UPPLANDS VÄSBY

Eds Ängar

Projektbeskrivning

Bostadstyp Kedjehus, radhus och villor
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 55 om 5 - 6 rok
Arkitekt EttElva
Status Slutsålt

Trygghetspaketet – gör ditt bostadsköp tryggt och säkert

Besqab har funnits i 30 år och vi har samlat lång och gedigen erfarenhet av bostadsmarknaden. Konjunktursvängningar ingår i våra kalkyler och vi har försäkringar som garanterar att våra löften kan hållas. Att köpa ett nytt hem är för många den största affären man gör i livet - och den härligaste. Därför har vi ett trygghetspaket som gör ditt bostadsköp tryggt och säkert.
Trygghetspaketet

Slutsålt

Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inredningsval 4
Inflyttning 5

Arkitektens ord

I Eds Ängar har husen utformats med stor omsorg. Förutom fina arkitektoniska värden som rymd, siktlinjer och ljus finns en förståelse för vilka funktioner du som ska bo i husen efterfrågar – det är helt enkelt arkitektur med omtanke!

I Upplands Väsby ligger en fantastisk, ny stadsplan för stadens västra delar i startgroparna. Planen för området är ambitiös och spännande. Den förhåller sig till den mänskliga skalan och den lilla stadens lekfullhet samtidigt som den är anpassad till den moderna människans behov. Förutsättningarna är de bästa för byggandet av en ny och omtyckt stadsdel och i Eds Ängar bygger vi vidare på vår första etapps omtyckta kvarterskänsla. Med tre hustyper som finurligt anpassar sig efter lokalgator och dess tomters unika förutsättningar bygger vi hemtrevnad. Här planeras för mjukt svängande gator och platser för grönska och lek. Gaturummets småskalighet bidrar till känslan av trädgårdsstad och vi har placerat husen så att du alltid, på någon sida av huset, ska kunna få en glimt av solen till ditt morgonkaffe!

Nybyggaranda i ett välbekant område

Här bor familjen Karlsson

John och Emma, med barnen Tilda fem och Ester två år, beskriver sig själva som en ganska vanlig familj. Emma jobbar på en gruppbostad i Väsby samtidigt som hon pluggar till stödpedagog. John är kock i grunden, men jobbar som produktionsledare för färdigmat inom flygindustrin på Arlanda. Tidigare jobbade han inne i Stockholm, men bytte till Arlanda för tre år sedan. Dit tar det en kvart med bil, lika lång tid som det tar för Emma att cykla till sitt jobb.

Familjen flyttade till Upplands Väsby 2014, innan dess bodde de i en hyresrätt inne i stan. Att det blev just Upplands Väsby var en kombination av slumpen och deras ekonomiska förutsättningar. Men de visste att det helst ville bo norr om stan. Emma har sin släkt och vänner i Uppsala och John kommer från Enköping

Radhuset i Eds Ängar är deras andra hus. De bodde tidigare i Prästgårdsmarken, i ett äldre och lite mindre radhus, och har faktiskt bara flyttat 700 meter. ”Det här var ett spontanköp! När Ester föddes kände vi att vi började växa ur huset och att vi ville kunna ge barnen var sitt rum, men vi var egentligen inte så långt framme i köptankarna än…”, berättar Emma.

”Vi hade gått förbi Eds Ängar och följt processen. I maj gick vi på en visning och efter den ringde Besqab och berättade att det fanns två hus kvar i etappen. Vi pratade igenom det och någon vecka senare hade vi bestämt oss. Det kändes lite läskigt att köpa på ritning. Vi hade varit inne i en villa och tittat på modellerna av de andra husen. Att det sedan blev ett radhus istället för villan var först en ekonomisk fråga, men nu är vi glada att det blev här”, säger John.

De säger båda att de inte är speciellt händiga, att de visste att de inte ville ha något renoveringsobjekt. Och en liten egen trädgård, men med tillgång till den stora gemensamma gården passar dem perfekt. Barnen har dessutom kunnat gå kvar på samma förskola och deras gamla kompisar bor ju bara några hundra meter bort.

I radhusen i Eds Ängar finns en oinredd vind som innebär en möjlighet till 32 kvadratmeter extra boyta. Emma och John kommer att inreda vinden i egen regi, den ska bli ett tv-rum. Men de har gjort en del andra tillval från början, bland annat har köket fått uppgraderade vitvaror. De har även lagt lite extra på innerdörrar, och på spotlights och duschväggar i badrummet.

”Även om vi hade tittat mycket på ritningarna blev vi överraskade av storleken. Det kändes större och mer öppet än vi hade föreställt oss.” Deras favoritdel av huset är köket och de öppna, sociala ytorna runtomkring. ”Det här blir perfekt till helgen, när min familj kommer och firar med oss”, säger Emma.

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Restider

I närheten