Projektbeskrivning

Bostadstyp Lägenheter och radhus
Boendeform Bostadsrätt
Bostäder 250 om 1 - 6 rok
Status Planerat

Trygghetspaketet

Besqab har funnits i 30 år och vi har samlat lång och gedigen erfarenhet av bostadsmarknaden. Vi har goda marginaler i våra kalkylräntor, konjunktursvängningar ingår i våra kalkyler och vi har försäkringar som garanterar att våra löften kan hållas. Att köpa ett nytt hem är för många den största affären man gör i livet - och den härligaste. Därför har vi ett trygghetspaket som gör ditt bostadsköp tryggt och säkert.
Trygghetspaketet

Vad händer i projektet just nu?

Detaljplanen för Norrberget är nu antagen av kommunen och rivningen av de befintliga byggnaderna påbörjas snart, enligt tidsplan.

Mer information om detaljplaneprocessen finns på kommunens hemsida.

200401
Vi får fortsatt många frågor om hur det går med Norrberget. Det är väldigt roligt att intresset är så stort, men hade förstås varit ännu roligare om vi kunde komma med klara besked på en gång.

Läget just nu är att Mark- och miljööverdomstolen har varit ute på Norrberget och hållit syn. Det innebär att de varit på plats för att jämföra beskrivningarna i de överklaganden som kommit in med verkligheten. Alla parter i målet var inbjudna; kommunen, Besqab och de grannar och enskilda personer som överklagat detaljplanen.

Nu ska processen ha sin gång hos Mark- och miljööverdomstolen, först därefter kommer den slutgiltiga domen. Under tiden håller vi tummarna för att detaljplanen ska vinna laga kraft och att vi snart kan går vidare i vårt arbete.

Många undrar också hur tidsplanen ser ut. Allt beror förstås på domens utfall och när den kommer, men från det att detaljplanen till att vi kan säljstarta projektet tar det ett par månader. Därefter är det cirka två år till inflyttningen börjar.

191202
Vi får många frågor om hur det går med Norrberget och när vi kommer att säljstarta våra bostadsprojekt där. Svaret är att vi tyvärr inte vet. Detaljplanen för Norrberget överklagades innan sommaren och i augusti fick de som överklagat Mark- och miljödomstolens dom prövningstillstånd till högsta instans, som är Mark- och miljööverdomstolen. Nu väntar vi på att processen ska ha sin gång och att Mark- och miljööverdomstolen ska fatta sitt beslut. Under tiden förbereder vi oss och kommer att vara redo för säljstart när och om detaljplanen vinner laga kraft.

190927
Just nu samarbetar vi med kommunen för att besvara de överklaganden som Mark- och miljööverdomstolen givit prövningstillstånd. Arbetet med projekteringen är pausat tillsvidare, i väntan på att domen blir klar.

190828
I förra veckan meddelade mark- och miljööverdomstolen att några av de överklaganden av detaljplanen som gjorts får prövningstillstånd och ska behandlas i överdomstolen, som är sista instans. Vi vet inte hur lång tid detta kommer att ta, men bevakar naturligtvis utvecklingen och meddelar så snart vi vet något mer.

Tyvärr innebär mark- och miljööverdomstolens besked att vår planerade säljstart skjuts på framtiden. Vi fortsätter dock med förberedelserna och hoppas att detaljplanen snart ska vinna laga kraft så att vi kan starta försäljningen av de två första kvarteren; Skutan och Eken.

190807
Arkitekterna på Södergruppen slipar på detaljerna i Skutan och Eken, de två kvarter som ingår i den första etappen av projekt Norrberget och som kommer att öppnas för försäljning först. Det kommer att bli allt från yteffektiva ettor och mindre lägenheter till stora generösa lägenheter och radhus med upp till fem rum och kök. Vi tar tillvara utsikter och utblickar över vattnet och placerar balkonger i bra sollägen. I Eken blir det garage under gården med hiss direkt från garageplanet.

Vi väntar fortfarande på slutgiltigt besked angående detaljplanen, men siktar fortsatt på säljstart senare i höst. Vi får en del frågor om priser. Inga priser är satta än utan det görs i samband med säljstart. Cirka en vecka före säljstart publiceras priser, planritningar och bostadsfakta på besqab.se. Om du anmält ditt intresse för Norrberget kommer att få en inbjudan till säljstarten till den mailadress du angivit. När du anmäler dig till intresseregistret får du samtidigt automatiskt en plats i kön för att välja bostad. För att utnyttja köplatsen behöver du – eller ett ombud – vara på plats vid säljstarten. 

190708
Kommunen påbörjar rivningen av befintliga byggnader på Norrberget.

190610
Onsdag den 12/6 är det Skärgårdsbåtens dag i Vaxholm. Vi på Besqab finns på plats och du är varmt välkommen till oss om du har vägarna förbi.

190524
Just nu arbetar vi för fullt med att utforma bostäderna i de första två kvarteren, Skutan och Eken.

En förutsättning för att vi ska kunna starta försäljningen av de planerade bostäderna är att den antagna detaljplanen vinner laga kraft. När det kan tänkas ske är svårt att förutspå men vi siktar på en säljstart av första etappen under hösten 2019. De första husen kommer då att vara inflyttningsklara till början av 2022.

 

 

Detaljplaneprocessen på kommunens webbplats

Med fri utsikt över fjärden

Norrberget är en central plats för generationer av Vaxholmsbor. Skolan som fanns här invigdes 1953 och många är de som låtit den storslagna utsikten genom glasväggen stjäla uppmärksamheten under aulaskrivningarna. Idag har alla elever och lärare lämnat Norrberget, men utsikten och det fantastiska läget finns kvar. Klicka på bilden för en 360-visning över området.

Lite mer om planerna för Norrberget

När vi planerar bebyggelsen i den nya stadsdelen Norrberget utgår vi från det kvaliteter som finns i Vaxholm. Det innebär att husen kommer att få träfasader och bebyggelsen i hela området kommer att vara låg, max tre våningar plus takvåning. Även färgsättningen kommer att följa Vaxholms befintliga och präglas av naturliga kulörer från guldockra till oxidgrönt.

Gatorna har stor betydelse för stadsbilden. Norrberget kommer att ha intima gaturum och generöst med planteringar och träd. Gårdarna kommer att likna trädgårdar där gamla trädgårdväxter blandas med moderna sorter. Här och där kommer det att finnas bänkar och mötesplatser som bjuder på utblickar mot vattnet.

De två första kvarteren, Skutan och Eken, som ligger på en nordvästra delen av Norrberget kommer att få en varierad bebyggelse med allt från välplanerade ettor till fyror, stadsradhus med egen täppa och taklägenheter med milsvid utsikt.

Vissa interiörer och exteriörer är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Anmäl intresse

Genom att anmäla ditt intresse för Norrberget får du automatiskt en plats i kön för att välja bostad. Att stå i kö hos oss är kostnadsfritt. Du godkänner också att ta emot information och marknadsföring om projektet via e-post. Du kan när som helst avanmäla dig genom att klicka på länken för avanmälan i ett nyhetsbrev.

Information om Besqabs integritetspolicy

Tack för din intresseanmälan!

Vad roligt att du är nyfiken på att veta mer.
Du kommer snart att få en bekräftelse till den angivna e-postadressen - håll utkik i inkorgen!