En person som håller matkassar står på en klippa i skärgården nära havet vid solnedgången med solen synlig vid horisonten.

Livet är en berg- och dalbana

Livet går upp och ner, men nog skulle det kännas det lite bättre med skärgården som granne? Välkommen till Berghällen, en del av Norrberget i Vaxholm, och ett av våra mest trivsamma kvarter faktiskt, om vi får säga det själva. Här finns allt du behöver precis runt hörnet.

Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 38 st, om 1 - 6 rok
Arkitekt Ettelva Arkitekter
Inflyttning Under planering
Status Planerat

Trygghets­paketet – gör ditt bostadsköp tryggt och säkert

Besqab har funnits i 30 år och vi har samlat lång och gedigen erfarenhet av bostadsmarknaden. Konjunktursvängningar ingår i våra kalkyler och vi har försäkringar som garanterar att våra löften kan hållas. Att köpa ett ny­tt hem är för många den största affären man gör i livet - och den härligaste. Därför har vi ett trygghets­paket som gör ditt bostadsköp tryggt och säkert.

Trygghets­paketet

Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inrednings­val 4
Inflyttning 5

Extra mycket Vaxholmskänsla

I hjärtat av Norrberget bygger vi Berghällen, ett brokigt kvarter mitt i småstan. Kvarteret består av generösa, flexibla radhus och lägenheter som rymmer en barnfamilj. Här blir husen lite olika höga, trapphusen får olika färger och det kommer att sticka upp kupor ur taken både här och där.

Berghällen ligger mitt på Norrberget och är utformat som ett litet stadskvarter med ett lägre gårdshus mot söder. Vi har strävat efter att skapa ett kvarter som hämtar inspiration från bebyggelsen i de äldre delarna av Vaxholm, med småskalighet, variation och gröna gårdar. Välkommen till ett av Norrbergets mysigaste kvarter!

En moodboard för Besqab Design 2024/25

Besqab Design 2024/25

Stilen för Besqab Design 2024/25 är tidlös, med inspiration från rådande trender. Färgpaletten är klassisk och går i mjuka, neutrala toner med samtida accenter. Konceptet är omsorgsfullt framtaget av vårt designteam, med utgångspunkt för allt som ett äkta Besqabhem ska erbjuda. 

Besqab Design 2024/25

Arkitektens ord

Berghällen ligger mitt i Norrberget och är utformat som ett litet stadskvarter med ett lägre gårdshus mot söder. Vi har strävat efter ett skapa ett kvarter som hämtar inspiration från bebyggelsen man hittar i de äldre delarna av Vaxholm, med småskalighet, variation och gröna lummiga trädgårdar.

Läs mer

Huvudbyggnadernas volymer är varierade med några lite högre delar och några lägre. Husen har inredda takvåningar med takkupor, takfönster och frontespiser.

Gårdshuset är en liten radhuslänga med tre radhus. Radhusen har sina entréer från gården via en liten privat trädgård och en upphöjd uteplats mot gatan.

Byggnadernas träfasader varieras med stående slät panel och partier med locklister som ger fasaden struktur. Färgsättningen baseras på traditionella slamfärger i rött, ockragult och grått.

Den gröna gården är liten och intim. På gården finns både gemensamma gröna uteplatser och marklägenheternas små privata trädgårdar. Entréerna är ofta genomgående så att man kan nå trapphuset både från gatan och från gården.

Nästan alla bostäder i Berghällen har fönster åt minst två håll. De är generösa och flexibla, ofta finns möjlighet att dela av ett extra sovrum från vardagsrummet eller att slå ihop ett sovrum med vardagsrummet för extra stora sällskapsytor. Det finns bostäder för olika stora hushåll, från en person till stora familjelägenheter.

Bostäderna är öppna och ljusa och planlösningarna är ofta gjorda med kök, matplats och vardagsrum i ett sammanhang. Nästan alla lägenheter har en rymlig balkong mot gården, och många får sjöglimt från fönstret mot Vaxholmsfjärden mellan husen i Skutan och Utsikten.

Linda Saarnak och Katrin Muschter

ETTELVA Arkitekter

Vi är så glada och stolta!

Varje år gör det oberoende analysföretaget Prognoscentret en stor undersökning. I den mäts vilken bostadsutvecklare som är bäst när kunderna får välja. I år har vi fått ta emot utmärkelsen ”Nöjdast kunder 2023” för tredje året i rad!

Läs mer

Hållbart nu och i framtiden

Våra bostadsmiljöer planeras för att främja en hälsosam och hållbar livsstil, för dagens och för morgondagens människor.

Läs mer

Livet i skärgården

Det trivsamma livet i Berghällen präglas såklart mycket av området. Norrberget är gemytligt och familjärt, och det mesta av vardagens bestyr är endast en promenad bort. Småstadskänslan präglar hela Vaxholm; det känns tryggt att bo här. Barnen kan själva promenera till skolan, till sina kompisar och eftermiddagsaktiviteter. Och bli inte allt för förvånad om du möter samma dagispappa på fotbollsträningen som på helgens bio eller dansuppvisning. I Vaxholm, och i synnerhet på Norrberget, är det enkelt att skaffa ny­a vänner.

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse får du en plats i kön för att välja en bostad. Du godkänner också att ta emot information om våra projekt.

Tack för din intresseanmälan!

Du är nu anmäld till projektet och kommer att bli inbjuden till den kommande säljstarten.

Om du vill kan du även komplettera med nedanstående frågor. 
 

Boyta + antal rum
Bostadstyp
Michelle Thöming, Mäklarhuset i Vaxholm

Michelle Thöming, Mäklarhuset i Vaxholm

076-858 53 94 | michelle.thoming@maklarhuset.se

Restider

I närheten