Livet i skärgården är inte för alla. Men det borde vara det.

Vi älskar livet i skärgården. Åtminstone när det är i Vaxholm. Och i synnerhet när det är på Norrberget. Här bor du högt upp på klipporna med utsikt över Vaxholmsfjärden och med promenadavstånd till allt vad Vaxholm erbjuder; mataffären, stadskärnans butiker och restauranger, bageriet, skolan, bussen och båthamnen.

Ambitionen med Norrberget är att skapa en ny­ stadsdel som varsamt smälter in i Vaxholms befintliga, men samtidigt erbjuder alla fördelar som kommer med ny­producerade hem. I Norrberget har vi just nu lägenheter till salu i Utsikten och bostäderna i Berghällen som står närmast på tur.

Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter, Radhus
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 250 om 1 - 6 rok
Inflyttning Preliminärt 2026
Status Till salu

Försäljning pågår i Utsikten

Läs mer och anmäl intresse

Norrberget - en ny­ stadsdel växer fram

När vi planerar bebyggelsen i den ny­a stadsdelen Norrberget utgår vi från det kvaliteter som finns i Vaxholm. Det innebär att husen kommer att få träfasader och bebyggelsen i hela området kommer att vara låg, max tre våningar plus takvåning. Även färgsättningen kommer att följa Vaxholms befintliga och präglas av naturliga kulörer från guldockra till oxidgrönt.

Läs mer

Gatorna har stor betydelse för stadsbilden. Norrberget kommer att ha intima gaturum och generöst med planteringar och träd. Gårdarna kommer att likna trädgårdar där gamla trädgårdsväxter blandas med moderna sorter. Här och där kommer det att finnas bänkar och mötesplatser som bjuder på utblickar mot vattnet.

Det första färdigställda kvarteret Skutan, som ligger på en nordvästra delen av Norrberget, har en varierad bebyggelse med allt från välplanerade ettor till fyror, stadsradhus med egen täppa och taklägenheter med milsvid utsikt.

Vad händer i projektet just nu?

Här kan du följa projektet steg för steg

Utsikten

Till salu

Läs mer

Berghällen

Kommande försäljning

Läs mer

Storgården

Planerat projekt med ca 57 lägenheter, garage samt skyddsrum. Det blir stora, yteffektiva hem med balkong, altan eller uteplats.

Norrberget

Planerat projekt där du kommer kunna bo skyddat men ändå nära till allt, på en av Vaxholms bästa adresser; Norrbergsgatan.

Skutan

Färdigställt och inflyttat 2023/2024

Läs mer

Trygghets­paketet - gör ditt bostadsköp tryggt och säkert

Läs mer

Med fri utsikt över fjärden

Norrberget är en central plats för generationer av Vaxholmsbor. Skolan som fanns här invigdes 1953 och många är de som låtit den storslagna utsikten genom glasväggen stjäla uppmärksamheten under aulaskrivningarna. Idag har alla elever och lärare lämnat Norrberget, men utsikten och det fantastiska läget finns kvar. Klicka på bilden för en 360-visning över området.

Vad händer i projektet just nu?

Här kan du följa projektet steg för steg

Hållbart boende

Redan innan vi sätter oss vid ritbordet inför ett ny­tt projekt börjar vi planera och skapa förutsättningar för att de boende ska kunna leva hållbart. Vi tänker på att optimera byggnaderna efter väderstreck, att det ska finnas gott om plats för cyklar och att det ska vara lätt att sopsortera. Är det nära kollektivtrafik, går det att skapa naturliga mötesplatser och kanske ytor att skapa en egen köksträdgård på? Vår målsättning är att det ska vara enkelt att bo hållbart i våra bostäder.

Läs mer

Självklart bygger vi med robusta material och säkra tekniska lösningar. Kök och badrum har lång livslängd och vitvarorna är miljöklassade med låg energiåtgång. Allt detta ger hållbara lösningar som samtidigt skapar goda förutsättningar för en långsiktigt god ekonomi.

Bilder från Norrberget i Vaxholm

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse får du en plats i kön för att välja en bostad. Du godkänner också att ta emot information om våra projekt.

Tack för din intresseanmälan!

Du är nu anmäld till projektet och kommer att bli inbjuden till den kommande säljstarten.

Om du vill kan du även komplettera med nedanstående frågor. 
 

Boyta + antal rum
Bostadstyp
Michelle Thöming, Mäklarhuset i Vaxholm

Michelle Thöming, Mäklarhuset i Vaxholm

076-858 53 94 | michelle.thoming@maklarhuset.se

Restider

I närheten