Sundbyberg

Sumpan - en stad som växer

Sundbybergs stad är en av de kommuner som vuxit mest i hela Sverige. Här finns många platser att mötas på, både i staden och i parker och grönområden. Det finns ett stort utbud av restauranger från världens alla hörn och en mängd mysiga caféer, de flesta inom gång- eller cykelavstånd. Och du bor nära butiker, skolor, förskolor och service.

Läs mer om området

I centrala Sundbyberg, eller Sumpan som många säger, hittar du både småbutiker och större affärskedjor och du tar dig snabbt till Solna Centrum och Mall of Scandinavia. På bara en kvart är du inne i city. Välj mellan buss, tunnelbana, pendeltåg och tvärbanan.

Besqabs bostäder i Sundbyberg

Säljstart
5 september

Sundbyberg

Tegeltornen

I Fabriksparkens historiska kvarter planerar vi för 164 ny­a lägenheter, fördelat på fyra bostadshus kring en grön privat innergård.

Bostadstyp Lägenheter

Boendeform Bostadsrätt

Bostäder 164 st om 1-5 rok

Inflyttning Från vintern 2026

Sundbyberg

T1 Fabriksparken

Som en del av Fabriksparken har Aros Bostad uppfört ett ny­tt kvarter om totalt 191 st lägenheter, fördelat på två bostadsrättsföreningar T1 och T2 runt en grön innergård. Namnen kommer från fastighetens beteckning Tråden 1 och Tråden 2, en del av områdets industrihistoriska arv. Byggnaderna är utformade för att reflektera platsens historia, genom att återspegla karaktären i ett gammaldags industriområde.

Bostadstyp Lägenheter

Boendeform Bostadsrätt

Bostäder 91 st om 1-5 rok

Inflyttning Våren 2024

Sundbyberg

Vackra Vägen

Lötängarna på trädgårdsavstånd, 350 meter till t-banan och ett eget café i huset.

Bostadstyp Lägenheter

Boendeform Bostadsrätt

Bostäder 91 om 1 - 4 rok

Inflyttning Inflyttningsklart!

En helt ny­ stadskärna planeras

Det byggs inte bara ny­a bostäder i Sundbyberg, det planeras också för en helt ny­ stadskärna när järnvägen grävs ner i de centrala delarna. Det kommer att bli flera ny­a mötesplatser med torg för folkliv och det kommer även anläggas ny­a gröna oaser i form av träd och parker. Allting beräknas vara klart år 2025.

Skola och barnomsorg

Sundbyberg har åtta kommunala grundskolor och tre privata. Det finns gott om gymnasieskolor; en kommunal och fem fristående gymnasier. Det finns även gott om förskolor, både kommunala och privata.