Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inredningsval 4
Inflyttning 5

Vad händer i projektet just nu?

Här kan du följa projektet steg för steg

Nära utom synhåll

Det här är en plats för dig som älskar att andas in lugnet och se solen strila genom träden, men som blir rastlös av att bo längre än en kvart från stan. Häggviks Dunge är en oas. En sagolik glänta, där världen utanför är nära, men utom synhåll.

Välkommen till Häggviks Dunge

Intresseanmälan och visningar

Vi har öppna visningar i vår visningsbod på byggarbetsplatsen. Dit är du alltid varmt välkommen! Maila din intresseanmälan till info@besqab.se

Mitt i Häggvik finns en skogsdunge

På andra sidan dungen finns allt; Norrviken och Järvafältet, butiker, skolor och idrottshallar. Lite längre bort, bara en kvart med tåg eller cykel, finns Odenplan, ”Moset” och Kista.

Våra inredningslinjer

I Häggviks Dunge finns två olika inredningslinjer - Solid och Säsong. Det är två linjer med hög designnivå, i noggrant valda material och smakfulla kulörer som ingår i köpet av din bostad. Det enda du behöver göra är att fundera på vilken du trivs bäst i. Och på om du kanske vill addera något extra som pricken över i.
Solid och Säsong – klassiskt och modernt

Arkitektens ord

Häggviks Dunge ligger i slutet av Sänkhagsvägen, invid Häggviksskolan. Det är ett centralt läge i Häggvik, nära både buss- och pendeltågförbindelser. Längs Sänkhagsvägen i väster finns de populära storgårdskvarteren från 1950-talet.

Det nya kvarteret i Häggviks Dunge utgör en ny modern årsring i området samtidigt som det relaterar till det kulturhistoriskt värdefulla grannkvarterens kvaliteter och skala. Husen, som får varierade höjder och putsade fasader i varma kulörer, placeras runt ett öppet gårdsrum inbäddat i den lummiga skogsdungen.

Den högre huskroppen med sju våningar blir till ett utropstecken vid kvarterets möte med Sänkhagsvägen. Bakom den öppna entréfasaden, i suterrängvåning mot gatan, ryms infart till garage för bilar och cyklar, cykelverkstad och källarförråd. Den rymliga huvudentrén leder vidare till den upphöjda, gröna gården. Innanför punkthuset bildar två smala huskroppar i fyra respektive fem våningar en skyddande u-form kring gården, som även kan nås via en stig från gatan. Höjderna på tomten utnyttjas till att gården underbyggs med garage, och söderläget utnyttjas till att bebyggelsen i huvudsak får balkonger i söder-och västerläge, mot innergårdens trädgård. På balkongerna ligger integrerade indragna förråd. Lägenhetsförråd finns även i källare. Alla flerrumslägenheter är genomgående med en trevlig och öppen planlösning med flera möjligheter, och på så vis öppnar de sig mot både gård och skog. I huset mot Sänkhaksvägen har flera lägenheter både balkong i förmiddagssol mot gården samt balkong i kvällssol mot väster.   

Balkongerna och trädgården – det gröna hjärtat

Den nya gårdsbildningen tar tillvara de befintliga kvaliteterna med de gamla tallarna, karaktärsfull blockterräng och skogsholmar som finns på platsen sedan innan. Lägenheterna på gårdsnivån får egna uteplatser och på gården finns gröna ytor för lek, platser för grillning och middagar, samt ett gemensamt orangeri som trivsamt lyser som en lykta på kvällen. Gården utgör kvarterets hjärta och de fasader som vänder sig mot gården kläs i trä och balkonger. De generösa balkongerna ger fina möjligheter för såväl uppehåll i solen som egen odling, och skapar även kontakt med den socialt inbjudande och levande gemensamma trädgården. Fasaden bakom balkongerna kläds med en stående träpanel som ger värme och en ombonad känsla till både balkonger och gårdsmiljö.

Arkitektur och koncept

De öppna gårdarna samt mötet mellan trädgård, hus och skog har varit en stor inspiration i projektet.

Arkitekturen är modern men tillbakadragen, och har genom proportioner, materialval och detaljer en diskret flirt med det intilliggande kvarterets 50-talskaraktär. Häggviks Dunge utgör en övergång från grannkvarterets öppna trädgårdsstadsmiljö, till det lummiga skogspartiet i öster med fina naturkvaliteter. Den lätta och sammanhängande balkongstrukturen med pelare och transparenta räcken mot gården lu­tar sig mot den tyngre huskroppen som en bokhylla mot en vägg. Strukturen lämnar utrymme åt de slanka husgavlarna och på så sätt framhävs huskropparna som fyra tydliga volymer med tyngd, placerade i skogsdungen för att bjuda in skogen och samtidigt rama in gården. Det finns en tanke att i projektet återskapa den sociala ”vi-känslan” då alla lägenheters balkonger samt huvudentréer vänder sig mot gården, uppstår både trygghet genom uppsikt, och spontana möten i vardagen grannar emellan.

/Ludvig Witte och Filip Jacobson, Witte Sundell

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Ida Sundell, BESQAB

Visning

Välkommen på visning! Boka gärna en tid med vår mäklare på plats.