Om Norrberget

Mitt i centrala Vaxholm ligger Norrberget, precis beläget invid Vaxholms huvudgata som leder ner mot hamnen. Här får du bekvämt gångavstånd till allt; mataffären, stadskärnans butiker och restauranger, bageriet, skolan och bussen. De första kvarteren i Norrberget står klara och vi välkomnar alla ny­inflyttade som nu ska få njuta av sitt helt ny­a hem. Ännu finns det några lägenheter kvar till försäljning som är klara för inflyttning när det passar dig. Under tiden pågår planerna med den fortsatta utvecklingen av Norrberget där kvarteret Utsikten står närmast på tur.

Läs mer om Norrberget 

Hela bebyggelsen i Norrberget utgår från de kvaliteter som finns sedan tidigare i Vaxholm. Husen är ny­a men smälter väl in i området runtomkring med sina träfasader och en färgsättning som följer Vaxholms befintliga, med naturliga kulörer som guldockra och oxidgrönt. Samma tankar följer naturligtvis med i den fortsatta planeringen av hela Norrberget.  

Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter, Radhus
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 250 om 1 - 6 rok
Inflyttning Etappvis med start 2023
Status Till salu

Kvarteret Skutan

I det inflyttningsklara kvarteret Skutan finns många unika lägenheter; välj mellan etagelägenheter med uteplats mot fjärden, vindslägenheter med charmiga takkupor eller smarta tvåor med balkong. Ingen är den andra lik, här finns det ett drömboende för alla. Och bostäderna står redo för inflyttning - när det passar dig. 

Vad händer i projektet just nu?

Här kan du följa projektet steg för steg

Utsikten

Kommande försäljning

Läs mer

Berghällen

Kommande försäljning

Läs mer

Med fri utsikt över fjärden

Norrberget är en central plats för generationer av Vaxholmsbor. Skolan som fanns här invigdes 1953 och många är de som låtit den storslagna utsikten genom glasväggen stjäla uppmärksamheten under aulaskrivningarna. Idag har alla elever och lärare lämnat Norrberget, men utsikten och det fantastiska läget finns kvar. Klicka på bilden för en 360-visning över området.

Lite mer om planerna för Norrberget

När vi nu planerar bebyggelsen i den ny­a stadsdelen Norrberget utgår vi från det kvaliteter som finns i Vaxholm. Det innebär att husen kommer att få träfasader och bebyggelsen i hela området kommer att vara låg, max tre våningar plus takvåning. Även färgsättningen kommer att följa Vaxholms befintliga och präglas av naturliga kulörer från guldockra till oxidgrönt.

Läs mer

Gatorna har stor betydelse för stadsbilden. Norrberget kommer att ha intima gaturum och generöst med planteringar och träd. Gårdarna kommer att likna trädgårdar där gamla trädgårdväxter blandas med moderna sorter. Här och där kommer det att finnas bänkar och mötesplatser som bjuder på utblickar mot vattnet.

De två första färdigställda kvarteren, Skutan och Eken, som ligger på en nordvästra delen av Norrberget har en varierad bebyggelse med allt från välplanerade ettor till fyror, stadsradhus med egen täppa och taklägenheter med milsvid utsikt.

Hållbart boende

Redan innan vi sätter oss vid ritbordet inför ett ny­tt projekt börjar vi planera och skapa förutsättningar för att de boende ska kunna leva hållbart. Vi tänker på att optimera byggnaderna efter väderstreck, att det ska finnas gott om plats för cyklar och att det ska vara lätt att sopsortera. Är det nära kollektivtrafik, går det att skapa naturliga mötesplatser och kanske ytor att skapa en egen köksträdgård på? Vår målsättning är att det ska vara enkelt att bo hållbart i våra bostäder.

Läs mer

Självklart bygger vi med robusta material och säkra tekniska lösningar. Kök och badrum har lång livslängd och vitvarorna är miljöklassade med låg energiåtgång. Allt detta ger hållbara lösningar som samtidigt skapar goda förutsättningar för en långsiktigt god ekonomi.

Hållbart nu och i framtiden

Våra bostadsmiljöer planeras för att främja en hälsosam och hållbar livsstil, för dagens och för morgondagens människor.

Läs mer

Trygghets­paketet - gör ditt bostadsköp tryggt och säkert

Läs mer

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse får du en plats i kön för att välja en bostad. Du godkänner också att ta emot information om projektet via e-post.

Tack för din intresseanmälan!

Du är nu anmäld till projektet och kommer att bli inbjuden till den kommande säljstarten.

Om du vill kan du även komplettera med nedanstående frågor. 
 

Boyta + antal rum
Bostadstyp
Ida Sundell, BESQAB

Ida Sundell, BESQAB

08-409 416 00 | info@besqab.se

Visning

Vad roligt att du vill komma på visning.
Kontakta ansvarig mäklare för att boka en tid, välkommen!

Restider

I närheten