Vad händer i projektet just nu?

Här kan du följa de senaste uppdateringarna i projekt Norrberget i Vaxholm.
2020-11-16

Säljstart pågår!

Norrbergets första säljstart pågår fram till och med den 22 november. Är du intresserad av att köpa en bostad behöver du lämna in en köpanmälan till våra mäklare, Svensk Fastighetsförmedling i Vaxholm. Deras kontor finns ligger på Hamngatan 12 i Vaxholm, men det går även bra att göra en digital köpanmälan. Anmäl dig som intressent för projektet så får du en bekräftelse där du ser mer om hur säljstarten går till och hur du gör din köpanmälan. Där finns även möjlighet att boka en ett möte - per telefon eller på plats - med mäklaren. Självklart går det bra att kontakta dem direkt också!

Se säljstartspresentationen här

 • 2020-09-22

  Snart dags för säljstart

  Ni är många som hör av er med frågor kring Norrberget och den kommande säljstarten. Vi är väldigt glada för det stora intresset och förstår att ni är nyfikna på vad som händer.

  Ni är många som hör av er med frågor kring Norrberget och den kommande säljstarten. Vi är väldigt glada för det stora intresset och förstår att ni är nyfikna på vad som händer.

  15:e november

  Vi kommer att bjuda in till säljstart den 15 november. Om du anmält dig som intressent till Norrberget kommer du att få en personlig inbjudan till säljstarten.

  Säljstart på olika sätt

  Vid säljstarten har du möjlighet att göra en köpanmälan för en specifik bostad. Du kommer att kunna välja om du vill göra den digitalt via din säljstartsinbjudan eller på plats vid vårt säljstartsevenemang. Det spelar ingen roll hur du gör din köpanmälan, mäklaren kommer att kontakta alla i turordning efter säljstarten.

  Information om bostäderna

  I samband med att du får din säljstartsinbjudan kommer vi även att publicera planlösningar och priser på besqab.se, så att du i lugn och ro hinner förbereda dig inför en eventuell köpanmälan.

 • 2020-07-03

  Detaljplanen är antagen - vad händer nu?

  Det har varit en långdragen väntan på besked om detaljplanen, men när den nu är antagen är vi desto gladare att kunna fortsätta med planering och projektering av Norrberget.

  Just nu arbetar Södergruppen arkitekter, som ritar Norrbergets allra första etapp kvarteret Skutan, sig ned från projektskisser till detaljnivå. Det handlar både om att säkerställa tekniska detaljer - ett viktigt arbete för att till exempel el- och rörinstallationer ska hamna rätt - och yttre gestaltning, som att till exempel bestämma material och kulörer.

  Bostäderna i Skutan kommer att vara de första som släpps till försäljning, och de första som kommer att bli klara för inflyttning. I slutet av 2022 kommer de första köparna att kunna komma hem till utsikten över norra Vaxholmsfjärden.

  Vill du se några tidiga skisser?

  I de här arkitektskisserna får du en bild av hur Skutan kommer att se ut, även om material, färger och detaljer ännu saknas. Här kommer det att finnas totalt 19 bostäder, varav några lite mindre, flera riktigt stora och sex stadsradhus. 

  Se skisserna på kvarteret Skutan här

 • 2020-06-26

  Detaljplanen för Norrberget har vunnit laga kraft

  Vi är så glada att kunna berätta att Mark- och miljööverdomstolen nu avslagit samtliga överklaganden och att detaljplanen för Norrberget därmed har vunnit laga kraft.

  Nu fortsätter vårt arbete i full fart och vi gör oss redo för en säljstart i höst. Vi har lovat att vara snabba med att dela beskedet när det kommer, därför skriver vi det här korta meddelandet på en gång och ber att få återkomma med mer information om bostäderna under nästa vecka.

 • 2020-04-01

  Mark- och miljööverdomstolen har varit ute på Norrberget och hållit syn

  Vi får fortsatt många frågor om hur det går med Norrberget. Det är väldigt roligt att intresset är så stort, men hade förstås varit ännu roligare om vi kunde komma med klara besked på en gång.

  Läget just nu är att Mark- och miljööverdomstolen har varit ute på Norrberget och hållit syn. Det innebär att de varit på plats för att jämföra beskrivningarna i de överklaganden som kommit in med verkligheten. Alla parter i målet var inbjudna; kommunen, Besqab och de grannar och enskilda personer som överklagat detaljplanen.

  Nu ska processen ha sin gång hos Mark- och miljööverdomstolen, först därefter kommer den slutgiltiga domen. Under tiden håller vi tummarna för att detaljplanen ska vinna laga kraft och att vi snart kan går vidare i vårt arbete.

  Många undrar också hur tidsplanen ser ut. Allt beror förstås på domens utfall och när den kommer, men från det att detaljplanen till att vi kan säljstarta projektet tar det ett par månader. Därefter är det cirka två år till inflyttningen börjar.

 • 2019-12-02

  Inväntar fortfarande beslut från Mark- och miljööverdomstolen

  Vi får många frågor om hur det går med Norrberget och när vi kommer att säljstarta våra bostadsprojekt där.

  Svaret är att vi tyvärr inte vet. Detaljplanen för Norrberget överklagades innan sommaren och i augusti fick de som överklagat Mark- och miljödomstolens dom prövningstillstånd till högsta instans, som är Mark- och miljööverdomstolen. Nu väntar vi på att processen ska ha sin gång och att Mark- och miljööverdomstolen ska fatta sitt beslut. Under tiden förbereder vi oss och kommer att vara redo för säljstart när och om detaljplanen vinner laga kraft.

 • 2019-09-27

  Projekteringen pausad tillsvidare

  Just nu samarbetar vi med kommunen för att besvara de överklaganden som Mark- och miljööverdomstolen givit prövningstillstånd.

  Arbetet med projekteringen är pausat tillsvidare, i väntan på att domen blir klar.

 • 2019-08-28

  Planerad säljstart skjuts fram

  I förra veckan meddelade mark- och miljööverdomstolen att några av de överklaganden av detaljplanen som gjorts får prövningstillstånd och ska behandlas i överdomstolen, som är sista instans.

  Vi vet inte hur lång tid detta kommer att ta, men bevakar naturligtvis utvecklingen och meddelar så snart vi vet något mer.

  Tyvärr innebär mark- och miljööverdomstolens besked att vår planerade säljstart skjuts på framtiden. Vi fortsätter dock med förberedelserna och hoppas att detaljplanen snart ska vinna laga kraft så att vi kan starta försäljningen av de två första kvarteren; Skutan och Eken.

 • 2019-08-07

  Södergruppen slipar på detaljer

  Arkitekterna på Södergruppen slipar på detaljerna i Skutan och Eken, de två kvarter som ingår i den första etappen av projekt Norrberget och som kommer att öppnas för försäljning först.

  Det kommer att bli allt från yteffektiva ettor och mindre lägenheter till stora generösa lägenheter och radhus med upp till fem rum och kök. Vi tar tillvara utsikter och utblickar över vattnet och placerar balkonger i bra sollägen. I Eken blir det garage under gården med hiss direkt från garageplanet.

  Vi väntar fortfarande på slutgiltigt besked angående detaljplanen, men siktar fortsatt på säljstart senare i höst. Vi får en del frågor om priser. Inga priser är satta än utan det görs i samband med säljstart. Cirka en vecka före säljstart publiceras priser, planritningar och bostadsfakta på besqab.se. Om du anmält ditt intresse för Norrberget kommer att få en inbjudan till säljstarten till den mailadress du angivit. När du anmäler dig till intresseregistret får du samtidigt automatiskt en plats i kön för att välja bostad. För att utnyttja köplatsen behöver du – eller ett ombud – vara på plats vid säljstarten. 

 • 2019-07-08

  Påbörjad rivning

  Kommunen påbörjar rivningen av befintliga byggnader på Norrberget.