Visning Söndag 27/9 Kl 12:30-13:30 Läs mer

Projektbeskrivning

Pris 3 495 000 - 12 900 000 kr
Avgift 733 - 3 118 kr
Bostadstyp Lägenheter och stadsradhus
Boendeform Bostadsrätt, Äganderätt
Bostäder 200 om 1 - 6 rok
Arkitekt Lindberg Stenberg Arkitekter
Inflyttning Från tredje kvartalet 2022
Status Pågående

Att köpa nyproduktion

Att köpa en ny bostad är en härlig känsla. Det är ett stort beslut och förmodligen en av de större affärerna du kommer att göra i ditt liv. Samtidigt är det en rolig och spännande resa som vi följer med dig på, hela vägen. Att få vara delaktig i skapandet av ditt nya hem är ett av de största förtroenden vi kan få.
Att köpa nyproduktion
Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inredningsval 4
Inflyttning 5

Vad händer i projektet just nu?

Arkitektens ord

Mitt i Hagastaden på kända Stockholmsadresser, Dalagatan och Norra Stationsgatan, ligger Kv Organellen. Hagastaden kommer att bli en av innerstadens modernaste stadsdelar med bra kommunikationer, urbant stadsliv men samtidigt nära till grönska i Hagaparken och vattnet i Brunnsviken. Vi har utformat byggnader och bostäder för att ta tillvara på läget på allra bästa sätt!

Livet längs gatorna är viktigt i utformningen av ett kvarter, man ska känna sig trygg och ha nära till butiker och stadsliv. Här har vi planerat in lokaler i kvarterets alla hörn och mot lokalgatorna finns ljusa cykelverkstäder med spol- och meckarplats. Man når kvarterets gård från Hagaesplanadens parkstråk via en trappa kantad av grönska och det finns lätt åtkomliga cykelrum för cyklar, lådcyklar och miljörum för återvinning.

Byggnaderna är utformade för att smälta in i stenstadens arkitektur, modernt men ändå klassiskt. Fasaderna är putsade och har markerad sockelvåning av terrazzo med stora glasade partier till lokalerna. Fönstersättningen är stram och balkongerna har integrerats i byggnadsvolymerna för att inte tränga sig på i gaturummet. Överst har byggnaderna en krona på terrasserna som ger byggnaderna en tydlig avslutning uppåt. Kulörerna är ljusa med kontraster i metall, guld och brons.

Trapphusentréernas stora portar leder in i entréhallen där man når hiss och trappa. Gården, garage och förråd är lättåtkomliga från trapphusen. Gården är inte så stor men det finns plats att träffas i den upplysta pergolan eller sitta i lugn och ro och pusta ut från stadslivet utanför. Man får en genomblick genom kvarteret via gården som även kommer bostäderna tillgodo. Många av lägenheterna högre upp i husens torn får ta del av den fina utsikten över staden.

Vi har utformat byggnaderna och bostäderna för att passa olika människors livssituationer och behov. Det finns både riktigt små och effektiva lägenheter för unga, medelstora lägenheter för parhushåll och äldre samt stora lägenheter och radhus som kan passa för barnfamiljer. Här kan man hitta både sin första lägenhet när det är dags att flytta hemifrån, ett mindre och bekvämare boende när barnen flyttat eller en stor lägenhet för familjen.

Lägenheterna har en umgängesdel med vardagsrum och kök i öppet sammanhang och har planerats med kompakta och effektiva ytor. Flera av de större lägenheterna har en mer privat del med sovrum och badrum. Lägenheter har uteplats eller balkong och högst upp terrasser med utsikt över Stockholms takåsar.

Ägarlägenhet - vad är det?

Legera Hagastaden kommer att bestå av både lägenheter och stadsradhus. En del av de cirka 200 lägenheter som ska byggas kommer att bli ägarlägenheter.

En ägarlägenhet innebär att du köper din del av fastigheten och blir lagfaren ägare av bostaden/bostäderna. Du får med andra ord full äganderätt där du kan pantsätta, belåna, sälja och hyra ut bostaden precis som du vill.

När du köper en ägarlägenhet betalar du 100% av värdet på bostaden. På precis samma sätt som när du köper en villa. Till skillnad mot en bostadsrättsförening där det kan finnas lån och därmed högre månadsavgifter, så har du som ägare till en ägarlägenhet bara dina egna lånekostnader – plus en mindre samfällighetsavgift. En samfällighetsförening hanterar delade utrymmen som kräver gemensamma beslut, såsom hissar, trapphus, tak, fasader, ledningar och avlopp.

Ett köp av en ägarlägenhet innebär en större direkt investering för dig som köpare, men också större friheter att göra vad du vill med ditt boende.

Köpprocessen - ägarlägenhet

Takterrass med milsvid utsikt

Högt ovan marken på den del av huset som binder samman de två tornen byggs en takterrass som kan användas av alla som bor i Legera. Med trätrall under fötterna njuter du av utsikten från skuggan av pergolan eller i det mjuka skenet från utomhusbelysningen. Alla kringliggande takytor är klädda i en mjuk matta av takväxter som skiftar vackert från grönt till rött och skapar en lummig känsla. En perfekt plats för umgänge med vänner och grannar.

Legera Hagastaden Penthouse

Ta hissen hela vägen upp till en av Legera Hagastadens två Penthousevåningar. Här bor du med panoramautsikt över Stockholm och Hagaparken.

Hagastaden_3d_exterior_takterrass_01_grid100
Hagastaden_3d_exterior_fasader_03_grid100

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten. Vi förbehåller oss även rätten att ändra vissa inredningsprodukter ifall dessa utgår hos leverantören.

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse för Legera Hagastaden får du automatiskt en plats i kön för att välja och boka en bostad. Att stå i kö hos oss är kostnadsfritt. Du godkänner också att ta emot information och marknadsföring om projekt via e-post. Du kan när som helst avanmäla dig genom att klicka på länken för avanmälan i ett nyhetsbrev.

Information om Besqabs integritetspolicy

Tack för din intresseanmälan!

Vad roligt att du är nyfiken på att veta mer.
Du kommer snart att få en bekräftelse till den angivna e-postadressen - håll utkik i inkorgen!

Cathrin Folkesson, Nytt Hem

Visning av Legera Hagastaden, Hagastaden

Söndag 27/9 12:30-13:30
Lägg till i kalender

Välkommen på premiärvisning av Legeras visningslägenheter i Hagastaden, korsningen Norra Stationsgatan/Dalagatan

Du är alltid välkommen att kontakta mäklaren för en personlig visning - på plats eller digitalt.

Restider

I närheten