Visning Onsdag 8/12 Kl 17:00-18:00 Läs mer

Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter och etagelägenheter
Boendeform Bostadsrätt, Äganderätt
Bostäder 193 om 1 - 6 rok
Arkitekt Lindberg Stenberg Arkitekter
Inflyttning Ägarlägenheter från kvartal 3, 2022. Bostadsrätter från kvartal 2, 2023.
Status Pågående

Att köpa nyproduktion

Att köpa en ny bostad är en härlig känsla. Det är ett stort beslut och förmodligen en av de större affärerna du kommer att göra i ditt liv. Samtidigt är det en rolig och spännande resa som vi följer med dig på, hela vägen. Att få vara delaktig i skapandet av ditt nya hem är ett av de största förtroenden vi kan få.
Att köpa nyproduktion
Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inredningsval 4
Inflyttning 5

Våra visningslägenheter

I Legera Hagstaden har vi tre visningslägenheter som du kan komma och titta på redan idag. Vi har inrett lägenheterna med våra tre olika inredningskoncept - BQ Design Guld, Silver och Titan. Boka en privat visning genom att kontakta vår mäklare Cathrin Folkesson på Nytt Hem.

Projektpresentation

I Legera Hagastadens projektpresentation får du träffa arkitekten, mäklaren, Besqabs projektledare och inredningsansvarig.

Bostadsrätter och ägarlägenheter

I Legera Hagastaden bygger vi två hus med lägenheter, stadsradhus och två penthousevåningar. Hälften av bostäderna är bostadsrätter och resten är ägarlägenheter.

En ägarlägenheter innebär att du köper din del av fastigheten och blir lagfaren ägare av bostaden. Du får med andra ord full äganderätt där du kan pantsätta, belåna, sälja och hyra ut bostaden precis som du vill.

När du köper en ägarlägenhet betalar du 100% av värdet på bostaden. På precis samma sätt som när du köper ett hus. Till skillnad mot en bostadsrättsförening där det kan finnas lån och därmed högre månadsavgifter, har du som ägare till en ägarlägenhet bara dina egna lånekostnader – plus en mindre samfällighetsavgift. En samfällighetsförening hanterar delade utrymmen som kräver gemensamma beslut, såsom hissar, trapphus, tak, fasader, ledningar och avlopp.

Ett köp av en ägarlägenhet innebär med andra ord en större direkt investering för dig som köpare, men också större friheter att göra vad du vill med ditt boende.

En ägarlägenhet kan även köpas av en juridisk person.

Köpprocessen

Legera Hagastadens inredningslinjer

Anna Brink är inredningsansvarig på Besqab. Hon har, precis som titeln antyder, ansvar för interiören i alla Besqabs projekt. Det handlar om allt ifrån val av kulörer och kakel i badrummet, till knopparna på köksluckorna. I Legera Hagastaden finns tre fasta inredningslinjer - BQ Design Guld, Silver och Titan.

BQ Design | Guld

”Här möts den nya urbana stadsdelen i Stockholms innerstad med Hagaparkens grönska. Inredningen går i en trendig linje med dova, sobra färger och klassiska hållbara material.”

BQ Design | Silver

”Här finner du lugnet – där inspirationen är hämtad från det skandinaviska ljuset, de svala vintertonerna och den svenska nordliga naturen. Inredningen skapar en miljö där återhämtning och harmoni är i fokus. Här kommer du hem för att andas och hämta kraft.”

BQ Design | Titan

”I vårt lite mer vågade koncept Titan – kommer du hem till staden i staden. Här har det urbana, moderna och något maskulina uttrycket fått ta plats. I inredningen finns inslag av mörkare kontraster i kök och badrum som möter mer neutrala kulörer som går ton i ton”

Arkitektens ord

Mitt i Hagastaden på kända Stockholmsadresser, Dalagatan och Norra Stationsgatan, ligger Kv Organellen. Hagastaden kommer att bli en av innerstadens modernaste stadsdelar med bra kommunikationer, urbant stadsliv men samtidigt nära till grönska i Hagaparken och vattnet i Brunnsviken. Vi har utformat byggnader och bostäder för att ta tillvara på läget på allra bästa sätt!

Livet längs gatorna är viktigt i utformningen av ett kvarter, man ska känna sig trygg och ha nära till butiker och stadsliv. Här har vi planerat in lokaler i kvarterets alla hörn och mot lokalgatorna finns ljusa cykelverkstäder med spol- och meckarplats. Man når kvarterets gård från Hagaesplanadens parkstråk via en trappa kantad av grönska och det finns lätt åtkomliga cykelrum för cyklar, lådcyklar och miljörum för återvinning.

Byggnaderna är utformade för att smälta in i stenstadens arkitektur, modernt men ändå klassiskt. Fasaderna är putsade och har markerad sockelvåning av terrazzo med stora glasade partier till lokalerna. Fönstersättningen är stram och balkongerna har integrerats i byggnadsvolymerna för att inte tränga sig på i gaturummet. Överst har byggnaderna en krona på terrasserna som ger byggnaderna en tydlig avslutning uppåt. Kulörerna är ljusa med kontraster i metall, guld och brons.

Trapphusentréernas stora portar leder in i entréhallen där man når hiss och trappa. Gården, garage och förråd är lättåtkomliga från trapphusen. Gården är inte så stor men det finns plats att träffas i den upplysta pergolan eller sitta i lugn och ro och pusta ut från stadslivet utanför. Man får en genomblick genom kvarteret via gården som även kommer bostäderna tillgodo. Många av lägenheterna högre upp i husens torn får ta del av den fina utsikten över staden.

Vi har utformat byggnaderna och bostäderna för att passa olika människors livssituationer och behov. Det finns både riktigt små och effektiva lägenheter för unga, medelstora lägenheter för parhushåll och äldre samt stora lägenheter och radhus som kan passa för barnfamiljer. Här kan man hitta både sin första lägenhet när det är dags att flytta hemifrån, ett mindre och bekvämare boende när barnen flyttat eller en stor lägenhet för familjen.

Lägenheterna har en umgängesdel med vardagsrum och kök i öppet sammanhang och har planerats med kompakta och effektiva ytor. Flera av de större lägenheterna har en mer privat del med sovrum och badrum. Lägenheter har uteplats eller balkong och högst upp terrasser med utsikt över Stockholms takåsar.

Hagastaden_3d_exterior_takterrass_01_grid100
Hagastaden_3d_exterior_fasader_03_grid100

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten. Vi förbehåller oss även rätten att ändra vissa inredningsprodukter ifall dessa utgår hos leverantören.

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse för Legera Hagastaden får du automatiskt en plats i kön för att välja och boka en bostad. Att stå i kö hos oss är kostnadsfritt. Du godkänner också att ta emot information och marknadsföring om projekt via e-post. Du kan när som helst avanmäla dig genom att klicka på länken för avanmälan i ett nyhetsbrev.

Information om Besqabs integritetspolicy

Tack för din intresseanmälan!

Vad roligt att du är nyfiken på att veta mer.
Du kommer snart att få en bekräftelse till den angivna e-postadressen - håll utkik i inkorgen!

Cathrin Folkesson, Nytt Hem
Johan Fjaestad, Nytt Hem

Visning av Legera Hagastaden, Hagastaden

Onsdag 8/12 17:00-18:00

Välkommen på visning för projektet Legera. Visningen sker på Nytt Hems kontor på Odengatan 82

För att minska risken för smittspridning vill vi just nu att du föranmäler ditt visningsbesök via e-post till ansvarig mäklare.

Restider

I närheten