Visning Onsdag 27/9 Kl 16:30-17:30 Läs mer
Nivå

Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 251 om 1 - 5 rok
Arkitekt Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB
Inflyttning Etappvis med start december 2023
Status Pågående

Trygghetspaketet – gör ditt bostadsköp tryggt och säkert

Besqab har funnits i 30 år och vi har samlat lång och gedigen erfarenhet av bostadsmarknaden. Konjunktursvängningar ingår i våra kalkyler och vi har försäkringar som garanterar att våra löften kan hållas. Att köpa ett nytt hem är för många den största affären man gör i livet - och den härligaste. Därför har vi ett trygghetspaket som gör ditt bostadsköp tryggt och säkert.
Trygghetspaketet
Planering 1
Säljstart 2
Byggstart 3
Inredningsval 4
Inflyttning 5

Balkonger i soliga lägen - även på kvällen

Njut av sköna sommarkvällar med långa middagar på din uteplats. På bilden ser du de snart färdigställda balkongerna fotograferade från Mariehällsvägen kl. 20.30 i juni månad.

Nivå Plus

I kvarteret Nivå finns även Besqab Plus-lägenheter - bostäder som har lite mer av allt.
Läs mer

Nivå Ateljé

Nedanför Nivå och granne med Bällstaån finns även våra 12 unika ateljebostäder på 150 kvadratmeter i 2 plan med utsikt över vattnet.
Läs mer

251 lägenheter på en ny nivå

Här bygger vi ett nytt kvarter på en ny nivå, bokstavligen. Mitt i Mariehäll i ett mysigt och uppvuxet bostadsområde finns ett gammalt tryckeri som idag används som serverhallar. Uppepå dessa, sex våningar upp och med högt och fritt läge, kommer vi att bygga totalt 251 nya bostäder i alla möjliga storlekar och på alla möjliga nivåer.

Om du anmält dig som intressent till Nivå kommer du att få en inbjudan till säljstart av alla kommande etapper i projektet till samma adress som som du angav i din intresseanmälan. Att vara intressent hos oss är kostnadsfritt.

Varmt välkommen!

Högt och ännu högre

Här kan du få en egen uteplats på sjätte våningen, en takterrass på elfte, tolfte eller trettonde. Eller en balkong någonstans däremellan. Oavsett vilket kommer du att bo högt, med Bällstaån, småbåtarna och båtklubben nedanför.

Våra inredningslinjer

I Nivå finns två olika inredningslinjer - Solid och Säsong. Det är två linjer med hög designnivå, i noggrant valda material och smakfulla kulörer som ingår i köpet av din bostad. Det enda du behöver göra är att fundera på vilken du trivs bäst i. Och på om du kanske vill addera något extra som pricken över i.
Solid och Säsong – klassiskt och modernt

Hemma i Stockholm och Sundbyberg

Mariehäll tillhör Bromma och Stockholms kommun, men det är bara några hundra meter till Sundbybergs centrum. Där finns storstadsmiljö i det lilla formatet. Och i förlängningen gamla Sundbybergs centrum, med genuin småstadsmiljö.

Här finns all anledning att leva lokalt

I kvarteren runtomkring finns butiker, restauranger och fina Signalfabriken. Nytta, nöje och allt annat du behöver på promenadavstånd.

Till stan och hem igen på en halvtimme

Från Sundbybergs station kan du ta dig vidare med både t-bana, tvärbana och buss. Stockholm city är aldrig mer än tio minuter bort.

Arkitektens ord

Den underliggande strukturen gav inspiration till den nya byggnadens visuella identitet och känsla

"En stor utmaning gör det möjligt för en arkitekt att skapa något helt nytt. Och det gillar jag. Att placera en byggnad ovanpå en annan kräver både respekt för grundens arv, samtidigt som det unika läget tillåter kreativiteten att flöda. Nivå startar sex våningar upp från Bällstaån och vi har utgått från tanken om ett levnadsvänligt boende på hög höjd när vi tagit fram våra skisser och ritningar."

"Det var viktigt för oss att det här projektet skulle harmonisera med grunden den står på, det gamla tryckeriet. Den underliggande strukturen gav inspiration till den nya byggnadens visuella identitet och känsla, medan den också skapade orubbliga förutsättningar i form av befintliga bärverk och den extra starka stommen.

Vår idé är att använda oss av olika nivåer för att bryta projektets omfattande volym och komponera en visuell variation, unika bostadsytor och generösa utemiljöer. Detta gör vi genom att forma en mängd kvadrater till ”lådor” som sedan staplas i ett tredimensionellt mönster. ”Lådorna” placeras med den högsta delen mot mitten, och fallande mot sidorna. Detta ger utrymme till totalt tio trapphus, en central angöringsgata i mitten och ett stort antal terrasser på olika plan.

Med en så stor formvariation behöver material och övriga delar vara återhållsamma. Fasaden består av ett enhetligt skivmaterial i ljusgrå kulör som tillsammans med fönstren bildar ett raffinerat mönster. Även balkongerna bildar sammanhållande enheter utefter hela fasaddelar. Flörten med det industriella visar sig i materialval och gestaltningsmässiga uttryck. Sedan använder vi oss av varma, naturliga material där människor vistas, till exempel på insidan av balkonger eller uteplatser klädda i ljus träpanel.

De yteffektiva bostäderna är uttänkta för att ge plats åt alla typer av skeenden i livet, samtidigt som de öppna planlösningarna skapar rymd, flexibilitet och plats för tanken. Smarta fönsterlösningar bidrar till den öppna känslan med ett optimerat ljusinsläpp. Principen för fasadens fönstersättning är generösare fönster mot utsikt och mer sparsmakade in mot den centrala gatan. Gågatan som löper mellan huskropparna bidrar till känslan av att Nivå nästan blir en liten stadsdel i sig själv, även om det arkitektoniska uttrycket binder ihop byggnaden med sin omgivning.

Ur ett hållbarhetsperspektiv är det energismart att utgå från en befintlig grund. Vi börjar inte från noll, utan kan använda oss av den infrastruktur och de byggstenar som redan finns på plats. Att bygga på höjden är också en del av den hållbara utvecklingen när det kommer till att forma och förtäta framtidens städer.”

 

Philip Treutiger
Arkitekt – Brunnberg och Forshed Arkitektkontor

Välkommen till Nivås showroom

Öppet under alla visningar

I vårt showroom, som ligger i det befintliga huset på byggplatsen, kan du titta närmare på den fysiska modellen av projektet, testa utsikten, besöka vår "minilägenhet" och inte minst träffa mäklaren för att ställa frågor om projektet och bostäderna.

Adress till showroom: Mariehällsvägen 28

Vi är så glada och stolta!

Varje år gör det oberoende analysföretaget Prognoscentret en stor undersökning. I den mäts vilken bostadsutvecklare som är bäst när kunderna får välja. I år har vi fått ta emot utmärkelsen ”Nöjdast kunder 2022”!
Läs mer

Hållbart nu och i framtiden

Våra bostadsmiljöer planeras för att främja en hälsosam och hållbar livsstil, för dagens och för morgondagens människor.
Läs mer

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse får du en plats i kön för att välja en bostad. Du godkänner också att ta emot information om projektet via e-post.

 

Du behöver godkänna behandling av personuppgifter. Information om Besqabs integritetspolicy

Tack för din intresseanmälan!

Vad roligt att du är nyfiken på att veta mer. Du kommer snart att få en bekräftelse via e-post – håll utkik i inkorgen!

Andreas Szalkowski, Nytt Hem

Visning av Nivå, Bromma

Onsdag 27/9 16:30-17:30
Lägg till i kalender

Välkommen på visning till vårt showroom på projektsplatsen, Mariehällsvägen 28.

Restider

I närheten