och modernt

Arkitektens ord

Johan Kilander, Bergkrantz arkitekter

Planen för Ella Allé har arbetats fram i tätt samarbete mellan Besqab och Täby kommun. Målet har varit att skapa goda bostäder i en ny stadsdel som binder ihop villaområdena alldeles intill med Täby centrum och Roslags Näsby.

Med det som utgångspunkt har vi lånat kvaliteter både från villakvarteren och Täby Centrum till Ella Allé. Skalan på husen möter villakvarteren på den västra sidan, för att bli ett par våningar högre mot Täby centrum längs den östra sidan. Ett robust yttre med tegelfasader i kombination med ett mjukare inre i trä med milda kulörer ger en stadsmässig variation. Förskolan i det norra kvarteret, torget i den södra änden av området och kommersiella lokaler i bottenvåningarna kommer att bidra till att Ella Allé blir en levande stadsdel.

De båda innergårdarna delar upp kvarteren och blir till gröna, hemtrevliga mötesplatser för alla generationer. Mellan husen och Stockholmsvägen finns ett gång- och cykelstråk. Tågspåret på andra sidan kvarteren ligger ett par trappor ned från gårdsnivån. Det ger ett skyddat läge trots trafiken runtomkring.

Variationen i stadsdelen letar sig även in i bostäderna. Vi har noggrant värnat specifika kvalitéer både i de mindre och i de generösare lägenhetstyperna. Allt för att skapa smarta bostäder som är enkla att trivas i. Vi hoppas att du kommer att hitta planlösningar som överraskar!

Varmt välkommen till Ella Allé,
Johan Kilander, arkitekt, Bergkrantz arkitekter

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse för Ella Allé får du automatiskt en plats i kön för att välja bostad. Att stå i kö hos oss är kostnadsfritt. Du godkänner också att ta emot information och marknadsföring om projektet via e-post. Du kan när som helst avanmäla dig genom att klicka på länken för avanmälan i ett nyhetsbrev.

Information om Besqabs integritetspolicy

Tack för din intresseanmälan!

Vad roligt att du är nyfiken på att veta mer.
Du kommer snart att få en bekräftelse till den angivna e-postadressen - håll utkik i inkorgen!

Fredrik Lagerkrantz, Fastighetsbyrån, Täby centrum

Visning av Ella Allé, Täby

Söndag 24/10 12:30-13:30

Kom och titta på modell och få mer information om projektet hos Fastighetsbyrån Täby, Esplanaden 17B invid Täby Centrum

Restider

I närheten