Skeppskajen

Skeppskajen – med sitt centrala läge, sin industrikaraktär och närheten till Fyrisån är en unik plats i Uppsala. Med stans bästa solläge blir Skeppskajen en del av Uppsala där människor inte bara bor utan också möts – på ett torg, på en krog, på en utställning eller bara för att ta del av ett stadsliv som är öppet för alla. Planerad säljstart i början på hösten 2024.

Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt, Äganderätt
Bostäder 500 om 1 - 6 rok
Inflyttning Preliminärt under 2027/2028
Status Planerat

Trygghets­paketet – gör ditt bostadsköp tryggt och säkert

Besqab har funnits i 30 år och vi har samlat lång och gedigen erfarenhet av bostadsmarknaden. Konjunktursvängningar ingår i våra kalkyler och vi har försäkringar som garanterar att våra löften kan hållas. Att köpa ett ny­tt hem är för många den största affären man gör i livet - och den härligaste. Därför har vi ett trygghets­paket som gör ditt bostadsköp tryggt och säkert.

Trygghets­paketet

Vad händer i projektet just nu?

Här kan du följa projektet steg för steg

Ny­ historia, ny­tt liv

Det gamla industriområdet får ny­tt liv när Besqab bygger cirka 500 ny­a bostäder i hjärtat av Uppsala. Flera industribyggnader kommer att rivas men de kulturhistoriskt värdefulla byggnaderna kommer att bevaras. De blir en viktig del av den ny­a kvartersstrukturen och en påminnelse om områdets historia. Dessa gamla fina byggnader blir inte bostäder utan kommer främst innehålla kultur, butiker, restauranger och caféer. De kommer att lyfta liv och energi in i området och samsas med våra modernt utformade hus för bostäder. Istället för spannmålshantering så kommer kvarteret att bli en plats för människor att mötas, bo och skriva sin egen historia.

Alla vägar leder till Skeppskajen

Det centrala läget är perfekt för den som alltid är på språng och vill ha någonting att göra. Brunch på ett mysigt café inne i stan, en lugn söndagspromenad längs med Fyrisån eller gå på en konsert. Ingenting är längre än några minuter bort och möjligheterna till spontana infall är oändliga.

Central grönska

Även om man befinner sig mitt i centrum så är naturen inte långt borta. Mitt i kvarteret planerar vi en grön park att vistas i där man kan slappna av en stund och titta på människorna som strosar förbi. På andra sidan ån så kan man ta en kort andningspaus i Stadsträdgården eller gå i sakta mak söderut mot Kungsängsleden för att sedan gå över den ny­gamla Vindbron och tillbaka hem. Läget kan heller inte bli bättre för den som pendlar med Resecentrum på promenadavstånd och snabb enkel tillgång till E4:an för de bilburna. Saknar man kontinenten så tar man sig även till Arlanda lätt och smidigt från Skeppskajen.

Ett stenkast bort

På plats i Skeppskajen så saknas som sagt inga möjligheter att hitta på roliga saker men även vardagsbestyren pockar på uppmärksamhet. I närområdet finner ni matvarubutik, apotek och frisör bland annat. Om man inte riktigt orkar ställa sig framför spisen så finns det ett stort antal restauranger på lämpligt avstånd vare sig man är sugen på pizza, indiskt eller asiatiskt. I området finns redan en förskola och vi planerar för fler. För barnfamiljen är Anna Petrus park ett hett tips. Där kan man åka skateboard, öva på parkour, grilla eller bara leka en stund efter skola och jobb. På Sveriges äldsta bangolfklubb rakt över ån på Ulleråkersvägen kan hela familjen ta en runda. Vintertid så kan man gå till Studenternas och åka skridskor eller åka längdskidor på KAP.

Välkommen till Skeppskajen. Din ny­a historia, ditt ny­a liv.

Hållbarhet i alla led

För oss på Besqab är det viktigt att det hållbara livet också är det enkla livet. När vardagslivet fungerar smidigt kan vi göra långsiktig skillnad på riktigt. Därför börjar vi tänka hållbarhet ur många perspektiv redan när vi förvärvar marken och börjar planera våra bostäder. Besqab ska bidra till att skapa väl fungerande samhällen för dagens och morgondagens människor. Vi utformar våra bostadsmiljöer för att främja en hälsosam och hållbar livsstil.

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse får du en plats i kön för att välja en bostad. Du godkänner också att ta emot information om våra projekt.

Tack för din intresseanmälan!

Du är nu anmäld till projektet och kommer att bli inbjuden till den kommande säljstarten.

Om du vill kan du även komplettera med nedanstående frågor. 
 

Boyta + antal rum
Bostadstyp
Ida Sundell, BESQAB

Ida Sundell, BESQAB

08-409 416 00 | info@besqab.se

Restider

I närheten